Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (148)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Stejně jako příbuzný Fulciho snímek Brána do záhrobí, který jsem viděl pár let nazpět, se jedná o brutálně natahovanou nudu bez ladu a skladu. Chápu, že pro některé se jedná o kultovní záležitost a že ve své době film dokázal vyděsit nebo pobouřit. Ale u Páter Thomas jsem se osobně musel hodně přemáhat k dokoukání. Gore efekty jsou sice opět místy šmakózní, ale scénář je prostě slabota a všechno vyznívá tak nechtěně vtipně. Navíc je to násilí tak samoúčelné až hanba. Stejně jako většina Fulciho filmů. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemně přímočarý scenář, který si po celou dobu uchovává tajemství a ta pochmurná nálada je k nezaplacení. Tohle je typický Fulci, jak ho mám rád - provokativní v naturalistickém zobrazování násilí (pro mnoho lidí až příliš detailní a nechutné) a silný v navození dusné hororové atmosféry. A k tomu dnes již legendární scéna s vrtačkou v mozku. No neberte to. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Nie najlepší, ale isto esenciálny Fulci. Jeho filmy sú v najlepšej forme ekvivalenty abstraktných malieb, kde sa na základné báchorky o otváraní pekelných brán vrstvia intenzívne obrazy, niekedy čisto atmosférického, inokedy silno "gore" charakteru. Výsledok je čistý pocit a atmosféra. Úžasne znepokojivé kino, mix klasických hororových žánrov do halucinogénneho roztoku. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V dětství vyděsilo, v pubertě nebavilo, v dospělosti potěšilo. Páter Thomas je jedním z kultovních hororů, který tu na přelomu osmdesátých a devadesátých let koloval v několikanásobných kopiích a vyděsil tehdy nemálo hororových paniců, kterými jsme v té době byli téměř všichni, někteří nejen hororovými a nejen tehdy, ale to už sem nepatří. Své kouzlo neztrácí ani dnes v době dlouhovlasých duchů, záleží však na tom, zda se dokážete naladit na hrátky se smrtí Lucia Fulciho a umíte patřičně ocenit krásu vrtáku pomalu se nořícího do tváře či se koupat v dešti červů, pokud Vás nejen tohle láká, zvolili jste správně, podobně jako já, a to i přes příběhovou nedostatečnost téhle Fulciho až surrealistické fresky. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Priemerný filmík, ktorý na zombiekov moc nevsádza a snaží sa diváka zaujať aj inými vecami ako len živými mŕtvymi (kriminálno-hororová zápletka). Na jednej strane zaujímavý ťah o inováciu a posunutie žánru, na druhej značne nedotiahnutý. Každopádne, povinná jazda pre Fulciho milovníkov, ktorý tu skladá poklonu H.P.Lovecraftovi. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)
  • Michele Soavi mal pôvodne hrať hlavnú postavu Boba. Fulci si to však rozmyslel a rozhodol sa namiesto neho obsadiť Giovanniho Lombarda Radiceho. Soavi dostal menšiu úlohu. (misterz)
  • Všetky nemecké verzie filmu boli zakázané viac ako 20 rokov. (misterz)

Reklama

Reklama