Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

Shit 

všechny recenze uživatele

Fulciho pokus o spojení jeho gore scének a kvalitnějšího hororovýho příběhu. Občas se mu to daří víc, občas míň, ale atmosféru to rozhodně má, i když tu a tam to mírně nudí, ovšem Fulciho brutální scény jsou tady naprosto dokonalý, prostě lahůdka pro někoho kdo má rád fakt hodně drsný a nápaditý gore efekty. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fulciho goreparáda postrádá chytlavější děj, máme peklo pod barákem, jedna dvě zombie jde, kdo na ni koukne, tomu oko bouchne a triková stránka mi připomněla obsah svačinového balíčku účetního Fantozziho s plastovým nožíkem, vidličkou a kuřecím křidélkem, taky plastikovým, naštěstí však nechybělo jablko s pravým červem v podobě různě masakrovaných lidských očí a tak bylo mé zdravé, byť lehce úchylné, oko přece jen potěšeno. Poněkud hůř už jsem pobral předkládanou skutečnost, že v tísni se z duševně zdravého člověka vyvine mentálně retardovaný, jak jinak si vysvětlit jednání dr. McCabe (David Warbeck), který se ve finálním střetu s pomalu se šourajícími LIVINGDEADY ( podobnost s uživateli ČSFD není čistě náhodná, vyplývá ze srovnatelného procentuálního objemu funkční mozkové kapacity) po několika úspěšných zásazích do hlavy a následnému skonu "bratra své žádoucí sestry", čti oživlé mrtvoly, neustále z bezprostřední blízkosti zkouší znovu a znovu střílet do dalších plížících se bezduchých těl HORROROVÝCH MANIAKŮ, a to tu do ruky, tu do hrudi....ale i tohle u mě Fulcimu projde, takovou atmosféru zla, která s bubláním zahnívající vody prosákla do The Beyond, umí jen on a já se opět nechal pohltit. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hotel zdarma? Blbá karma.“ Vysoká mortalita řemeslníků při rekonstrukci je fajn, faktury můžou letět do koše. Ušetříme za malíře, instalatéra zedníka, zámečníka, kominíka a správcovou. I za pokojskou, neb prostěradla zdarma škrobí syn správcové, mírně retardovaný Arthur, při práci zpocený jak úchyl, co měsíc abstinoval. ZAZDĚNÉ OKÉNKO: [][] Nejveselejší momenty této vykopávky: 1) Pipi Krátká punčocha, coby budoucí sirotek Pipi Kalné oko. 2) Louže malinového sirupu, honící copatu holčičku po pitevně. 3) Rozpouštění gumové maminky, ze které bublaly celé barely tělesných tekutin stylem Hrnečku, vař! 4) Slepá, která vyběhla (!) z baráku takovým fofrem, že za ní běžící slepecký pes nestíhal. 5) Jeden uživatel z TOP50, čili tzv csfd zombie :-), který neví, že bubínková zbraň se nazývá revolver a tak tomu říká „pistole“. [][] Scénář sice je spíchnutý horkou jehlou patologa (co ani mrtvole neoholí gorilí hlupy na hrudníku, než ji začne pitvat) , ale zase jsou v tom taková „kvanta slizké samoúčelnosti... a nesourodá směs všemožných gore scén“ (© Mr.Apache), které hravý úchyl Fulci točil s láskou k žánru, že si fandové i po 40 letech pošmáknou. Proto nad scénářem své kalné oko přimhouřím a čtyři lopaty nehašeného vápna do krvavých ran sypu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 5/72☠ Toľko výborných gore efektov , scén a masiek som v jednom filmu ešte nevidel. Mokvajúce mäso je na každom rohu. S tohoto pohľadu je to vyslovene masterpiece (tvár poliata kyselinou ktorá sa pomaly rozleptáva, tarantuly ktoré kúsajú až do mäsa, trhanie prepichovanie očí a ešte mnoho, mnoho viac. ďalšie plus za zakomponovanie Cthulhu mýtu Howarda Philipsa Lovecrafta. Tak ale to je asi s kladov všetko film nemá prakticky žiadny dej scenár o ničom nič sa tam nedeje žiadne zvraty..... to tento film priam utápa tak ako sa to začne tak aj skončí uprostred ničoho.Takže iba *** hviezdy ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Viktoriánsky dom, ktorý je jednou zo siedmich brán do pekla a pekná blonďatá newyorčanka, ktorá ho chce po dlhodobej stagnácii obývať. Lucio Fulci sám vo svojich rozhovor uvádza, že ide o pocitový film a dej je v ňom na druhom mieste. Snímka však disponuje aj dejovými základmi a surrealistickými vložkami je iba (bohato) obložená. Jej najväčšou zbraňou je atmosféra a na Fulciho až prekvapivo elegantná štýlovosť, dosiahnutá skvelou kamerou a temnou hudbou (s výnimkou otrasného útredného motívu). Latexové efekty sú väčšinou úbohé. Ale najväčším hadicapom je katastrofálne deravý scenár, ktorý neospravedlňujú ani Fulciho alibistické výroky o pocitovom charaktere filmu. A ťažkopádne záverečné vyvrcholenie v nemocnoci tiež mohlo byť svižnejšie a vypätejšie. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film byl zamýšlen jako pocta Antoninu Artaudovi (1896-1948), francouzskému dramatikovi a zakladateli žánru tzv. divadla krutosti, které Fulci velmi obdivoval. (gjjm)
  • Film je zakázán v Norsku. (gjjm)
  • O promítání necenzurované verze ve Spojených státech v roce 1998 se postaral Quentin Tarantino. (gjjm)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama