Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

Jimmi 

všechny recenze uživatele

No zacal by som jedinym co mozem tomuto filmu vytknut a to bola hudba....Ten "song" na konci bol sice chytlavy ale vobec sa do zanru horor nehodil.Skor by som ho dal do nejakej nemej grotesky...Pribeh bol podla mna uplne super a pri filme som nenudil ani sekundu a to je podla mna najdolezitejsie.Ked k tomu priratam este skvele smrte vychadza mi to na jasne 4*. Fulci to proste vie.... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jestli provází mou pubertu nějaký výrazný filmový zážitek, pak jsou to scény z Pátera Thomase jako ta v níž je hrdinka pohřbena zaživa a potom co si rozedře prsty do krve škrábáním na víko rakve, ji málem prošpikuje krumpáč, kterým se jí pokouší z rakve vysvobodit její zachránce... nebo to vyblití vnitřností... nebo ten vrták... prostě braková italská klasika, ze které jsem ještě dneska posranej strachy... ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná zhovadilost s pitomými dialogy a otřesnými herci. Na druhou stranu to ale vyznívá tak lacině a komicky, že jí to klidně odpustíte. No, řekněte sami, kde jinde uvidíte například rozzlobenného fotříka, co načape svoji dceru s místním debilem, jemuž záhy prožene soustruh hlavou? Nebo hrdinného novináře (co vypadá jako boží parodie na Rogera Moorea),který ve snaze vysvobodit zaživa pohřbenou ženu začne třískat do rakve krumpáčem? Nebo zombies s podivným zlozvykem skalpovat své oběti holýma (shnilýma) rukama? ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Věc (ne ta od Carpentera) která mi od mých 14ti nedá spát. Italové byli v 80tkách takový mistři, že se o tomto může dodnes amíkům jen zdát. Hudba, dlouhé pohledy do očí (italská specialita) a atmosféra hustá tak, že by se dala krájet, dělá z tohoto (a jiných snímků, tohoto žánru) klenot. Ovšem, nic pro slečinky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento horor som videl prvý krát ako chlapec a postaral sa mi o nespavosť najmenej na štvrť roka. Je tu všetko, čo má mať dobrý horor: na svoju dobu parádne gore, bubáci a nechýbajú ani ľakačky. Dej síce trocha zaostáva, ale to tu až tak nevadí. Podľa mňa ideálny horor pre hororového nadšenca, dnes už legendárna klasika, ktorá by nemala chýbať u nikoho, kto to s horormi myslí vážne. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Jeden deň na pľaci si režisér Fulci našiel vo svojom vaku červy. Bol to žart, ktorého páchateľom bol jeden z hercov. (misterz)
  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)

Reklama

Reklama