Reklama

Reklama

Aenigma

  • Itálie Aenigma (více)
Trailer

Dívčí internát je plný mladých krásných studentek... které musí zemřít. Po nešťastné nehodě, kvůli které se ocitla v kómatu mladá a naivní Kathy, se Bostonská dívčí škola stává dějištěm řady podivných událostí. Nevysvětlitelná úmrtí personálu školy i jejích studentek jsou zprvu brány jako pouhé náhody. Ale již zanedlouho si doktor Anderson uvědomuje, že vraždy souvisí s novou studentkou, která právě nastoupila. Jakou roli však v celém příběhu hraje šílená uklízečka Marry, po nocích se plížící chodbami? A proč Kathyino tělo v nemocnici z ničeho nic vykazuje enormní známky emoční aktivity? Odpovědi leží hluboko v šílené mysli plné nenávisti... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

tron 

všechny recenze uživatele

Fulci natočil pár hororov, z ktorých som sa svojho času temer pototo (Zombi, The Beyond, Dom pri cintoríne), ale z tohto fakt nie. Aenigmu Řitka vybavila krásnym DVD obalom, na ktorom avizuje zaujímavú kombináciu Carrie a Dotyku Medúzy, čo sú taktiež moje obľúbené horory, aj keď treba dodať, že česť výnimkám sú skôr mrazivé a tajuplné, než explicitné a naopak Fulciho horory zvyknú bývať práveže naopak explicitné, takže proste tak nejak neviete, čo máte od tohto filmu čakať. Mňa bavila predovšetkým prítomnosť poctivých talianskych ingrediencií (nahé ženy, svalnatí učitelia telocviku, brutálne vraždy, slimáky), ale na 3* to nevidím. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Scéna se šneky byla luxusní, ale objeví se příliš brzy, a až do finální desetiminutovky je to vizuálně dost nuda. Příběh je nuda už od začátku, atmosféra se v některých chvílích rozjíždí sympaticky, bohužel žádné překvapení se nakonec nekonalo, a tak je až na ony výjimky také dost chabá. Hudba vyjma jedné rockové skladby neruší, opravdu nechápu ve vážně míněném horrorovém filmu spojení rockové, potažmo heavy metalové hudby s horrorovými scénami, Fulcinu ale třeba i Argentovi se nedaří vytvořit z tohoto spojení tajuplnou, či děsuplnou atmosféru, je to pak spíš komedie. A pobavil jsme se také u několikrát opakovaných záběrů do „vyděšených“ očí potencionální oběti, to se jeden může zbláznit strachy. ()

Reklama

Chatterer 

všechny recenze uživatele

Podle ostatních komentářů jsem se tohoto filmu opravdu bál. Nakonec, když jsem ho viděl, byl jsem mile překvapen. Zas taková nuda to nebyla. Musím dát 75%. Kathy skvěle Evu využila pro svou mstu a Lara Naszinsky (Eva Gordon) se mi v této roli celkem dost líbila. Normálně bych dal asi tak 55%, film si u mě hodně polepšil scénou se slimáky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér na začiatku snímku nič nenaťahuje, predvedie nám zápletku v rozmedzí pár minút a môžme ísť na to. Alebo aj nie. Fulci je tu veľmi zdržanlivý, to čo na ňom mám tak rád ( gore a hutná atmosféra ) tu takmer absentuje. Namiesto toho sa tu dočkáme nudy za pol vagóna a ani žiadna zapamätania hodná scéna široko ďaleko nehrozí. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

standartni kompozice. fulci dokazuje, ze i bez tmavocervenych cakancu je filmar jako remen, jelikoz napady opet nesetri (seqence se slimaky je lahudkova, pripominajici kultovni arachno terror v Beyondu)... jen skoda, ze se nedostavily masky Lentiniho cervy prolezlych laboratori .. asi poprve sem se setkal s metalem jako hudebnim podkresem fulciho povestnych nechutnych scen (timto neomlouvam svou averzi vuci gytarovemu zvuku), ale tohle bylo moc....v komparaci s horrory 80let je Aenigma trihvezdickova zalezitost, ani vic ani min ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama