Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je květen 1945. Válka právě skončila, ale vojákům-osvoboditelům, kteří vítězně vpochodovali do Berlína, není dovoleno odejít: stále musejí zůstat ve službě. Stateční bojoví letci, a většinou hezcí, jsou tou situací roztrpčeni. Mezi nimi i Vadik Dobromislov. Nemůže se dočkat, až se ožení s Nasťou – dívkou, s níž si dopisuje. Když je jeho přítel Leša Kaverin odvelen zpět domů, Vadik ho požádá, aby mu udělal laskavost: aby si vzal jeho doklady, jeho jménem se oženil s Nasťou a přivezl ji do Berlína jako zákonnou manželku. Leša s tímto riskantním podnikem souhlasí, ale jejich plán se nepodaří utajit. Každý se chce ženit, a tak Leša odlétá z Berlína s doklady čtyř svých kamarádů. Vždy se musí vydávat za jednoho z nich a musí se oženit v Nastině vesnici. To všechno musí stihnout za jediný den. (Filmbox)

(více)

Recenze (15)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Máj 1945, celá Európa oslavuje víťazstvo a tešia sa na nový začiatok života. Len Sovietski vojaci vo východnej zóne Nemecka nemôžu opustiť Berlín a nemôžu ani snívať o návrate do vlasti. A tak jedného dňa ide Alexej späť do Sovietskeho zväzu a jeho štyria druhovia v zbrani, piloti, ho poveria plnou mocou, aby im vo vlasti našiel pekné dievčatá, zosobášil sa s nimi a doviezol ich do Berlína. Na uzatvorenie vlastnej svadby a štyroch nasledujúcich sobášov má iba 24 hodín. Čo všetko dokáže vyprodukovať päť pekných žien sa mu isto iste ani nesnívalo. Ide o odľahčenú romantickú komédiu, ktorá najskôr ukázala historickú podstatu života sovietskych vojakov v Nemecku po 2. svetovej vojne, množstvo nezmyselných nariadení a šikan a na druhej strane, spôsob, ako sa s tým vysporiadali vojaci. Takže moderná fraška tesne po vojne, kedy v Sovietskom zväze zostalo veľké množstvo dievčat, mladých vdov a zrelých žien bez mužov. Ale chlapci v Nemecku sa báli, aby pre nich neostali už iba tie škaredšie a tak sa so sobášom ponáhľali. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ruská povojnová romantika s veľmi sympatickou poštárkou, ktorá vonia od oleja, mi dosť pripomínala vojaka Čonkina. Možno to bolo len prostredím, ktoré sa značne odlišuje od čohokoľvek, čo pochádza zo západných filmov, pričom bláznivé príhody a situácie, umelé alebo prirodzené, sa už súčasnému filmu podobali. Možno slabší priemer, ale budem zhovievavý. ()

Reklama

Argondia odpad!

všechny recenze uživatele

Teatrálně rozčilující od začátku do konce! Každou ženskou, hystericky uječenou, přehrávající a nesnesitelně pitomou postavu, jsem měla zběsilou chuť uškrtit! Hlavně madam řidičku, ta ve mě vzbuzovala vražedné sklony už od první chvíle. A do toho ten idiotsky ztřeštěný, hudební doprovod! Čiré utrpení bez vtipu a nápadu. Na facku, nebo radši na pět facek - pro každou nevěstu jedna! ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Chcel som, fakt chcel to dobre ohodnotiť akoto ruský film, ale nie. Buď bol scenár prihriaty, alebo herci sú banda gayov. Pozeral som to asi 40 minút a žiadny humor som nepostrehol, len taký trápny. Ešte to pôsobilo umelo a neprirodzene ako homosexualita. Pri pozeraní som mal pocit, že pozerám na porno s teplošmi. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem asi, že se ruská komedie reformovala tak nějak v balkánském duchu, ale ruský humor je opravdu natolik specifický, že to asi nejde. Romantická stránka byla nakonec tou lepší polohou filmu, protože komediální pasáže snesou spíš označení "crazy", ale spíš ve smyslu francouzských bláznivin 70. let. Navíc o dva levely horší... :-) Když už nic, mohly to dohnat nevěsty, ale v těch venkovských šatech, resp. monterkách moc parády neudělaly, takže po všech stránkách zklamání... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Příběh není zcela nereálný. Je zdokumentován případ, kdy se po válce přesně takhle jeden důstojník oženil se sedmi děvčaty. Jen mu na to, pravda, padly dny tři. (chamonix)
  • Promítání komedie doprovázela ve vybraných kinosálech i reklamní akce, platící diváci si mohli odbýt přímo v kině svatbu ve stylu 40. let. Desetiminutové obřady, resp. takto oddané páry zároveň sbíraly na sociálních sítích lajky a soutěžily o pozdější ceny. (chamonix)

Reklama

Reklama