Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (153)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné dílo od mistra Fulciho. Přízviska notně brutální, sadistický, kontroverzní či atmosférický zde nabírají pravého významu. Právě atmosféra je ingrediencí nejdůležitější, neboť o té celý snímek je. Ze scén bych pak vypíchl setkání slepé Emily s Lizou. Ta byla neskutečně atmosférická! Také gore je kapitola sama o sobě. Pořádně vlhkých scén je dostatek, a rozhodně nejde pouze o sled nechutností. Krom toho nesmím ještě opomenout hudbu, kterou složil Fabio Frizzi a je zkrátka úžasná. Vrcholem filmu je ale konec, čímž se The Beyond nesmazatelně zapsal do mých nejoblíbenějších hororů vůbec. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fulciho goreparáda postrádá chytlavější děj, máme peklo pod barákem, jedna dvě zombie jde, kdo na ni koukne, tomu oko bouchne a triková stránka mi připomněla obsah svačinového balíčku účetního Fantozziho s plastovým nožíkem, vidličkou a kuřecím křidélkem, taky plastikovým, naštěstí však nechybělo jablko s pravým červem v podobě různě masakrovaných lidských očí a tak bylo mé zdravé, byť lehce úchylné, oko přece jen potěšeno. Poněkud hůř už jsem pobral předkládanou skutečnost, že v tísni se z duševně zdravého člověka vyvine mentálně retardovaný, jak jinak si vysvětlit jednání dr. McCabe (David Warbeck), který se ve finálním střetu s pomalu se šourajícími LIVINGDEADY ( podobnost s uživateli ČSFD není čistě náhodná, vyplývá ze srovnatelného procentuálního objemu funkční mozkové kapacity) po několika úspěšných zásazích do hlavy a následnému skonu "bratra své žádoucí sestry", čti oživlé mrtvoly, neustále z bezprostřední blízkosti zkouší znovu a znovu střílet do dalších plížících se bezduchých těl HORROROVÝCH MANIAKŮ, a to tu do ruky, tu do hrudi....ale i tohle u mě Fulcimu projde, takovou atmosféru zla, která s bubláním zahnívající vody prosákla do The Beyond, umí jen on a já se opět nechal pohltit. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

Nesesaditelný film z čela italské horrorové klasiky.. sejšn mistrů horrorové zručnosti Fulciho, Frizziho, Lentiniho, Rossiho ani nemohl dopadnout jinak... Těžko někdo překoná tento nesmrtelný makabrozní mejdan zmiňovaných gigantů svého oboru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! veledílo. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

:D A toto bolo čo? Ževraj hororová klasika :D ved to nemalo hlavu ani pätu. Začalo to slubne. Skvelá atmosféra, dej sa pekne rozbehol, ale potom sa to pokazilo a ostalo to tak až do konca. Okrem pekných trikov a masiek mi film nič nedal. Chválim jedine záverečnú scénu. K tomu aby som film ohodnotil nejakou velkou známkou mi slávne meno režiséra nestačí. Never Again! ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené téma pekla/démonů/duchů apod., dobré zdejší hodnocení a zařazení v "101 hororů, které musíte vidět, než umřete". Problém ale nastává, když má divák co dělat aby vydržel prvních 10minut, natož celý film. Nejsem si jistý, zda děj (pokud se tomu zde dá tak říkat) je opravdu tak dementní a nebo mi jen něco uniká, ale to myslím že ne. Aby toho nebylo málo, tak mi k tomu dají ještě tak hroznou kameru, že found footage filmy u mě hned poskočily o level více. Herci asi byli také jen bezdomovci, stejně jako nahá těla ležící na zemi na konci v Abyssu, jen zkultivovaní. Ale asi to bylo spíše těmi blbými dialogy. Abych si snímek ještě více užil, tak Fabio Frizzi asi někde zapomněl hudbu pro tento film, protože hudba mi někdy připomínala spíše dramatickou Pobřežní hlídku (např. scéna v márnici. hudba ve 30 minutě) než hororový snímek a rok 1981 fakt argument není. Samotné gore scény již působí spíše úsměvně než nechutně a jsou to jediné, na čem tento snímek stojí, proč je někde zakázaný a asi i proč má takový ohlas. Atmosféry, natož hororové, snímek totiž také moc nepobral. Celkově ale tento snímek je ztráta hodiny a půl života. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Fulciho L'aldilà, vo Veľkej Británii známa pod názvom The Beyond, sa v novembri 1983, po premietaní v anglických kinách (1981) a následnom uvedení filmu na VHS nosiče (1982), zásluhou distribučného štúdia Vampix dostala na zoznam tzv. “Video nasties“ - t.j. zoznam zakázaných filmov. (Kusko.t2)
  • Zombie řádění bylo doděláno až na žádost německých distributorů, protože v Německu filmoví divací po zombie hororech šíleli. (Chatterer)
  • O promítání necenzurované verze ve Spojených státech v roce 1998 se postaral Quentin Tarantino. (gjjm)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama