Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragická postava italské renesance – Beatrice Cenci – ožívá v drsném historickém dramatu, pod kterým je režijně podepsána legenda hororového žánru Lucio Fulci. Osud zlověstného a divokého pokolení Cenciů se začal psát Franceskem Cencim – cynickým, zhýralým a brutálním šlechticem, který z důvodů chronické podezřívavosti vězní svou druhou choť a dospívající dceru Beatrici za zdmi hrůzného zámku. Věčné týrání vzbudí v obou ženách neodolatelnou touhu po pomstě a za pomoci tří bratrů krutovládce Franceska nemilosrdně odstraní. Nikoli rozum, ale vášeň byla matkou toho plánu, a tak netrvá dlouho a celá rodina se ocitne v nechvalně proslulém vězení hradu Saint Angelo. A zákon má v té době po ruce jeden moc šikovný nástroj – mučení. Záhy se začnou ozývat údery tesařů stloukajících popraviště. Popraviště pro rod Cenciů, v jehož středu září svou panenskou krásou dívka jménem Beatrice Cenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

POMO 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Angelika, akurát bez lodí a Pejraka, a iba s jednou krátkou romantickou scénou. Plus niekoľkými pichľavými scénami mučenia alebo zabíjania. Ale nie toľkými, aby uspokojili Fulciho fanúšikov. Komu je vlastne tento nudný film určený? ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejstarší Fulciho film, který jsem doposud viděl. Historické drama plné syrovosti, absurdního a zvráceného smýšlení, a hlavně velmi reálně působící. Fulci tu nerozjel žádná velká jatka na úkor příběhu, i když něco se tu samozřejmě pro lepší vykreslení atmosféry najde, ale je toho doopravdy jen tak akorát, a to je moc dobře. Tento film se zkrátka povedl. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Italský snímek „Perverzní příběh Beatrice Cenci“, je natočen v podstatě jako trochu drsnější televizní podívaná, která se zaměřuje na historický příběh. A přesně to dostanete. Je vidět, že Fulci ještě neměl tolik prostoru, aby rozehrál něco skutečně drsného, anebo ještě nedostal takovou možnost. Postupně se ale rozehřál a v dalších filmech už válel. Pokud ale máte rádi historická dramata, tohle celkem funguje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci natočil slušné historické drama, které určitě stojí za pozornost. Tvůrci se sice nepodařilo vytvořit tak silnou atmosféru jakou jsme měli možnost pocítit v Kladivu na čarodějnice, ale i tak jsem byl na rozdíl od některých uživatelů spokojený s tímto filmem. Je sice pravda, že moc brutálních scén tu k vidění není, ale několik slibných pasáží a silných momentů přece jenom ano. Navíc tohle není horor, takže se to dá i chápat, že Fulci střílel ostrými v jiných filmech. Jako divák jsem se však dokázal vcítit do kůže krásné hlavní hrdinky, která se toužila vymanit ze spárů tyranského otce, který pohrdal celou svou rodinou i lidmi kolem sebe a jenž se neštítil vůbec ničeho. Proto chápu i důvody, proč se rozhodla jej odstranit. Nejsem sice věřící, ale tady se zcela hodí ono Oko za Oko… Takže v konečném hodnocení se přikloním k lepšímu průměru. Adrienne Larussa si to zaslouží (zajímalo by mě kolik lidí žárlilo na Stevena Seagala, když si jí bral…) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hororový klasik Lucio Fulci se tentokrát zaměřil na jinou látku a představuje nám historické drama o pomstě týraných žen. Pokud podle názvu čekáté nějakou brutalitu nebo nahotu nenechte se zmást. Jedná se o velice nudný příběh plný uměle znějících dialogů, špatných herců, minimální erotiky a takřka nulové brutality. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama