Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

topi 

všechny recenze uživatele

Fulciho trilogie Beyond, House by the cemetery a City of the living dead patří k tomu nejlepšímu co italský, ale i světový horor může nabídnout. V případě Beyond jsem se opět tetelil blahem z remasterovaného vydání (tohle si fakt užívám u jakéhokoliv staršího filmu/hororu, neboť to jsou zásadní rozdíly mezi původními verzemi) a kochal se krásou Catriony MacColl, nechal se unášet dechberoucí hudbou Fabia Frizziho a rozplýval se nad parádní gore řezničinou italského Toma Saviniho - Giannetti De Rossiho. Co na tom, že některé scény jsou "mimo" nebo WTF, tady zrovna nenasytní a po krvi lačnící tarantule. V podstatě totiž tvoří součást celku jako hororu a jako žánru takového. A to peklo podle Fulciho vize je grandiózní!! Je to paráda a tyhle filmy si užijí pouze zarytí fandové pokleslého strašení. Tedy i já! ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Možná vám to vzhledem k mému vysokému hodnocení přijde trochu divné, ale je fakt, že tak velké zklamaní, jako z tohoto filmu jsem nezažil ani nepamatuji. Na E tu vivrai nel terrore jsem se těšil jako na smilování tak dobrý rok, dokonce to byl možná můj nejočekávanější film v životě a dostal jsem pouze vysoce nadprůměrný zombie splatter horor bez děje, pouze s nějakou "pekelnou kostrou", která to celé drží pohromadě a chrání před úplným rozsypáním. Velkou výhodou snímku je opět Fulciho neopakovatelná atmosféra a standardně mohutná dávka gore, takže o nějaké braní orgánů či netvoření těl samozřejmě není nouze. Je těžké zhodnotit film, který prakticky po celou dobu nudí chabými dialogy a nulovým průběhem a zároveň ohromuje krásnými krvavými scénami, ale suma sumárum je to někde na 70%. O čtyřech hvězdách mě přesvědčil výtečný, chutný soundtrack mistra Fabia Frizziho, který právem patří mezi 5000 nejlepších hudebních alb všech dob, i se svým úžasným ústředním motivem (Ano POMO, jediný příšerný ocas si tady ty!), který ted' považuju za jednu z nejlepších filmových znělek, jaké jsem kdy slyšel. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"L´Aldilá" - "The Beyond" - "Brána do záhrobia" - Najlepší film kultového režiséra Lucia Fulciho! Jeden z najlepších talianských horrorových snímkov! Pre mňa osobne je to jasný kandidát na plné hodnotenie - päť hviezdičiek! Fulci je tu v najlepšej forme a úplne ma dostal. Je tam všetko čo na jeho tvorbe obdivujem v tak silne koncentrovanej dávke, že ma to vždy odrovná. Skľučujúca atmoféra, psychotická hudba, nápaditá kamera, surová réžia a úžasné gore scény! Dokonalý horror! ***** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fulciho pokus o spojení jeho gore scének a kvalitnějšího hororovýho příběhu. Občas se mu to daří víc, občas míň, ale atmosféru to rozhodně má, i když tu a tam to mírně nudí, ovšem Fulciho brutální scény jsou tady naprosto dokonalý, prostě lahůdka pro někoho kdo má rád fakt hodně drsný a nápaditý gore efekty. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pro mne opravdu jedno velké zklamání ... Dlouho se mi tento film vyhýbal a já se tedy mohl těšit na jeden z "nejlepších" Fulciho filmů. Bohužel co jsem dostal mě nudilo téměř k usnutí a vyloženě vedlo k nepochopení obliby a úspěchu tohoto podle mne naprosto nepovedeného "zombieshorroru". Fulci se evidentně dopouští stejné chyby jako v "Páteru Thomasovi " a filmu odpírá jakýkoliv scénář a plynulý, rovnoměrně rozložený děj. Film je zmateně poskládán do výjevů, událostí a částí, které mají tvořit logický celek. Bohužel tímto je celý film pokažen, protože to diváka pouze dráždí a uvádí ve zmatek. O co tu jde vlastně? O hledání prokletého umučeného malíře, hledání brány do pekel, obrany před zlem, které se nějak (nepochopil jsem přesně jak) dostalo na povrch a nebo se ve finále jedná pouze o klasický útok a obranu před zombies? Prostě jeden nesmysl střídá druhý a já opravdu nemohu souhlasit s nadšenci do Fulciho umění, protože tohle je víceméně horror nepovedený. Gore scén je sice dost, ale v dnešní době působí již neuvěřitelně amatérsky a odflákle (proč pořád všude ta plastelína, vždyť v té době šly dělat gore efekty mnohem efektivněji!). Film zachraňuje pouze hutná pomalá atmosféra, perfektní hudba a celkově podivný dojem. Jinak se ale jedná o zcela běžný horrorový průměr té doby, v mnoha ohledech nedodělaný a odfláklý. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Při závěrečné scéně, když se Liza a John ocitnou v Abyssu, "hráli" nahá těla ležící na zemi bezdomovci a lidé z ulice, které za tento výkon platili alkoholem. (Chatterer)
  • Režisérský sestřih byl v USA promítán v roce 1998. A to jen ve vybraných městech o půlnoci. (Chatterer)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama