Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

evilmind 

všechny recenze uživatele

První řada uspokojivě zakončená dějovou linií, táhnoucí se v náznacích od pilotu. Kromě výborné dobové atmosféry nejvíc potěšilo, že to vlastně vůbec nebylo o Rozparovačovi, přestože se jeho příběh různě prolíná většinou dílů. Asi bych ale byl ještě víc nadšen, kdyby letos americká BBC nevysílala Copper, což mi přišlo mnohem syrovější a uvěřitelnější, a ta občasná až naivita téhle show pak víc vynikla. BTW hlavni inspektor v Ripper Streed se strašlivě vzhledem, oblečením i gesty podobá Dočolomanskému v Adéla ještě nevečeřela, což nevím jistě pro koho je plus-minus... ;-) Po třetí řadě: měním hodnocení na max, protože Ripper Street si to prostě zaslouží, za ucelený, uzavřený, a uvěřitelně drsný příběh své doby. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Některé díly výborné, některé dobré, jiné slabší, ale žádný není vyloženě špatný. Zdánlivě nesourodá trojice vyšetřovatelů řeší v "porozparovačském" Londýně své případy bravurně i přes své osobní problémy táhnoucí se oběma řadami a ačkoliv i tady jsou z velké části zachována žánrová klišé, atmosféra britské metropole z konce 19. století to celkem snadno zakryla. I když se točilo v Dublinu. Bavila mě různorodost případů, kdy Divize H řešila jak klasické vraždy či loupeže, tak špinonážní i teroristické aféry či náboženské fanatiky. A zásahem do středu terče byl i výběr herců, přičemž prim hrála samozřejmě trojice MacFayden-Flynn-Rothenberg. Ochudit diváky o třetí řadu by byl hřích. 85% ()

Reklama

snaked 

všechny recenze uživatele

1. řada: jedna z nejzajímavějších krimi sérií 2012/2013, více v článku zde: http://25fps.cz/2013/ripper-street/ // Bohužel 2. řada mi nepřišla tak dobrá (že by Reidova manželka vysedávala U Medvěda? opravdu?), ale pokud se BBC přece jen rozmyslí a 3. řada bude, zkusím ji a budu doufat, že se to zas zlepší. (edit: 3. řadu jsem zatím nezkusila) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Povedená dobovka sice klame jménem, protože o kýženého Jacka za svých 16 vzájemně téměř nesouvisejících dílů zavadí všehovšudy dvakrát, avšak právě dobová atmosféra a zajímavé jednotlivé případy dávají na tu epizodičnost a občasnou rozvleklost zapomenout. Hlavně Jerome Flynn pak s charismatem sobě vlastním díky konečně dobře napsanému charakteru s přehledem překonává svou postavu z Game of Thrones i obě další povedené hlavní postavy Divize H (a to je především v případě pana Darcyho slušný úspěch). Za pokračování po vypjaté poslední dvouepizodě bych se ani trochu nezlobil, leč v příliš silné konkurenci tvorby BBC asi takto "obyčejný" seriál nikdy neměl moc šancí. _____ Návrat do ulic Whitechapelu ve třetí sérii se nakonec vyvedl lépe, než kdo vůbec mohl doufat. Produkce Amazon Prime konečně dodala seriálu tu tolik kýženou vnitřní konzistenci a celkový smysl, a nově rozpracované, propletené a logicky uzavřené osudy všech důležitých postav jsou nejen tím nejlepším, co se Ripper Street mohlo přihodit, zařadily se také s přehledem mezi nejsilnější zážitky, které britská televize nabízí. Dá se sice namítat, že někdy toto zapojení všech postav působí trochu křečovitě, avšak vzhledem k vynikajícímu výsledku to je nepatrná vráska na jinak perfektní tečce za seriálem. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Můj komentář bude částečně kopírovat slova uživatelky Nevady. Začátek série, byť s mírnými výhradami (přílišná překotnost) byl dost atmosférický a zajímavý. Ale tak od šestého dílu přibývalo stále více "fot t chell" momentů, případy byly stále podivnější a chování některých postav bylo na pořádnou ránu do palice. Reid byl ze začátku sympatický, pak se čím dál víc profiluje jako trouba, bordelmamá svým zarputilým výrazem nabývá podoby árijské uctívačky ohně, doktor svou "genialitou" připomíná ožralého Spocka a zdá se, že co londýnský sirotek to Žid. Dávám poněkud zklamané 3* s nadějí, že se to třeba příště zlepší. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)
  • Joseph Merrick, známy ako Sloní muž, ktorý sa objavil v druhej sérii seriálu, žil i v skutočnosti. Narodil sa 5. augusta 1862 a zomrel 11. apríla 1890. Od mala trpel deformáciami tela a vystupoval v panoptiku vo Whitechapel pod spomínanou prezývkou Sloní muž. Naozaj musel spávať v sede, ako je uvedené v seriáli. Dôvodom bola jeho abnormálne veľká zdeformovaná hlava. Príčinou jeho smrti bolo pravdepodobne udusenie, keď sa snažil spať po ležiačky ako ostatní ľudia. (Carol Pifková)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v írskom Dubline. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama