Reklama

Reklama

Život té druhé

  • Francie La Vie d'une autre (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná setkáním Marie a Paula, kteří prožívají lásku na první pohled. Naplánují a učiní si výlet na pláž a vášnivá noc může začít. Ale druhý den ráno se Marie vzbudí a s hrůzou zjistí, že si nedokáže vzpomenout na posledních deset let svého života. Překvapená se dozvídá, že se provdala za Paula a jejich manželství je v krachu. Zjistí, že je matkou citlivého malého chlapce, že řídí mocnou nadnárodní společnost s cennými papíry a že je majitelkou pohádkového bytu s romantickým výhledem na Eiffelovu věž. Stále však netuší, jak se to všechno mohlo stát a jak k tomu všemu došlo. Příběh zkoumá Mariinu amnézii až do chvíle, kdy si začne uvědomovat, jakou byla kdysi svobodnou dívkou, letící světem s lehkostí motýla, a jakou ženou se postupně po letech manželství a mateřství stala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda výraznou hereckou osobnost Sylvii Testud. Moje zvědavost byla tedy na místě. Leč dostalo se mi příběhu nemastného neslaného, že ho ani má další oblíbená herečka Juliette Binoche nedokázala povýšit. Mám ráda příběhy uvěřitelné s přesahem. Zde jsem postrádala jakoukoliv logiku, nevyvolalo to ve mě ani znepokojení, ani otázky nebo emoce. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čo ak by ste sa jedného dňa zobudili a bolo by zrazu o 15 rokov viac a o ničom čo sa počas nich udialo by ste si nepamätali? A až potom by ste išli objavovať "čo nového" vo vašom živote sa za ten čas stalo... No zistenie, že ste karieristická bezcitná mrcha by vás isto nepotešilo. Marie sa vydáva na cestu za svojou minulosťou, no nič nie je také ako by si priala... Síce takýto námet amnézie už bol spracovaný viac krát, no tento bol svojim spôsobom trochu inší. Ale bohužiaľ ponúknutý potenciál nebol až tak využitý, a to je obrovská škoda. Bolo to dobré, ale nie až tak, aby som si na konci filmu povedal, že by to bolo niečo výnimočné. Inak mi to dosť pripomínalo film 13 Going On 30 - aj keď ten bol robený na štýl fantasy, a všetko sa dalo ešte zvrátiť. No tento francúzsky film bola žiaľ už nezvratná realita, aj keď ešte mnoho vecí má Marie ešte šancu zachrániť. ()

Reklama

Leník 

všechny recenze uživatele

Což o to... myšlenka je to hezká, jak se věkem měníme, a jak takzvané zrání člověka často znamená, že zapomene na spontánnost, drobné radosti a prostě se z něj stane suchar. Hlavní hrdinka začíná romantický vztah, pak se ale probudí a zjistí, že od této její vzpomínky uplynulo cca 10 let, během nichž stihla udělat kariéru a zároveň si onoho muže vzít, zplodit s ním dítě a zažádat o rozvod... a nyní se snaží získat ho zpátky. Myšlenka tedy hezká, ale zpracování nic moc. Pár vtipných momentů, ale taky zároveň pár trapných (např. rozpustilé poskakování hlavní hrdinky na lodi mi působilo téměř fyzickou nevolnost). Na hranici snesitelnosti to celé drží jen šarm Juliette Binoche. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

První půlhodinku jsem si říkala, že tohle je přesně ten film pro dobrou náladu, po jehož zhlédnutí vám zůstane úsměv na rtech. Když však Marie v podání okouzlující Juliette Binoche zjišťuje, jak nepěkně svůj život promrhala a o co všechno se svým chováním připravila, dostává děj hořkou příchuť zmaru. Popravdě si nedokážu vůbec představit, jak bych reagovala při zjištění, že si zásadní roky svého života vůbec nevybavím. Je to celkem děsivá myšlenka. Nicméně námět mi skvěle padnul do noty, stejně jako hudební doprovod. I obsazení hlavních rolí se mi velmi zamlouvalo, takže jsem neměla důvod, proč pitvat logiku příběhu. Raději jsem se nechala unášet na vlně lehce frustrující romantiky. Navíc se mi už dlouho nestalo, abych si na konci nějakého bijáku pomyslela, že chci pokračování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oficiálny text distribútora je preložený z angličtiny a tak je tu ponechaná chyba. Žena sa nezobudí o 10, ale až o 15 rokov neskôr. Tak to uvádzajú francúzske zdroje a tak to bolo aj vo filme. To len pre korektnosť. A inak dobrý nápad. Ako sa zorientovať v takejto situácii? Kým som sa za ten čas stal a som na to vôbec hrdý? Bolo toto mojou ambíciou? To sú otázky, ktoré musí riešiť hlavná postava veľmi dobre zahraná Juliette Binoche, ktorá je taká klasika a tentokrát to šlo aj bez vyzliekania. Komédia to však nie je, skôr taká romantická dráma. ()

Galerie (16)

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama