Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Noční můra v jednom městečku (co se týče logiky a děje). Film sice pokazí slabé finále, působící dojmem, že tvůrcům došly peníze a museli prostě splácat nějaký konec, ale jinak to má důležité atributy Fulciho klasik - originální brutalita (biologicky trefná nevolnost v autě), temná atmosféra, vyšší rozpočet, Fabio Frizzi jako autor soundtracku a dvorní herečka Catriona MacColl. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Fulciho film mi připadá na rok 1980 celkem dobrý proč celkem? V některých scénách mi připadá nelogický a konec odbitý například zničení pátera Thomase vražením tyče do břicha nebo vražda na soustruhu, kde oběti projde vrták čelistí, a ten (aspoň v mé verzi) lebkou neprojde. Ale je opravdu Gore a těžko sehnatelný. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já jsem to tušil, že mi Páter Thomas nesedne, taky jsem se mu proto dost dlouho vyhýbal. Nedávno mě zase popadla chuť zaplnit si nějakou tu mezeru v hororovém vzdělání, takže jsem se k filmu, jenž někteří fanoušci pokládají za nejlepší Fulciovku, konečně dostal. Bad for me. Neskutečně samoúčelná fraška, jejíž děj má jeden jediný účel - slepit k sobě několik scén, které si Fulci nejpíš zatoužil natočit. A jen tak mimochodem, ani dobře natočit se mu to nepovedlo. Zombi 2 je nadále jediný záchytný bod v Luciově filmografii, který mě opravdu bavil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V New Yorku počas spirituálnej seanse umiera mladá žena. Tesne pred tým ako skoná, stihne vysloviť niekoľko strašných slov ohľadom útokov nemŕtvych. Po smrti pastora Thomasa, naberajú hrôzostrašné udalosti v meste Dunwich rýchly spád. Zombie prichádzajú. Nebyť gore a celkom obstojných masiek, nebolo by čo pozitívne hodnotiť. Mimoriadnej atmosféry sa nedočkáte. Zo zvedavosti nie najhoršia voľba pre unudený večer. Na "POMO-V" odporúčaný "House by the cemetery" sa to síce nechytalo, ale zas tak debilný mi neprišiel – 50%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hoci mám slabosť pre talianske gore, toto je paškvil. Fanúšikovia Lucia Fulciho ho považujú za jedno z jeho najlepších diel, ale... City of the Living Dead akoby ani nebol nakrútený podľa scenára. Dejové súvislosti, príčiny a následky, zápletka, to všetko ignoruje a je iba nekompaktným, nudným zlepencom samoúčelných nechutností. Rovnako krvavý a brutálny je aj Fulciho The House by the Cemetery, ktorý ale nepostráda normálnu dejovú líniu aj tajuplnú atmosféru. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)
  • Jeden deň na pľaci si režisér Fulci našiel vo svojom vaku červy. Bol to žart, ktorého páchateľom bol jeden z hercov. (misterz)

Reklama

Reklama