Reklama

Reklama

Sladký dům hrůzy

(TV film)
  • Itálie La dolce casa degli orrori (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Manželé Maria a Roberto jsou po návratu z párty domů brutálně zavražděni. Následně se vrací jako duchové ze záhrobí, aby svým truchlícím dětem pomohli vypátrat vraha a pomstít svou smrt. (Chatterer)

Recenze (18)

giallo 

všechny recenze uživatele

Už se asi budu opakovat, ale Fulci na konci 80.let a na začátku 90.let točil hrozné bláboly. Maestro se opět pouští do další "ghost story", které mu ale vůbec nešly, viz moje komentáře u Hlasů ze záhrobí nebo Dveří do ticha. Režisér opět staví příběh na pomstě ze záhrobí tentokrát páru, který na začátku filmu v jejich domě zmasakruje lupič. Tato dvojce se pak zjevuje jejich dětem (jako trapné plamínky, wtf?) a začne se na ostatních mstít....Abych to shrnul, námět na 25 minutový film je roztáhnout na délce 82 minut a k tomu obvyklé Luciovy neduhy ve formě příšerných herců, laciné kamery a trapných dialogů. No nedá se nic dělat, potenciál film sice měl, ale jak tomu bylo v poždější režisérově kariéře obvyklé, byl neskutečně promarněn. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci mal málokedy šťastie na dobrých hercov. A to je vlastne aj taký nejaký trademark celej jeho hororovej filmografie. TV strašidelnosť, ktorá znalého diváka unudí tým, ako sa tu všetci pitvoria a Lucio ich neschopnosť vypĺňa neschopnosťou svojou. Niežeby nevedel nasnímať atmosférické, alebo gore zábery, ale proste sa mu tu akosi veľmi nechce. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Podobne ako viacero iných talianskych hororových režisérov aj Fulci na sklonku 80. rokov pristal na spoluprácu s televíziou, čoho výsledkom je aj táto biedna "light" duchárina. Lucio sa síce fanúšikom hneď v úvodných minútach pripomenul jemu vlastnou brutálnou gore scénkou, to je však asi tak všetko, čo sa na La Dolce casa degli orrori dá vyzdvihnúť a to je na vytvorenie dobrého filmu sakramentsky málo. Pokus o prepojenie hororového žánru s dojemnými romantickými prvkami zlyháva na plnej čiare, výkony viacerých hereckých protagonistov dosahujú katastrofálnej úrovne a nízkorozpočtovosť je tu citeľnejšia ešte viac než u väčšiny talianskej hororovej produkcie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takový tradičně netradiční Fulci. Není to to celkově tak drsné, jak byste si přáli, ale není to ani tak zábavné, jak by se nám tvůrce snažil sdělit. Nejde nakonec ani tak moc o giallo, jako o strašidelný dům, který má možná trochu nečekané vyústění, jež by některým divákům klidně mohlo připadat jako nepříliš uspokojující. Osobně se mi ale spojení drsného hororu s filmem pro celou rodinu zamlouvá, jen to není dotaženo k dokonalosti. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Hrozný duchařský příběh plný nesmyslných dialogů a ještě trapnějších scének. Ty dvě děti mi lezli krkem již od začátku. K tomu klišé, že se jeden nestačí divit. Jediným, co stojí za zmínku jsou gore efekty, ty jsou dost brutální, ale to je bohužel všechno. Postavy, které se mihotají příběhem, jsou podivné - vymítač, realitní agent, rodiče, tetička se strýčkem a ZAČÁTEK SPOILERu vrahem je zahradník KONEC SPOILERu. Původně jsem chtěl dát odpad, protože trapností je zde až zbytečně mnoho. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama