Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

venalce 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle seriálu jsem se potřebovala prokoukat, protože na první dobrou mě pilotní díl vůbec nezaujal. Na druhý pokus jsem začala s druhým dílem a do seriálu se naprosto nepokrytě zamilovala. (První díl jsem později znovu zkoukla a zhodnotila ho jako jeden z těch slabších, to se prostě občas stává, že seriály naberou dech až později.) Nicméně je to další z těch britských seriálových skvostů, seriál, u kterého se nemusíte spokojit s kompromisy, který neuráží divákovu inteligenci. Obzvlášť se mi zamlouvá jeho komplexnost - detektivní zápletky tu jsou naroubované na historické události i postavy, mnohdy s až překvapující přesností (např. smrt Josepha Merricka). Nebývá výjimkou, že se jednotlivé epizody zabývají skutečným problémem viktoriánské Anglie. Bývá nešvarem zvláště amerických počinů, že je historie ve jménu "zábavy" znásilňována, ale to naštěstí není případ tohoto seriálu, Britové si potrpí na syrovost a historii milují. Herecké obsazení je tradičně prvotřídní, spousta známých tváří (dělám si čárky za herce z Game of Thrones). Těžko říct proč, ale celé to prostředí policejního sboru ve viktoriánském Londýně na mě působí jako Ankh-Morpork se svou Hlídkou, což je výrazné plus. Kvalitních kostýmních seriálů, které nepodlehly vyumělkovanosti, ale snaží se o historickou autentičnost, není nikdy dost. Ripper Street přežilo svou vlastní smrt a nadále nás těší svou přítomností. A je to jen dobře. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

První řada mě úplně dostala, epizodní příběhy, doba Jacka Rozparovače a atmosféra, která se dala krájet. Druhá řada měla slabší rozjezd, ale závěrečný dvojdíl byl něco epického, takové tempo, napětí a gradaci postrádá naprotá většina nejen seriálů, ale i filmů dnešní doby. A co udělají pohlaváři z BBC? Zruší tenhle úžasný seriál. A tak opět vítězí hordy tupých diváků televize nad kvalitní tvorbou. Gratuluju. UPDATE: Po 3. řadě od Amazonu přidávám 5. hvězdu, protože Amazon přidal seriálu temnější a krvavější atmosféru, provázanější díly a nebojí se jít až na dřeň. Pecka. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivní seriál z prostředí Londýna na konci 19. století. Příběh vás celkem vtáhne do děje. Sympatické postavy, no super. Sice se tady toho o Jackovi moc nedozvíme, ale co už. Děj se totiž odehrává až po jeho řádění. Takže se tu řeší spíš spekulace a různá podezření. Postupně nám jsou odhalovány životní příběhy hlavních postav a tajemství s nimi spojená. Seržanta Drakea hraje Bronn z GoT. Také se tu objeví Jorah Mormont a Hodor. Plus ještě Rudy z Misfits. 2. série má souvislý děj, na rozdíl od 1. A je i o něco lepší. Dozvíme se spoustu nových věcí. Odehrává se v roce 1890. 3. série navazuje po 4 letech. Spoiler: Začíná to velkou vlakovou tragédií způsobenou krádeží peněz. Také se zjišťuje, že Reidova dcera Mathilda žije. Stane se toho opravdu hodně a některé postavy i zemřou. Spravedlnosti nakonec neujde nikdo. 4. série se odehrává po dalších 3 letech. Končí to dost otevřeně, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. "Nejsi kus hnoje!" :D ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká od této detetivní story setkání s Jackem Rozparovačem, bude zklamán. Řeší se úplně jiné zločiny, které známe i dnes - zločiny spojené s pornografií, obchodování s lidmi, drogy, terorismus, politický skandál, organizovaný zločin, policejní korupce. To vše v reáliích viktoriánské Anglie, která Londýn nabízí nejen z pohledu honosných sídel, ale spíš nás zavede do uliček plných žebráků a prostitutek, do chudinské čtvrti a pochybných hospod. A také na jednu policejní stanici. Tam potkáme trojici postav, které jsou největší silou celého příběhu. Každý z nich si nese trauma z minulosti, které se dozvídáme jen pozvolna. Každopádně, jejich charisma a odlišnost jsou největším "tahákem" seriálu. Chemie mezi hlavními postavami a schopnost vtáhnout diváka do příběhu na mě zapůsobily naprosto dokonale! Po 4. sérii se dostavil velký smutek a po 5. sérii zjišťuju, že může být i hůř. Málokteré seriálové postavy mi tak přirostly k srdci a jen nerada se loučím! ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slušné a atmosférické první polovině série byla ta druhá o dost slabší. Seriál upadl do stereotypu a nedokázal se z něj vymanit. A taky má jedno z nejslabších finále, jaké jsem poslední dobou viděla. Přesto se pořád jedná o nadprůměrnou podívanou. Jen je nutno brát s velkou rezervou doktora Jacksona, geniálního znalce všeho, který by hravě strčil do kapsy většinu dnešních forenzních odborníků i s moderními laboratořemi. Hodnocení 3,5 * zaokrouhluji (zatím) směrem nahoru. Uvidíme co s tím provede druhá série. A po druhé série snižuji hodnocení, protože se dostavilo zklamání. Podivně šroubované a rádoby filozofické dialogy o ničem, změny charakterů bez výraznější motivace (Reid se chová jako debil) a náměty jak z učebnice politické korektnosti. Děkuji, nechci. P.S. Fanoušci Game of Thrones ocení několik herců ve vedlejších rolích. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)
  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • Ve středověku byl ergotismus znám jako „svatý oheň“ nebo „oheň svatého Antonína“, protože mniši Řádu sv. Antonína byli zvláště úspěšní při léčbě této otravy. (Epistemolog)

Reklama

Reklama