Reklama

Reklama

Quando Alice ruppe lo specchio

  • USA Touch of Death (více)

Obsahy(1)

Lester Parson (Brett Halsey) je osamělý gigolo, který rád svádí ženy středního věku. Nedělá to jen pro peníze, ale zároveň také pro své zvrhlé potěšení. Rád tyto ženy sleduje pomalu a v krutých bolestech umírat. Jejich maso nepřijde nazmar. Každý se po takovém výkonu rád navečeří. (Chatterer)

Recenze (19)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od posledních filmů od Fulciho jsem naštěstí nic nečekal, ono asi těžko by měl lepší film než Beyond nebo House by the cemetary, ale i tak jsem dostal nadprůměrný krvák o chlapovy co moc miluje ženy. To se mu ale nemusí vyplatit. Jedná se příběhově spíše o kriminálku, ale ty "hrdinovy" výlevy byly dokonalé, gore se zase nešětřilo. Trošku mě zklamal konec kterej byl dost "nefulciovský" a trošku mě otrávil. Ale jinak paráda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Quando Alice ruppe lo specchio“ je film, který zaujme svým humorem, svým odlehčením. Je vidět, že Fulci natáčel hlavně proto, aby natáčel a aby se bavil. Příběh je jednodušší a jedná se spíše o anekdotu, ale myslím, že se autorovi podařilo předat, to co chtěl. Pokud vám nevadí gore scény, myslím, že se budete celkem dobře bavit. Film rychle uplyne, což je také jeho deviza. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Světlejší okamžik v autorově filmografii 80. let, byť za úspěch se označit nedá. Hlavní zbraní tentokrát není gore (i když i toho se v hojné míře dočkáme), ale lehký smysl pro humor. Halsey v hlavní roli šíleného sériového vraha! To mě teda dostalo a nedokázal si to ani představit. Ale je fakt dobrej. Nejvtipnější scénu si Fulci nechal skoro na samotný konec. Ta podoba Parsonse v TV! :) . Update: mizerná hudba... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně čím, ale krvavý příběh Lestera Parsona mě velmi zaujal. Možná tím, že Quando Alice ruppe lo specchio/Touch of Death/ je trošku jinde, než ostatní Fulciho snímky. Náznaků černého humoru je v díle stejně málo jako gore scén, ale v celkovém konceptu to perfektně zapadá. Vlastní příběh zobrazuje stárnoucího hazardního sázkaře Lestera, který si pro svůj životní standart opatřuje finance drsným způsobem. Svým osobitým šarmem omámí bohatou vdovu, kterou okrade, poté umlátí klackem či otraví, tělo případně naporcuje motorovou pilou a zbytky hodí prasatům nebo je se svou kočkou domácí s chutí povečeří. Když nemá po ruce motorovku, upeče movité oběti hlavu v troubě nebo zbídačené tělo zalije do betonu na nedaleké stavbě. Jeho plány mu však naruší nejen policie či nesmlouvavý bookmaker, ale i záhadný vrah, který kopíruje jeho styl. Kolem psychicky vyčerpaného Lestera se pomalu začíná stahovat smyčka, protože záhadný vrah "kopírák" se možná nachází pouze v Lesterově pomatené mysli. Herci jsou celkem příjemní, nadité vdovy patřičně odporné a psychopat Lester řádně ujetý. Samotný snímek, ačkoliv je trochu jinde než ostatní tvorba, se atmosférou přibližuje posledním mistrovým filmům, které již nestojí pouze na precizním gore. Výsledný dojem je trošku slabší Fulci za slabší čtyři hvězdy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Málo gore, hodně nudy. Prostinký příběh gigola se "specializací" na vdovy, které mají pár věcí společných. Všechny mají různé tělesné vady (např.výrazné vousy), jsou všechny bohaté a všechny, respektive obě dvě, jsou zamordovány. Scenář samozřejmě prakticky žádný, herecké výkony také nula a veškeré gore, jako je rozřezání těla motorovkou či upečení hlavy v mikrovlnce, se odehraje během prvních dvaceti minut. Zbylou hodinu se neděje zhola NIC, pouze je divákovi neustále předkládáno, jak je hlavní postava nervózní, plná obav z dopadení a nuda trvá a trvá a trvá......až do konce. ()

Zajímavosti (1)

  • Výraznou roli v tomto filmu si Zora Keslerová vysloužila celou řadou menších roliček v sérii předchozích projektů Fulciho. (NinadeL)

Reklama

Reklama