Reklama

Reklama

Nacistický Titanic

(TV film)
  • USA Nazi Titanic

Obsahy(1)

Během bizardní kapitoly 2. světové války se nacistický propagandista a ministr Joseph Goebbels rozhodl, že natočí film o potápajícím se Titaniku. Tento pořad vám poodhalí příběh, o kterém se ví jen velmi málo. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Opravdu je to neznámý filmový pošetilý příběh s hezkým vyprávěním ukazující sílu propagandy a manipulovatelnost lidských myslí.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi dokumenty o vzniku slávnych ( či už z kladného alebo záporného hľadiska ) snímkov a nevadí vám, že je pretkané občas niečím iným, ako filmovým natáčaním ( ale vzhľadom k vzniku filmu potrebným ), je to niečo, čo vás určite zaujme. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument popisuje fungování nacistické propagandy přes stříbrné plátno, k ovlivnění milionů německých občanů v německy upravené verzi velkofilmu filmu Titanic (1943). Stejně tak ukazuje i hollywoodské propagandistické filmy proti fašistickému Německu a snahu Německa se Hollywoodu vyrovnat k čemuž měl právě pomoci velkofilm Titanic, který natáčel režisér Herbert Selpin, který si ovšem kladl nepředstavitelné nároky jak finanční tak materiální na dokončení filmu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Možná by nebylo na škodu zmínit, že jde o součást dokumentární série Channel 5 s názvem Revealed, jejíž vysílání započalo v roce 2010. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama