Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

No Scénář bez děje a herci bez charakterů pod vedením rozporuplného režiséra. Fulcimu nelze upřít invence v budování atmosféry, již staví na stínu, který má spoustu tajemství. To spolu s ukázkovými gore efekty, vytváří jedinečnou a funkční syntézu, která je však nesmírně samoúčelná a v její prospěch je obětováno všechno včetně logiky. Pozorovat partu pavouků požírajících obličej nehybného člověka či přibíjení ke stěně jistě zaujme, ale proč v závěru pistole chvílemi má a zase nemá náboje? K čemu vlastně celá ta sbírka zvráceností, když je to bráno bez kapky nadhledu, která by obrazovou šťavnatost zvedla „někam výš“ i obsahově? Ale i přesto je to neuvěřitelně chytlavé a fascinující, zvláště když si uvědomím, že dneska už nic podobného nikde neuvidím, nedokážu si najít jediný důvod, který by dovolil mému svědomí jít s hodnocením výš. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hotel zdarma? Blbá karma.“ Vysoká mortalita řemeslníků při rekonstrukci je fajn, faktury můžou letět do koše. Ušetříme za malíře, instalatéra zedníka, zámečníka, kominíka a správcovou. I za pokojskou, neb prostěradla zdarma škrobí syn správcové, mírně retardovaný Arthur, při práci zpocený jak úchyl, co měsíc abstinoval. ZAZDĚNÉ OKÉNKO: [][] Nejveselejší momenty této vykopávky: 1) Pipi Krátká punčocha, coby budoucí sirotek Pipi Kalné oko. 2) Louže malinového sirupu, honící copatu holčičku po pitevně. 3) Rozpouštění gumové maminky, ze které bublaly celé barely tělesných tekutin stylem Hrnečku, vař! 4) Slepá, která vyběhla (!) z baráku takovým fofrem, že za ní běžící slepecký pes nestíhal. 5) Jeden uživatel z TOP50, čili tzv csfd zombie :-), který neví, že bubínková zbraň se nazývá revolver a tak tomu říká „pistole“. [][] Scénář sice je spíchnutý horkou jehlou patologa (co ani mrtvole neoholí gorilí hlupy na hrudníku, než ji začne pitvat) , ale zase jsou v tom taková „kvanta slizké samoúčelnosti... a nesourodá směs všemožných gore scén“ (© Mr.Apache), které hravý úchyl Fulci točil s láskou k žánru, že si fandové i po 40 letech pošmáknou. Proto nad scénářem své kalné oko přimhouřím a čtyři lopaty nehašeného vápna do krvavých ran sypu. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak.Další flák z videonasties mám zasebou.A výsledek?Průměrnej horor kde největším kladem je perfektní hudba.Jěště se dá ocenit trochu toho napětí a atmosféry.A co se týče gore efektů-je jich tu poměrně dost.Z toho se pár opravdu povedlo,ale asi na úkor těch zbylých(kterých je většina)-ty byly naprosto odfláklý.Od tohoto filmu jsem nic neočekával,takže mě spíš překvapil,protože jsem čekal,že to bude daleko větší chujovina.Ale i tak na víc jak 3 hvězdy prostě nemá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Fulciho filmů! A to si autor údajně postěžoval, že ho točit horrory nebaví, leč co má dělat, když potřebuje živit rodinu. Tož Mistře, nevěřím vám ani nos mezi očima. A propos oči, to je Mistrova specialita a ani zde nemohou chybět - vydloubnuté pařátem, vyrvané skobou, prokousnuté pavoukem, živé, mrtvé, vytřeštěné, zvědavé, unavené, umírající... Fulci nashromáždil tolik nechutností, s kterými si trikaři vyhráli, a přece nepůsobí samoúčelně. Předpokládám, že takový Freud by si na filmu smlsnul. Jistě, lze ho sledovat prvoplánově jako vršení nechutností až k samotnému konci, kdy žili možná věčně, ale určitě ne šťastně. A co takhle jako destrukce světa, který se přežil? Společnost, která se dostala do slepé uličky ( Sodom a Gomora). Obžaloba systému? Kapitalismu nebo socialismu, podle toho, jak se kdo dívá. Film je zčásti snový, surrealistický, chvílemi vlastně divák možná tápe, co je sen a co skutečnost. Z toho plyne možnost různých výkladů, jako když čtete báseň. Fulciho Beyond je totiž filmovou básní a je na divákovi, co vše si v ní najde. Třeba by Mistr poznamenal, že chtěl natočit jen cosi nechutného...ale právě to třeba... Ponořte se do snu, z kterého se možná už nikdy nevzbudíte. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Mám rád taliansku tvorbu a Fulci je pre mňa pomerne známe meno, no doposiaľ som od tohto majstra videl len skvelý Pastor Thomas čo musím napraviť. Bál som sa, že sa mi film nebude páčiť pretože je dej pre mňa nezaujímavý a typický pre podobné osemdesiatky, no div sa, ono to je naozaj dobré! Gore (ukrižovanie, upálenie chemickou tekutinou, vražedné pavúky, smrť vykonaná vlastným domácim maznáčikom,..) je pozoruhodné až fascinujúce (miestami som si spomenul aj na o rok starší Rosso Sangue), herecké výkony sú prekvapivo dobré (čo sa od Talianov čakať nedá) a atmosféra je strhujúca, nepríjemná (v dobrom slova-zmysle). Okrem toho film nenudí, každá scéna do neho patrí a dĺžka je primeraná, čo je za plus. A páči sa mi aj hudba, predovšetkým tá v titulkoch. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film je zakázán v Norsku. (gjjm)
  • Při závěrečné scéně, když se Liza a John ocitnou v Abyssu, "hráli" nahá těla ležící na zemi bezdomovci a lidé z ulice, které za tento výkon platili alkoholem. (Chatterer)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama