Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

strougy 

všechny recenze uživatele

Logikou děje či psychologií postav se Fulci v L'aldile zrovna nezabýval, místo toho už od začátku sevíruje ďábelsky hrůznou atmosféru tvořenou zejména nejistotou, co je realita a co pouhá halucinace hlavní postavy a neskutečně sugestivními scénami, při kterých se mi chtělo odvrátit hlavu od obrazovky a schovat se pod peřinu. Geniální horor. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Začátek nevypadal vůbec zle. Žádná klasická hororová oťukávací půlhodina, zkrátka od první minuty akce. Jenže čím víc se blížil konec a začali se objevovat příšery, tím víc šla kvalita snímku dolů. Vše vrcholí tím, že studovaný doktor, ani po stopadesáti vystřelených nábojích nepochopí, že jediné místo, které uspí zombieka je hlava. 3*, 3.5.2014, pc ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné dílo od mistra Fulciho. Přízviska notně brutální, sadistický, kontroverzní či atmosférický zde nabírají pravého významu. Právě atmosféra je ingrediencí nejdůležitější, neboť o té celý snímek je. Ze scén bych pak vypíchl setkání slepé Emily s Lizou. Ta byla neskutečně atmosférická! Také gore je kapitola sama o sobě. Pořádně vlhkých scén je dostatek, a rozhodně nejde pouze o sled nechutností. Krom toho nesmím ještě opomenout hudbu, kterou složil Fabio Frizzi a je zkrátka úžasná. Vrcholem filmu je ale konec, čímž se The Beyond nesmazatelně zapsal do mých nejoblíbenějších hororů vůbec. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fulciho goreparáda postrádá chytlavější děj, máme peklo pod barákem, jedna dvě zombie jde, kdo na ni koukne, tomu oko bouchne a triková stránka mi připomněla obsah svačinového balíčku účetního Fantozziho s plastovým nožíkem, vidličkou a kuřecím křidélkem, taky plastikovým, naštěstí však nechybělo jablko s pravým červem v podobě různě masakrovaných lidských očí a tak bylo mé zdravé, byť lehce úchylné, oko přece jen potěšeno. Poněkud hůř už jsem pobral předkládanou skutečnost, že v tísni se z duševně zdravého člověka vyvine mentálně retardovaný, jak jinak si vysvětlit jednání dr. McCabe (David Warbeck), který se ve finálním střetu s pomalu se šourajícími LIVINGDEADY ( podobnost s uživateli ČSFD není čistě náhodná, vyplývá ze srovnatelného procentuálního objemu funkční mozkové kapacity) po několika úspěšných zásazích do hlavy a následnému skonu "bratra své žádoucí sestry", čti oživlé mrtvoly, neustále z bezprostřední blízkosti zkouší znovu a znovu střílet do dalších plížících se bezduchých těl HORROROVÝCH MANIAKŮ, a to tu do ruky, tu do hrudi....ale i tohle u mě Fulcimu projde, takovou atmosféru zla, která s bubláním zahnívající vody prosákla do The Beyond, umí jen on a já se opět nechal pohltit. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jsme zklamán a nadšen zároveň. Konečně mám pocit, že na italské horory se skutečně dá dívat, i kdy Beyond není zrovna reprezentativní ukázkou. Začátek je povedený, a kdyby v podobném stylu snímek byl i zakončen opravdu by to stálo za to. Detektivní linie a jistá podobnost s Omenem se mi líbila, jenže následný zmatek a větší než malé množství nelogičností tenhle film dost zazdí. Samotný scénář je opravdu hrozný. Jak už jsem uvedl na začátku si ještě drží slušné tempo a dokonce se dá i hovořit o příběhu, jenže v druhé části se jedná jen o přehlídku rozčvachtaných lidských těl, která se postupně přehoupne v obyčejný zombie horor. Neustálé vydloubávání očí, ze kterého se nejspíš inspiroval i slavný Eli Roth a destruktivní ukázka lidské anatomie přichází vniveč v momentech jako je například podivná zbraň na konci - střílí jen když se jí zachce - a naprosto dementní chování hlavního hrdiny, který sice přijde na to, že jediný způsob jak nemrtvé zastavit je střelit je do hlavy, ale i přesto se baví tím, že se jim snaží rozstřílet orgány uvnitř těla. Kdyby se Fulci vykašlal na ten závěr a dovedl do konce povedené atmosférické scény a zajímavé linie s velikým potenciálem (pokoj č. 26), rozhodně by se mohlo jednat o dokonalé dílo, jenže takhle jej hodnotím 'jen' jako slabší nadprůměr a to zejména díky několika povedeným situacím, hudbě, pečlivě budované atmosféře a dokonalým maskám mistra Giannetta De Rossiho. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film je zakázán v Norsku. (gjjm)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama