Reklama

Reklama

Scanners III

  • Kanada Scanners III: The Takeover (více)
Trailer

VOD (1)

Hrdinou již třetí části o lidech s neobyčejnými telepatickými schopnostmi je Alex. Ten objeví "nádherný svět explodujících lebek" právě během vánočních svátků. Způsobí to smrt jeho nejlepšího přítele. Alex sužovaný výčitkami svědomí se rozhodne odejít do dalekého Thajska a tam se věnovat osvobozujícím meditacím. Doma však zůstane sestra Helena, kterou sužují intenzivní bolesti hlavy. Otec, který se zabývá lékařským výzkumem, jí dávkuje netestovanou drogu. To se zanedlouho projeví neblahými následky. Tento zdánlivě utišující prostředek úplně "rozloží" její mozek, čímž se vyvolají temné stránky Heleniny osobnosti. Zoufalý otec je najednou bezmocný. Jediný, kdo může neštastné sestře pomoci, je stále meditující Alex... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

choze 

všechny recenze uživatele

Akčnější, nápaditější a béčkovitější než dvojka, narozdíl od ní bez spojitosti s postavami předchozích dílů. Hlavy (ale třeba i prsty) vybuchují (dokonce pod vodou!) jedna za druhou, lidi jsou odhazováni ostošest, mj. do otočných dveří, které pak scanner silou myšlenky roztočí takovou rychlostí až po nebožákovi uvnitř zbude jen mastný flek), po jedničce se opět hackuje technika, tentokrát televize a cestu si sem našlo dokonce bojové umění (je libo scannerem ovládanou partičku kickboxerů?). A i když hrdina je - jak je v téhle sérii zvykem - unylý a nudný, má to skvělou záporačku, která to vynahrazuje. Škoda, že většina těch výživných scének je natočena dost odflákle a že český dabing zabil skvělou scénu, kde scannerka přiměje borce, aby se pochcal a když ten vyděšeně vydechne "shit" (nadabováno jako "do hajzlu"), scannerka se usměje a řekne "to se dá taky zařídit". Ale narozdíl od dvojky aspoň dabéři nevyslovují "scanner" jako "skejnr". Každopádně v tomhle béčkově zábavném stylu bych si klidně ještě pár dílů dal. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná guilty pleasure nálož i když je pravda, že z tím původním Cronenbergovým příběhem to má společný jenom ten námět, ale to mě nesere. Santa letí z balkónu. Týpkovi vlivem telepatie padají kalhoty. Zlej Scanner se právě točí v otáčivých dveřích dokud nevybouchnou. Do toho se právě přisrali nějací Kickboxeři pojebaní, aby jsme tu vzápětí měli velkolepou honičku z motorkou a autobusy. Všechno podkresluje bombastickej hudební podmaz. Ano tenhle film jsem za svých mladých let díky velmi spektakulární ukázce od Intersonicu chtěl hrozně moc vidět. No dočkal jsem se až ve svých dospělých letech, ale zklamán rozhodně nejsem. Ultimátní konec telepatické trilogie kterému k dokonalosti chybí jen velmi málo. Viva la trash films! 90% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Scanners III“ je film, který vám může klidně uniknout, protože pro sérii stejně nic neznamená. Je to film, kterých by mohlo být natočeno nespočet na tohle téma. Prostě se vezme jen postava nějakého scannera, případně se jich vezme víc, a na to se nabalí nějaká banální zápletka. Film se snaží něco říct, ale říká to samé, co Cronenbergům film, který to navíc dokázal prezentovat skutečně temně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vitajte pri druhom (kanadsko-thajskom!) pokračovaní kvázi hororovej série, známej tým, že sa herci divne zatvária a ďalší herci preletia polovicu miestnosti, vymrštení neviditeľnou silou, prípadne nejakému raz za trištvrte hodinu vybuchne hlava. Vlastne ani neviem, čo sa mi na tom páčilo, ale na druhej strane neviem ani to, čo sa mi na tom vyložene nepáčilo. Čiže ukážkový priemer. Osobne by som túto sériu za hororovú ale každopádne absolútne a vonkoncom nepokladal. Režiséra Christiana Duguaya zjavne fascinujú explózie, pretože okrem tohto a dvojky natočil aj Explóziu s Brosnanom. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nejslabsi dil cele serie, ale stale je to OK. Prvni pulka vypadala velmi nadejne, prostredi saolinskeho klastera v thajsku, transformace hlavni Scannerky atd. V druhe casti se to ale kapku zvrhlo, Komorowska prilis prehravala, jeji soukroma armadicka scanneru pusobila extremne otravne a finalni telepaticky souboj jen slabe zavzpominal na predchozi dily. 4/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Śéfa punkáčů si zde Jason Cavalier, jehož postavě ve druhém díle Scanner II: The New Order (1991) explodovala hlava v prodejně potravin. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě a Thajsku. (Terva)

Reklama

Reklama