Reklama

Reklama

Vengeance

  • USA Scream for Vengeance!
USA, 1980, 92 min

Režie:

Bob Blizz

Scénář:

Bob Blizz

Obsahy(1)

Čtyři násilníci vtrhnou do klenotníkova domu. Zatímco jeho ihned zavraždí, jeho ženu a dceru drží jako rukojmí kvůli výkupnému. Potom ovšem chování jednoho z útočníků zasáhne nepochopitelný zkrat a obě ženy také umírají. Na útěku po zpackané akci útočníci zaujímají dva náhodné svědky - vlivnou senátorovu dceru Jenny a jejího přítele. Záhy ale zjišťují že udržet ty dva v zajetí nebude vůbec snadné. (Karlos80)

(více)

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Brak natočený za pár šupiek, drsná naháňačka po každej stránke amatérsky pôsobiaca a aj napriek nonstop akcie zúfalo nudná. Trash look filmu rozhodne bodne a občas to pôsobí ozaj reálne, ale nedokáže zaujať nijakým svojským spôsobom. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další veliké neznámé překvapení, zároveň jeden z těch filmů, který předčí všechna vaše očekávání!!! (Na IMDb v současnosti jen 26. hodnocení u této raritky!) Parádní příklad toho, jak se ve své době měl dělat a hlavně jak měl vypadat skutečně kvalitní a efektivní "rape and revenge" thriller, a to i přes velké "mínus", značně omezený rozpočet. Film na vás v některých svých scénách může působit značně neohrabaně, ale jinak k filmu nemám moc výtek, musím ocenit především dobrý nápad, a celkově velmi dobré provedení, perfektní teror, neuvěřitelně vyhrocené situace a nádhernou obskurní sleazy atmosféru (přesně takovu tu syrovost a špinavost mám rád), dobrou akci, slušné a velmi surové násilí a hrubý a oplzlý dialog, nic z toho zde nechybí. Po herecké stránce docela slušné, i zde nemám moc výtek, obsazení skvěle vytipovaných herců, do svých úloh skvěle padnoucí. Nejzajímavějším a nejsilnějším prvkem filmu je ale hudba, která jakoby se sem ani snad nehodila, která tu ale opravdu perfektně sedla, kdy značně přispívá k celkové atmosféře a napětí. "Vengenace" má dobré tempo takže téměř nikdy nenudí, pořád se tu něco děje a film vás pořád něčím novým překvapuje. Snímek má tu tendenci udržet diváka v neustálém napětí a středu zájmu. Je to skvělý a nezapomenutelný zážitek. Nejlepší scény; začátek v domě, kde je brutálně zavražděna matka, která brání jako správný rodič svou milovanou dceru před znásilněním, ke kterému stejně později dochází, opravdu silná, odporná, a pro diváka i nepříjemná scéna, dále třeba dlouhá sekvence pronásledování mladého páru v lese a vygradované finále v chajdě! Film jsem si opravdu užil a doporučuji ho všem fanouškům naladěným na stejné notě. Pokud na něj narazíte (dá to ale chvíli práci) nenechte si tento skrytý a zapomenutý drahokam rozhodně ujít. Podobné filmy; "Last House on the Left", může tu být vliv, ale na netu resp. tady; (http://craneshot.blogspot.com/2010/05/my-chat-with-scream-for-vengeance.html) se dočtete jednak zajmavé info k filmu, ale i to, že režisér Blizz nikdy předtím tuto klasiku neviděl. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Co to tu ztas Flipnic mele o eploitation ? Toto je plnohodnotny Rejp end Ryvendz - teda ak ochvilu aj mne to pripadalo ze budem pozerat dalsi exploitation, potom ale som vytriezvel z toho. Klasicky nizkorozpoctak, a to plne vidno, lacna kamera, lacni neznami herci, a uplne neznamy reziser - jak tak pozeram uz nenatocil nic. Teror ovsem je na urovni, ta stara chata tiez, tempo vyborne dialogy obskurne a temne. Suhlas i s tymi, co prirovnavaju tento film k Last House on The Left . 70 % ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní exploiter, asi zcela neznámej, myslím, že nějaká lepší dvd verze vůbec neexistuje, což je hrozná škoda ... To, co vypadá zpočátku jako exploitační teror stylu Last House on the Left (1972) nebo nový Den matek(2010), se k překvapení diváka dějově zcela změní, vymění se hlavní postavy (oběti) a začíná nerovný souboj v přírodě kolem staré chaty. Film je hodně násilnej, surovej, Bob Blizz se s postavami jak kladnými, tak zápornými vůbec nemazlí. Všichni dostávaj fakt drsný kapky, je těžké odhadnout, kdo vůbec zůstane na živu a za jakou cenu. Tohle se povedlo, původně jsem chtěl dát 4*, ale druhá akční i násilná polovina mě docela dostala, takové spíš 70.kové hutné "survival-explo", přesně podle mýho gusta ... Suprovej film, "lost gem"!! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama