Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeněk a Jana se spolu starají o svojí malou dceru Jitku. Oba odevzdávají rodině část svého soukromí. Oba mají pocit, že dělají vše, co je v jejich silách, ale oba jsou zároveň přesvědčeni, že ten druhý by měl udělat ještě víc - aby to bylo "spravedlivé". Zprvu nevinná krize dvou partnerů se postupně zvrhne až k nenávisti s téměř kriminálními důsledky... Hlavním tématem televizního filmu režiséra Juraje Deáka je křehké vymezení teritorií mezi partnery - tak, aby byli spolu, ale zároveň si ponechali dostatek volného prostoru k vlastní realizaci. Znesvobodňování druhého, byť nevědomé a často do jisté míry nutné kvůli výchově dítěte, vede k utrpení a pocitu, že nežijeme svůj život, ale pouze sloužíme někomu druhému. Najít sílu přiznat vlastní díl viny a odvahu k odpuštění druhému i sobě je jedinou, ale zároveň velice obtížnou, cestou k záchraně. Tento televizní film je zároveň prvním realizovaným scénářem představitele hlavní role Matěje Dadáka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nemožný scénář, kde se povahy hrdinů mění z vteřiny na vteřinu bez jakéhokoli opodstatnění, byl doražen tím, že jeho autor byl obsazen do hlavní role. Tudíž, co Matěj Dadák nezvládl zkazit jako scenárista, dorazil jako herec. Po třech hodinách subjektivního diváckého času nastoupily titulky a tahle kravina skončila. Uff! ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Jak už někdo psal níže, pokus o podobiznu soukromých pastí s otevřeným koncem. Každopádně ta megera byla na ránu, pořídí si dítě a pak se chová jak no-kindle střelená do hlavy...ani neví, že má její dcera narozeniny. Pak už jen zvrat událostí a zamotanec s policií a zákony. Se nedivím, že některé trubky by potřebovaly být na řetězu, který se dle potřeby prodlouží..... ()

Reklama

nylo 

všechny recenze uživatele

Bohužel hodně jednostranné, pohledově nevyvážené a informačně, i kvůli tv stopáži, chudé.....tudíž i přes zjevný podíl viny na obou stranách to ve mně vyvolalo pocit, že bych propleskla už dávno a ne jen jednou....na zbouchnutí se nepodílí jen jeden a v 19ti nemám mozek 15ky.....vem čert nějaké dohody, vztah a rodičovství je o zodpovědnosti a jistě vede k určité "nesvobodě" a to je snad už v tom věku naprosto jasné všem.....takže překecání se k něčemu, co vlastně nechci za nějakých podmínek, mi přijde poněkud zcestné a nemůže vést nikdy k ničemu dobrému.....ještě za vydatného přispění okolí 50% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ocko doma žehlí, perie. Ženuška? Tá naňho serie. Že majú dcéru? Ale íha! Dôležitejšia je predsa kniha. Písať sa dá iba v bare. Tvoriť doma? To je staré! Žiarlivosť riadne narastá. Papinko sa preto nachlastá. Rozbije sklo. Opustí dcérku. Ženu ide hľadať. Nájde ju a začnú sa hádať. Drbne jej facku, žena na zem padá, vzápätí na manžela spŕška úderov spadá. Situáciu rieši sociálka aj fízli. Otrasení sú všetci. A riešenie? Manželia aj dcéra si to zlízli. Vzťahový problém sťaby nožničky roztvorený. Ukončiť ho je ťažké. Koniec je preto otvorený. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Velmi přesvědčivé. Jak scénářem, tak hereckými projevy. Konečně příběh, kde nikdo není úplným viníkem a druhý obětí. Kde není jasné, zda vyhraje dobro anebo zlo, protože ve skutečnosti není dobro a zlo. Jsou jen pocity, lidé, vztahy a neustálá proměna všech proměnných. Hodnotím to jako televizní film a v tomto vymezení si to 4 zaslouží. Někdy do něčeho spadneme, ani nevíme jak. A ti co si myslí, že ne, asi nic takového ještě nezažili. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama