Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je prosinec roku 2007. Celý svět čeká na osvobození dvou rukojmích Revolučních ozbrojených sil Kolumbie (FARC), Clary Rojas a jejího syna, který se narodil v zajetí. Jenže chlapce před několika lety odložili partyzáni u chudého farmáře... Prostý kolumbijský farmář José Crisanto se zaplete do vysoké politiky, když mu partyzáni předají nemocné dítě, aby se o něj staral. Crisanto ho ve strachu o jeho život zaveze do nemocnice. Tam mu ho odeberou sociální pracovníci a umístí ho do pěstounské péče. Chlapcova totožnost je odhalena až po třech letech, kdy se partyzáni pro chlapce vrátí. Crisanto má tři dny na to, aby našel syna unesené političky Clary Rojas. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Sám už ani přesně nevím, kolikátý je to film s Louisem v hlavní roli. Tentokrát ne jako despotický manžel, ani nehodný soused, či nezaměstnaný povaleč. Teď jako chudý rolník, který nám pomalu a hlavně herecky přesvědčivě vypráví svůj příběh. Příběh o tom, že není nikdy tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř, což tady platí dvojnásob, nebo možná ještě víc. Bez něho by to byl jen veskrze průměrný film, s jeho bravurním výkonem nemůže být moje hodnocení nižší. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No bylo mně z toho příběhu hodně smutno. Opravdu lidi, kteří se ocitají uprostřed nesmyslných bojů mají jediný přání žít v klidu normálním životem, ale bohužel jim není souzeno a tak to schytávaj ze všech stran. Příběh jsem prožíval velmi silně a cítil jsem velkou lítost nad osudem Crisanta a jeho rodiny. Někdy mě náš svět přípomíná nefungující záchod, spousty sraček, ale nejde splachovat a přesně v jednom takovým nefungujícím záchodě se ne vlastní vinou ocitnul Crisanto. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Někdy si říkám, že po takovém množství filmů s podobnou tématikou už moje city otupí, ale opak je pravdou. Je mně pokaždé smutno, když vidím, čím vším si musí procházet lidé a rodiny v jiných zemích, kde není klid a asi nikdy nebude. Svět je v tomhle směru hnusné místo k přebývání a je jen malá naděje, že někdy to bude lepší. Myslím, že velkým plusem, který tomuto příběhu podle skutečnosti přidal hodně na síle, je bezesporu Luis Tosar. Někdy přemýšlím o tom, jak se herci cítí a přemýšlí například o této roli Crisanta a jeho rodiny, kterou mají hrát, ve svých drahých sídlech a teplech svých domovů. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Operación E je formálne zdatnou reflexiou až prekvapivo nedávnej histórie a stále aktuálnou verejnou obžalobou systému,v ktorom nie je miesto pre jednotlivca. Kontrast takmer nedotknutej prírody, harmonického súžitia človeka s krajinou a chudobného, ale spokojného života s neodvratne približujúcou sa vojnou nádherne demonštruje dlhá úvodná scenéria, kde počujeme, ako sa mimo záber odohráva hrôza a ľudská tragédia, ale my dlho vidíme len lúku a les, spoza ktorého sa pomaly z diaľky začnú približovať vrtuľníky. Konflikt striedavo na pozadí a striedavo priamo zobrazený zasahuje do života obyčajného človeka, ktorý nerozumie svojej situácii, nechápe motivácie a plány, tlaky, ktoré sú naňho vyvíjané, ani sociálny systém a vládu. Partizáni, polícia, armáda, odvody detí, všadeprítomná smrť. Existuje ešte miesto, kde sa dá pred tým všetkým skryť? Nakoniec trpí ten, ktorý za nič nemôže... Profesionálne a zručne natočený film podľa skutočných udalostí, ktorý by si len mohol odpustiť klasický titulkový happyend a ešte hlbšie rozpracovať postavy, zintímniť príbeh a napomôcť divákovi na ceste k stotožneniu sa s hrdinom. Luis Tosar potvrdzuje svoj status univerzálneho herca, keď sa opäť objavuje v odlišnej roli a zvláda ju s prehľadom. Samozrejme, celkové hodnotenie je zatiaľ značne prehnané. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl na to, že Cinemax občas představí dost drsný realistický film ze života, o kterém nemám ani páru. Tady ten je přesně takový, vyprávějící příběh z daleké Kolumbie. Jednoduchý, upřímný, pravdivý a dost krutý příběh. Holt život takový občas ale je a já jsem rád, že jsem zrovna tento film mohl vidět. Člověk si hned uvědomí jak na tom v rámci sebe sama je a jak by mohl být... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama