Reklama

Reklama

Ježíš: Čtyřicet ztracených dní

(TV film)
  • USA Jesus: The Lost 40 Days

Obsahy(1)

Vstal Ježíš na čtyřicet dní z mrtvých před tím, než vstoupil do nebe? Zdroje jako je třeba Evangelium Marie Magdaleny nebo spisy židovského historika Josephuse poskytují překvapivé podrobnosti o zdánlivě ztracených čtyřiceti dnech. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Tím vedcov sa snažil 10 rokov namodelovať podobu Ježiša Krista z turínskeho plátna. Po dlhých 10 rokoch sa im to podarilo, tak si zrejme povedali, že za tú námahu by mohli natočiť dokument. Nie moc zaujímavo pojatých 40 posledných Ježišových dní po vskriesení s podpriemernou grafikou odsudzuje tento dokument medzi priemerné dokumenty History Channel. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajímavý dokument který se v podstatě co pár minut vrací k vědci, jenž se z turínského plátna (o němž se prý věří, že v něm byl zavinut Ježíš v hrobě a vědci to nejsou schopni vyvrátit) pokouší vytvořit 3D model Ježíšovy tváře a postavy. Mezi tím se věnují pouhým 6ti zdokumentovaným setkáním s Ježíšem po Jeho smrti. Mě dokument, dá se říct, nic nedal... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zas jednou první .-) . Dost tendenční dokument, snažící se mapovat 40 dní po Ježíšově údajném zmrtvýchvstání. Dále se zabývá jednotlivými svědectvími lidí a evangelistů, kterým se zjevil a zázraky jež prý konal. Vše končí jeho nanebevzetím.... Dokument si občas klade i ateistické otázky aby je vzápětí zase vyvrátil. Jako důkazní materiál mu vystačí převážně Nový zákon, nebo dodatečně nalezé svitky v Egyptě roku 1945... Objektivně vzato s ohledem na charakter vzniku této knihy bych byl s řadou tvrzení rozhodně opatrný, člověk obohacený vírou však tuto rozlišovací schopnost nemá... Pár amerických reverendů nás se zaníceným výrazem dokumentem provází a s některými z nich bych měl věru strach být na letním chlapeckém táboře. Prakticky se soustředí pouze na převyprávění textů z Bible... Jedinou pro mne zajímavou částí byla rekonstrukce 3D obličeje Ježíše Krista podle Turínského roucha u nějž se věří, že jím bylo přikryto tělo Ježíše po sejmutí z kříže a uložení do hrobky. Turínské roucho má na sobě ,,obtisknuté" tvary lidského těla a ani přes řadu moderních analýz se nepodařilo prokázat, že jde o falzifikát, nicméně ani to, že jde o roucho Ježíšovo i když má řadu tomu nasvědčujících znaků (zbytky nápisů římských úředníků, typ lněné látky, stopy zaschlé krve v místech shodných s Ježíšovými zraněními atd.... Vyjma tohoto a 3D animací má tento - dokument - cenu spíše pro věřící, ostatní budou zklamáni jednostranností podání i závěrem ... * * ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, Pane Bože, Pane Bože... opakoval jsem samovolně mnohokrát během shlížené půldruhé hodiny. Ne, že bych žasnul nad nic nového přinášejícími informacemi nebo touto mantrou upevňoval svoji víru v Boha, ale to, co s formulacemi a rekonstrukcemi byli autoři schopni udělat mi vyráželo dech. Poslední můj polohlasný výdech ke konci filmu už jen zněl "...ty vole!" Tak asi takový jsem z toho měl dojem a teprve, kdybych měl každý "úžas" komentovat, tak to nikdo pro délku ani nedočte do konce... ()

Aslan odpad!

všechny recenze uživatele

Animácie príbehov z Evanjelií, veľmi pekné a pôsobivé. Ďalej je tento „ dokument“, blábolom pseudohistorických poloprávd snažiaci sa spochybniť po miliónti raz historickosť a pravdivosť 4 evanjelií. V rámci moderného paradigmatu, nepriateľstva voči kresťanom, sa opäť vynárajú bludy o príbehov, o ich falšovaní, o Márii Magdaléne o vplyve cisára Konštantína na zmenu rétoriky kresťanskej cirkvi atd. Povzbudzujem preštudovať aj vedeckejšie a menej obľúbené práce na túto tematiku, ako je Davinciho kód. Vittorio Messori Hypotéza Ježiš ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama