Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento námet sa dal nakrútiť samozrejme ako veľmi vyhrotená dráma s jasne daným dobrom a jasne daným zlom, alebo ako nezávislý film, kde si musíte utvoriť názor na vec sami a sledovali by ste meditatívne dlhé zábery krajiny. Gus Van Sant sem primiešal z obojeho niečo, najviac mu však išlo zrejme o to, aby Promised Land pôsobilo najmä čo najcivilnejšie. Klasická hollywoodska rozprava pred plnou telocvičňou na koniec ale zase dáva vedieť, že nad filmom mal dohľad aj producent a ten vie, kedy aké klišé použiť. Film ma ale bavil, zvolený zelený vizuál ladí s tématikou, zásadný zvrat je vážne prekvapivý a ono ani ten záver nie je až tak patetický, aby sme sa mu smiali. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Matta Damona /Bourne trilogia, Good Will Hunting/ hodne mam rad a uznavam a Frances McDormand /lepsi pozde nezli pozdeji/ vie hrat, ale tematicky je film hrozny. Pribeh nema dohromady co ponuknut, strhujucejsieho momentu prakticky niet, dialogy miestami az nepocuvatelne ...... prepadaku sa necudujem, a pre mna hruza : 5 % ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tohle téma už vzniklo tolika filmů, že tenhle vedle toho vypadá nejen jako chudý příbuzný, ale navíc kopírující kdejaké klišé z těch filmů předchozích. Tím se stává snímek nejen nereálným, ale dokonce nechtěně směšným. Není na něm nic burcujícího, co asi mělo být, a kdejaké ekologické krátké video na Youtube je údernější. K tomu unylé herectví, mizerný scénář a poměrně "utajená" kamera - nic moc. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Kedysi nebola ľudská existencia len o rozhodovaní medzi EKOnomikou a EKOlógiou. Dnes je však prežitie ľudského rodu podmienené buď jedným, alebo druhým. V konečnom dôsledku vôbec nie zlý film. Synopsa podobná B-čkovým romantickým filmom na TV DOMA. Dravý a úspešný zlý developer prichádza na krásny vidiek s vidinou uzatvorenia kolosálneho obchodu. Očarí ho však miestna sedliačka, on zaznamená "moment of clarity", precitne, je z neho rázom iný človek, zazvonil zvonec, rozprávky je koniec. Tu je to však s A-čkovými hercami a našróbované na dosť autentickú a dosť šedivú realitu. Ubrať trochu toho amerického pátosu a záverečnej teatrálnosti a spokojnosť mohla byť väčšia... ()

kuboj 

všechny recenze uživatele

Pěkný, hlavně v tom, jak film lavíruje mezi schematismem toho, jak je vystavěnej a nejednoznačností toho, co chce říct. Schematismus výstavby tak slouží spíš jako ilustrace všech stran diskuze s nejasným závěrem, kterej spočívá v tom, že rurální USA se musí změnit a frakování zemního plynu může nebo nemusí být cesta, protože má svoje jasný pro i proti. Nakolik je idyla americkýho venkova pořád součástí národní identity, tne tahle úvaha nad tím, jak vypadá a jakou má budoucnost, do živýho. Jenom škoda konce, kde se musí každá korporace ukázat jako zlá a ovládající všechny detaily našich životů prostřednictvím konspirací a manipulací, za který by se nemusel stydět bondovskej zlosyn nebo zednářská lóže. /.../ Taky je teda možný číst to jako příběh napravenýho cynika, ale to pak není moc zajímavý a film to neustále podvrací. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama