Reklama

Reklama

The Road

všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

RISOvonVODKA 

všechny recenze uživatele

Osobne si potrpím filmy označované ako „poviedkové.“ Obzvlášť ak ide o horory. Áno, toto je jeden z nich, aj keď nie práve ukážkový príklad. Vo väčšine prípadov, poviedky jedna na druhú nenadväzujú, v tomto snímku je tomu inak. Sú úzko späté a postupne Vám odhaľujú desivý príbeh. Vy si tak v hlave skladáte puzzle z krutého činu, ktorý sa odohral pred mnohými rokmi. Nebude to však bez toho, aby ste si medzi tým pustili do gatí. Aj keď stále je toho mnoho, čo by sa mu dalo vytknúť. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý horor, ktorý však pochováva prehnaná stopáž (skrátiť to aspoň o 20 min. a bolo by to za 4). Je o prekliatom domčeku a prekliatej ceste, a skladá sa z troch súvisiacich príbehov, ktoré sú vyrozprávané retrospektívne, takže až v tom poslednom sa dozvieme, prečo sa deje, čo sa deje. Prvý príbeh o troch teenageroch, ktorí sa rozhodnú naučiť šoférovať, a dostanú sa, kam nemali, sa mi páčil asi najviac. Je to vlastne duchársky road movie s peknou atmosférou a niekoľkými dobrými ľakačkami. V druhom príbehu sa na rovnakej ceste objavia dve holčiny, ale majú menšiu nehodu a unesie ich mladík, ktorý v dome býva. Bol som zvedavý, či sa to nezmení na krvavý exploiťáčik, ale ani nie, ostalo pri tom duchárskom námete, čo je škoda. Záverečný príbeh je už skôr rodinná dráma, takže sa dozvieme, prečo je tam toľko duchov. Celkovo to na filipínske pomery ušlo, je to pekne nakrútené, atmosferické, ale súčasne aj prehnane a zbytočne rozťahané. ()

Reklama

KUFI 

všechny recenze uživatele

Sice mam rad horory typu Wind chill nebo Dead end kde dotycnej sjede autem z cesty na cestu do pekla, na druhou stranu nemam rad v hororech tropicky prostredi. Pokud to neni Predator anebo Ruiny. A primo nesnasim "taglictinu" ktera je tolik typicka pro filipinsky filmy. Rict pulku vety v rodnym jazyce a pulku v anglictine se mi zda hodne stupidni. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Laranasova novinka není vůbec marnou duchařinou, ale dusí jí ta brutální stopáž. The Road je rozdělena na tři kapitoly, z nichž hned ta první je výbornou děsivou záležitostí, místy je to vážně o infarkt. V následujících dvou částí ale atmosféra bohužel uniká jako pára nad hrncem a zůstane jen celkem zajímavý příběh s klišoidním závěrem. Těch napínavých momentů je potom už vážně poskrovnu. Takže těžký průměr a hořké zklamání z toho, co sliboval parádní trailer. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Člověk by z toho až dostal pocit, že na Filipínách se dá na ducha narazit za každým rohem. Jedna cesta, jedno stavení, tři desetiletí, tři minipříběhy / kapitoly, spousta postav a sto deset minut je na jeden film možná trochu moc. V první kapitole, odehrávající se plus mínus v současnosti (2008), nastaví The Road hororovou laťku dost vysoko a ve zbývajících dvou kapitolách už ji nikdy nepřeskočí, ba ani se k ní nepřiblíží. Tím ale nechci říct, že je první kapitola nejlepší, jen je tak nějak nejvíc děsivá, hororová, creepy. Celkově mám z filmu velmi nejednoznačný pocit. Na jednu stranu by se toho dalo dost vytknout (už třeba jen ta zbytečná pointa), ale určité momenty jsou velmi silné. 60 + ()

Reklama

Reklama