Reklama

Reklama

Himálajská království

(TV film)
  • Španělsko Kingdoms of the Himalayas, the
Španělsko, 2010, 51 min

Obsahy(1)

Vydáme se na cestu po himálajských královstvích, krajinou úchvatných scenérií, obývanou prostými lidmi, jejichž život se řídí potřebou být ve stálém spojení se záhrobím. Abychom poznali kulturu Tibeťanů, pronikneme do nepřístupných údolí Ladaku a navštívíme také útesy v nepálském Gándakí, kde Gurungové vybírají med holýma rukama. Prozkoumáme rovněž Tibet a jeho chrámy, v nichž jsou modlitby vytesané do kamene, a objevíme hory poseté modlitbami, které vítr odnáší do záhrobí. Zavítáme mezi lidi v odlehlých končinách, kteří se před staletími usadili tady, na úpatí nejvyšších horstev na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument: nejen krásné scenérie ale také zajímavé informace (zejména jejich vyváženost), které jiné podobné projekty postrádají. Škoda jen, že to není o něco delší, rychle to uteklo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument s nádhernou přírodou, který se mi opravdu líbil. Hlavně tedy ona Himalájská krajina – místo kam bych se chtěl určitě podívat. Dozvíme se i řadu velmi zajímavých informací, podíváme, jak si tamní uživatelé užívají slavnosti, kde existuje mnohomužství (prý aby si nemuseli dělit majetek, tak mají všichni bratři stejnou ženu…) a kde nejspíš pomalu ale jistě skončí kočovní život na popud tamní vlády… ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Svoboda nomádů, zatím... Teda ti "včelaři"...😲 Akorát Maryška by mohl občas dabovat bez té smrtelné vážnosti až tragičnosti... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama