Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 1
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 397)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"Remember who the real enemy is!" Drsnejší, epickejší a celkovo atmosferickejší návrat do Panemu, ktorý za to stojí aj pre diváka nepoznačeného knihami. Po prvom dieli som sa stal ich fanúšikom, druhý diel som si už užíval z tohoto pohľadu. A nakoľko je všetko na svojom mieste, nemám dôvod na nespokojnosť. Partia okolo dvojky Lawrence/Lawrence to zvládla bezchybne. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa tie ženské autorky nejak neberú. Recenzie mal tento film ešte lepšie ako ten prvý, no mne sa práve že ten prvý páčil o trochu viac. Tu sa len polku filmu kecalo o tom čo bude a čo bolo. V tej druhej už prišla na rad akcia, ktorá je prekvapivo nevýrazná. Francis Lawrence je dobrý režisér, no mám pocit akoby mu štúdio pricviklo gule. Rovnako nevýrazne a nezáživné je aj herecké obsadenie a príbeh. Herci vyzerajú ako keby ani nevedeli čo hrať a každý ma tak dva tri vyrazy, aby sa nepovedalo, že jeden je málo. A čo sa týka príbehu a jeho záveru, tak je snáď ešte nevhodnejšie strihnuté ako druhý Hobit. Najväčšie plus je teda hudba James Newtona Howarda, ktorý bol tuším tiež zmätený a sám nevedel čo k tomuto bordelu zložiť. Nakoniec zložil prekvapivo dobrý soundtrack a zaradil sa medzi to najlepšie v tomto filme. Oblúbené soundtracky: I Had To Do That, The Tour, Arena Crumbles. 60% - 3* ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Z mojho pohladu o nieco lepsia, nez jednotka, pretoze som akosi nechapal, ako sa moze totalitny stat zabavat na zabijani deti, aj ked v dvojke slo sice tiez o zabijanie, len tentokrat slo o zabitie Katniss Everdeen a zabijacke pasce boli tiez ostrejsie, ako v jednotke. Teraz som zvedavy, ako bude pokracovat trojka. Prezident Snow v podani Donalda Sutherlanda, si s chutou zahral zaporaka tak, ako ho poznam so SMRTIACEJ EPIDEMIE (1995) s Dustinom Hoffmanom alebo v drame KRIMINAL (1989) so Sylvestrom Stalloneom. Rakusky reziser Francis Lawrence, nema s Jennifer Lawrence nic spolocne, je to len zhoda mien. Ako debut natocil fantasy-thriller CONSTANTINE (2005) s Keanu Reevesom, JA, LEGENDA (2007) s Willom Smithom alebo romanticku dramu VODA PRE SLONY (2011) s Robertom Pattinsonom. _________ Jennifer Lawrence - (Katniss Everdeen) +++ Josh Hutcherson - (Peeta Mellark) +++ Liam Hemsworth - (Gale Hawthorne) +++ Woody Harrelson - (Haymitch Abernathy) +++ Donald Sutherland - (Prezident Snow) +++ Lenny Kravitz - (Cinna) +++ Stanley Tucci - (Caesar Flickerman) +++ Philip Seymour Hoffman - (Plutarch Heavensbee) +++Produkcia: Nina Jacobson, John Kilik +++ (Videl v kine 28.11.2013) +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. První díl byl jednoznačné zklamání, u kterého jsem si řekl, že tenhle "fenomén" mě minul a že na další díl se asi nepodívám. Uplynul nějaký čas, vyměnil se režisér, z Jennifer Lawrence se stala jedna z nejmilovanějších a nejoblíbenějších hereček současnosti, která si zároveň došla pro Oscara, vyšel první trailer na tento film a já se ze zvědavosti na něj koukl. A řekl jsem si, že to nevypadá zas tak špatně. Pak vyšly další trailery, pak jsem četl první ohlasy, ve kterých se 99 % lidí shodlo, že to je mnohem lepší, než minulý díl a já měl jasno, že tomu ještě jednu šanci dám. Nelituju. Konečně chápu, proč to je fenomén. Tady jsem cítil ten nespravedlivý totalitní systém, tady jsem cítil tu naléhavost okamžiku a potřebu něco dělat, tady jsem chápal všechny hrdiny, proč se tak chovají… Zkrátka všechno, ale úplně všechno se zlepšilo a já prakticky nemám, co bych vytkl. Snad jen, že tentokrát se těším na další díl… 100 %. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když film nemá koule v IMAXU, kde jinde už by k nim asi tak chtěl přijít? Hodinu a půl se všichni tvářili důležitě jako anténa na Žižkově, majestátně chodili kolem horké kaše, pak mě do ní teda laskavě na dvacet minut hodili, ale sotva jsem stačil polknout první sousto, už se ode dveří ozývalo "východ je tady dole, ne nahoře!" Můžu pochválit vizuál, můžu ocenit hudbu, můžu poblahopřát maskérům, že z Jennifer opět udělali roztomilou dvanáctiletou holčičku, ale k čemu mi to všechno je, když se ve filmu vůbec nic nestalo...? P.S: Zajímalo by mě, co by na tuhle sérii Kdo přežije řekl Jeff Probst. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (47)

  • Bič použitý vo filme bol rekvizita z plsti, aby sa zabránilo zraneniam počas natáčania. Aj napriek tomu mal však Liam Hemsworth (Gale) niekoľko dní po bičovaní stopy na chrbte. (ČSFD)
  • V knihe sa píše, že Peeta (Josh Hutcherson) nevie plávať a z plošiny v aréne mu pomôže Finnick (Sam Claflin), ale vo filmovom spracovaní plávať vie. (ČSFD)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama