Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 037)

genetique 

všechny recenze uživatele

Provokatívna myšlienka bez realizácie. Náznak dobrého námetu ma spočiatku vtiahol do deja, ale postupom času vyšumel pôvodný zámer a koncept sa neudržateľne blížil k stereotypnej záležitosti horrorového thrilleru. Horrorové thrillery mám rád, ale na tak malom mieste s tak malým počtom postáv to chce zručnosť aj za kamerou, nestačili len dobrí herci. Chýbala atmosféra, napätie gradovalo len dobrou prácou kamery a klišé zvraty ma nechali chladným. Navyše napriek krátkej stopáži je film pomerne nudnou jazdou, keď sa konečne začne niečo diať až takmer za polovicou filmu. Takže žiadny zázrak sa nekoná, ale napriek tomu sa nečudujem dobrým ohlasom z pokladníc kín. Lacný mainstream s dobrým nápadom a tuctovým obsahom sa dobre predáva. 55%. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Očista mohla být naprostá pecka, krásně originální námět se ale bohužel až trestuhodně nevyužil. Celou noc se může vraždit, znásilňovat, krást, a to kdekoliv, jenže zde se vybere jeden dům, pár naprosto stupidních rozhodnutí a nepovedený pokus o atmosféru plnou strachu. Takhle zklamán jsem nebyl dlouho a bohužel ani Ethan Hawke nedokázal tento snímek posunout alespoň do pomyslného průměru. /35%/ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jestliže servírujete takovou exploataci do interiéru jediného domu, musíte si zatraceně ohlídat, jak moc zajímaví budou vaši hrdinové a jak moc uvěřitelné jejich počínání bude, jinak totiž v jejich hlouposti může dost vyniknout fakt, že tu zbožnou myšlenku spousty ultrapravicových stoupenců vlastně budete obhajovat. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Funny games v Posledním domě nalevo dotahují k naprosté perfekci přesně to, co oběma chybělo. Skvělá zábava, výborná dramatizace, sympatický, uvěřitelný Uhlovodík, herecky dokonalá mamá Lanisterová a morální dilema, jestli si vpustit do baráku negra zrovna v lovecké sezóně, když nejsou hájení a nasrat pár myslivců, nebo raději vytrhat svému příliš benevolentně vychovanému fakanovi nehty, mi po dlouhé době způsobili opravdu lahůdkový večer. A pak to v téhle stoce erudovaných pětkovačů Avengerů a Supergayů uvidím v modrých číslech, tep mám zpátky na sto čtyřiceti a chce se mi jednoho po druhém začít posílat v abecedním pořadí do zevního genitálu. Naštěstí však rozličností diváckého vkusu z duše pohrdám, a tak si jen místo toho skáknu ven zmlátit bejsbolkou nějakého opilého bezdomovce a trochu se očistit. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl zajímavej, jen jsem doufal, že třeba z toho baráku zdrhnou ven a budou se někde muset potulovat městem, kde to bude pěkně o hubu...místo toho všichni křepčej v baráku, blouděj chodbama a když na sebe narazej, tak kladnej zápornýho zastřelí. Jinak jako nenudil jsem se, ale myslim, že se z toho dalo vytěžit o dost víc. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • Celosvětová premiéra snímku proběhla 2. května 2013 na hororovém filmovém festivalu Stanley pořádaném v Esters Parku ve státě Colorado. (Varan)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornských mestách Los Angeles a Chatsworth. (MikaelSVK)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 3 miliony amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama