Reklama

Reklama

Jeden americký voják, jeden irácký vězeň... Věznice, kterou všichni znají, ale nikdo vlastně neví, co se v ní děje. Možná to jen nechceme vědět. Unikátní pohled do prostředí, kam by se nikdo z nás dostat nechtěl - ale kde můžete velice snadno zmizet. Zmizet i když jste nic neudělali. Příběh o přátelství za hranicí možného, za hranicí sebezáchovy a příčetnosti. Příběh o tom, co se také může odehrávat za zdmi Abú Ghraib. (xylofonka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jeden väzeň, čo tu bol, bol v skutočnosti nevinný. Ale keď sme naňho pritlačili, priznal sa tak či tak... Tak, občas aj takto funguje americké vypočúvanie zadržaných a podozrelých väzňov. Oceňujem najmä adaptáciu príbehu inšpirovaného skutočnými udalosťami. A hlavne to, že zväčša hrdinskí a bezchybní americkí vojaci tu boli vykreslení nielen v tom pozitívnom svetle. Aj keď v tomto prípade mi tá nedisciplinovanosť a detinské správanie vojakov prišlo predsa len prehnané, aj keď v podstate uveriteľné. Škoda, že sa ten príbeh napokon vyvinul týmto smerom, lebo Ghazi na mňa pôsobil fakt neškodným a príjemným dojmom. Na záver mi bolo ale najviac Jacka, lebo jeho ľudskosť a humanita napokon úplne upadla - a pritom som mu celý čas tak fandil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak u takových filmů člověk může tušit cokoliv. Když už nic jiného, tak alespoň všelijaká akce by to mohla zachránit. Tady mi ale přišlo, jak kdyby někdo...ten někdo je Luke Moran, přišel čerstvě z Iráku a měl nápad. Ten by si sám sepsal a jelikož nechce, aby mu do toho někdo kecal, rozhodl se ho i sám zfilmovat. No a je vlastně úplně jedno, že do té doby nemá žádné filmové zkušenosti. No a když už si to napsal a sám se to rozhodl zfilmovat, také se rozhodne uvést hlavní roli, protože kdo to zvládne lépe, než člověk, který má celý příběh v hlavě. Jen, kdyby to nebylo tak strašně amatérský a nudný. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na zabití času ok. No, Bože! Tak je trochu přidusili v kýbli chcanek. To je toho. Nějak to z nich musej dostat, kde sou ty bomby schovaný. Na druhou stranu si o Američanech jako národu myslím své. Oni taky se nemusej všude srát. Všechno neni jen jejich věc. Navíc to dělaj hlavně pro jisté zisky. Ale hlásí opak. Je to banda pokryteckých idiotů. Alláh Akbar !!! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podle rukopisu, jehož výsledkem je dětinská hovadina s hovnem/sračkama v hlavní roli, bych tipl Luke Moranovi tak teenagerskej věk. Nerealističtí herci a trapná vata, co hůř, kolem ničeho, zdobí tento impotentní kousek se smělým názvem a drsnou tématikou. Úplně o ničem, měl jsem sto chutí to vypnout. Kdyby tam bylo vzhledem k námětu aspoň nějaké to torture, tak bych dal dvě, ale takto je to špaténka. Nedoporučuju. 30% ()

Lewisek 

všechny recenze uživatele

WTF is this shit about ...? Škoda, že někdo zvoře tak ambiciozní téma a poměrně slušnej začátek. Film strašně plave sám v sobě, jakoby autor nevěděl kudy kam a při snaze obsáhnout do těch 100 min všechny zajímavý myšlenky, zapomněl že film musí být trochu konzistentní, aby byl pro diváky koukatelný. To se moc teda nepovedlo. Ale na to, že jde o debut, tak to dopadlo ještě celkem slušně. "You're fucking soldier, it's not your job to think. You follow orders!" ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film se odehrává v letech 2003 až 2004. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel ve skutečné staré a opuštěné věznici. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama