Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1962 získává mladý fotograf David Bailey (Aneurin Barnard) kontrakt na práci pro časopis Vogue. Pro své první focení si vybere nezkušenou dospívající modelku Jean Shrimpton (Karen Gillan), která kvůli otcově šikaně odešla z domu a přestěhovala se k ženatému Baileymu. Když časopis uvede novou rubriku Young Ideas, aby přilákal mladé čtenáře, Bailey a Jean jsou posláni na focení do New Yorku s módní editorkou Lady Clare Rendlesham. Lady Clare (Helen McCrory) požaduje odstranění Baileyho z časopisu, protože vzdoruje jejím příkazům a fotí zcela neortodoxní, působivé fotografie jeho múzy Jean. Ailsa Garland (Louise Gold), redaktorka časopisu Vogue, rozpozná neobyčejný talent a inovativní povahu Baileyovy práce, což dává vzniknout jednomu z nejznámějších partnerství 60. let, které změnilo pravidla módního průmyslu. (makimarketa)

(více)

Recenze (3)

albionlady 

všechny recenze uživatele

Komorný televízny film z produkcie BBC, v ktorom už po prvých desiatich minútach uhádnete, kam sa bude dej uberať. Napriek tomu je to "příjemná podívaná", hlavne musím vyzdvihnúť Karen Gillan, ktorá je skvelá (ale v tomto môžem byť trochu neobjektívna, keďže je moja obľúbená herečka). Na druhej strane mi vadil nesympatický hlavný predstaviteľ, z ktorého priam sršala afektovanosť, a okrem neho aj občasné zvláštne pohyby kamery. Inak fajn. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Televízák komorný do tej miery, že takmer nepoužíva komparzistov. Bez jedinej exteriérovej scény s ďalšími ľuďmi. Okresané všetko a všade. Tá téma by zaslúžila vyššiu úroveň. A tá téma to práve zachraňuje. Dokonca aj cez slabú chémiu; samozrejme, Karen Gillan je omračujúca módna ikona. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Film o Davidu Baileym, který v 60. letech změnil módní fotografii. O Baileym jsem před tímhle nikdy neslyšela a tenhle snímek BBC jej i jeho múzu Jean Shripton velmi dobře představí. Film sám o sobě rychle uteče, ale na to, že pojednává o menší foto revoluci, je docela konvečně natočený. Takové to klasické retro z 60. let. Nejzajíměvějším prvkem jsou asi herci. Karen Gillan je skvělá a Jean hraje s nevinností, která se k té postavě hodí. S Aneurinem Barnardem je to trochu těžší. Ten herec mě zaujal už v Ironclad a od té doby sleduju, jak se jeho filmografie na imdb zvětšuje geometrickou řadou. Celkový výkon je fajn, ale jeho dikce se blížila k otravné ufňukanosti... ale taková ta postava zase asi měla být. Love it or hate it. 7/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Karen Gillan (Jean Shrimpton) a Frances Barber (Diana Vreeland) už predtým spolu hrali v seriáli Doctor Who (2005). (albionlady)
  • Modelka Jean Shrimpton, o ktorej tento film je, sa na jeho produkcii nepodieľala. Po tom, čo film videla, zavolala Karen Gillan a zablahoželala jej za jej pravdivé a presné zobrazenie. (albionlady)

Reklama

Reklama