Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 7 (2006) (série)


Kluk z Louky (S07E15)

(epizoda)

Obsahy(1)

Velká hokejová legenda Ivan Hlinka ve vzpomínkách manželky, spoluhráčů a kamarádů J. Šlégra, J. Bubly a dalších... V cyklu Příběhů slavných dnes máte možnost zhlédnout dokument režiséra Vladimíra Chrenovského o jedné z nejslavnějších osobností československého a českého hokeje – Ivanu Hlinkovi. Ke svému prvnímu ligovému utkání nastoupil ještě jako dorostenec ve svých šestnácti letech a mezi dospělými se prosazoval hned od počátku. Jeho sportovní výjimečnost spočívala zejména ve všeobecném nadání a v talentu pro míčové hry. Vynikal zejména ve fotbalu, basketbalu, tenisu, stolnímu tenisu a ke konci života od roku 2001 i v golfu, kterému zcela propadl. Ivan Hlinka nás opustil předčasně při tragické automobilové nehodě 16. srpna 2004. Na trojnásobného mistra světa a nejúspěšnějšího českého reprezentačního trenéra vzpomínají příbuzní, spoluhráči a kamarádi. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument je jedna velká rychlá hokejová  jízda mnoha informací s trochou dobového archivu. Trenér v NHL, v ruské HKL, olympijský vítěz. O mistrovství světa nepadlo ani slovo. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem otevřené.... legrační jsou ta protitvrzení žena: občas si dal skleničku...Hrabák:! měl dutý nohy...byl schopný uchlastat tři skupiny lidí"....To gro je ! "Muž který neuměl prohrávat a neuznával jinou pravdu než svoji" psycholog by řekl že vnitřně si byl dost nejistý...Co je zarážející je že o jeho synovi tam není naprosto nic.. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří jsou opravdu jedineční a nenahraditelní a po Ivanovi zůstala velká mezera hlavně v Českém hokeji nejmíň další 2 desetiletí. Věděl jsem, že vystudoval obor trenérství na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK, ale nevěděl jsem, že zároveň vystudoval ekonomii na VŠE. ()

Reklama

Reklama