Reklama

Reklama

Démoni

(neoficiální název)
  • Itálie Demonia
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve středověku se stalo v jedné italské vesnici strašlivé rouhání - jeptišky v místním klášteře začaly uctívat ďábla. Vesničané již nemohli snášet orgie a zvrhlé obřady, vtrhli do kláštěra, jeptišky ukřižovali a nechali umřít ve sklepení kláštera. Léta plynula a celá událost upadla v zapomenutí. Pak však do vesnice přijedou archeologové a začínají se dít podivné věci. Manželka vedoucího výpravy má sny o smrti, křiku a krvi, ve vesnici se začíná objevovat postava v šatu jeptišky, někteří vesničané se chovají nadmíru podivně. A pak začnou krutým způsobem umírat lidé . Má-li krveprolití ustat, je nutno odhalit tajemství dávných událostí a zlomit kletbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (28)

Radko 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iný film ako väčšina spolu hodnotiacich užívateľov. Zaprášené, pavučinami obtiahnuté spráchnivelé mŕtvoly, poukladané, kade tade v kláštornej krypte, v rôzne nečakaných obrazcoch, pózach, či ukrižované na krížoch boli jednoducho dokonalé. Skvelé boli i takmer všetky krvavé scény. Imaginatívne a dokonale surreálne. Zároveň divoké a riadne drsné. Od ukrižovania mníšky pribitím hrubého klina priamo cez hruď až po originálne priklincovanie mäsiara cez jazyk. Od upálenia bábätka na žeravých uhlíkoch až po pretrhnutie živého ocka na dve polovice pred očami maloletého syna. Archeologická výprava len za cenu krvavých obetí odhaľuje kliatby minulosti. Všetok jednoduchučký dej je len zámienkou pre prezentovanie Fulciho obrazových vízií. A tie sú nezabudnuteľné. Jeho obsesívne a zároveň filmové poznávacie znamenie - vylúpnuté, prerezané čí rozkrájané oči - sa objavuje i tu. Tentoraz sa o vyškriabanie očí postarajú náhle zdivočené útočiace mačky! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupina kanadských archeológov odchádza z Toronta na slnečnú Sicíliu, kde sa chcú venovať antickým, starogréckym vykopávkam. Po príchode na miesto ich však začne ohrozovať neznáma temná sila. Dostanú sa pod nadvládu prízrakov piatich zavraždených mníšok. Tie boli v stredoveku ukrižované rozzúrenym davom za to, že sa zapredali Satanovi. Po stáročiach sa znova vráli späť medzi živých, aby vykonali svoju krvavú pomstu. Režisérom tohto horroru je slávny taliansky režisér Lucio Fulci. Avšak "Demonia" rozhodne nepatrí medzi špičku jeho filmovej tvorby. ** ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

No nevím. Mě se film líbil, už začáteční titulky byly parádní a víc než polovina filmu měla výbornou dusnou atmosféru, skvělé snové sekvence a celkem logický průběh. Celý ten příběh není sice nikterak objevný ( režisér už prostě vykradl sám sebe ), ale dle mého názoru je dostatečně nosný a dobrý a Fulci z něj vyždímal působivé dílko, kde mně malá frekventovanost gore efektů nijak moc nechyběla. Těmi režisér sice šetřil, ale zase je dokázal použít ve správnou chvíli. Bohužel závěr, ten se mu prostě nepovedl, ale v kontextu to pro mě není zas až taková pohroma. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K nejlepším Fulciho flákům má samozřejmě Demonia hodně daleko. Největší problém je velmi kolísavé napětí, kdy chvílemi se snímek proměňuje v artovou nudu. Na druhé straně - pěkné snové scény, fajn gore (i když ho mohlo být daleko více) - oči vytržené kočičími prackami, probodnutý krk, nebo zřícení se do pasti s ostrými bodci...vrcholem je pak jistě roztržení na dva kusy - a Fulciův rukopisný smysl pro detail. Meg Registerovou si vybral asi proto, že během celého filmu parádně třeští oči, jelikož režisér na nich ve svých dílech permanentně ujíždí... Satanské téma si určitě žádalo více, Fulci se moc neodvázal, ale úplně zklamán nejsem. A nesmím zapomenout na velmi dobrou hudbu.... ()

erl 

všechny recenze uživatele

Jeptišky jsou cool. A především ty uctívající Lucifera. Skvělým úvodem dává Fulci vzpomenout na BEYOND. Atmosféra však za chvilku opadne protože sledování protivné (ale celkem pěkné) archeoložky není zrovna dvakrát zábavné. Snímek se těžkopádně dopotácí k poslední půlhodince která už má koule a dává vzpomenout na nejlepší Fulciovky. Jako další plus je pěkné prostředí antických ruin a povedená hudba. Na rok 1990 kvalitní filmeček ale nejprotřelejším flákům z Mistrovy kuchyně zdaleka nestačí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama