Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (387)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Josh Brolin hraje tak sympatického kriminálnika, že aj keď mu neveríte, že vie piecť broskyňový koláč, celému filmu dava neskutočnú šťavu a na konci mu budete ešte aj fandiť. Inak Jason Reitman tlačí na pílu ako to len ide a stiesnenú atmosféru a neistotu vyždímal na maximum. Síce sa jedná o jednoduchý príbeh, ale tento film je ďalší dôkaz, že pokial ma režisér jasnú predstavu, dá sa aj s jednoduchým filmom zaujať. 80% - 4* ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Možno to je "červená knižnica", ale PERFEKTNÁ!!! Keď si zoberiem, že Up In the Air je film, ktorý sa podarí raz za kariéru, tak Labor Day predstavuje Reitmana v najlepšej možnej forme. Predloha jemne zaváňa gýčom a prvoplánovosťou, ale zúčastnení sa postarali o to, že o patetickom blábole nemôže byť reč. Asi starnem, ale bol som dojatý, napätý, potešený, zaujatý a nevadili mi ani také "detaily", že Josh Brolin sa promenádoval po okolí, ako keby bol na výlete a nie na úteku..Ale koho zaujímajú detaily, keď ich celok "pohltí"...?! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle film děsně podcenil, myslel jsem si že se jedná o nějakej milostnej román o tom jak se nejdřív dva milujou, pak nemilujou a pak zase jaký to div, opět milujoua film bude čekat že si z toho sednu na prdel. Naštěstí se tady ukazuje jak je důležitý mít kvalitně sestavenou uživatelskou topku, protože moji lidi se v ní většinou u žádnýho filmu neshodnou, ale tady drtivá většina mých oblíbenců dala shodně 4* a tahle šokujcí shoda mě natolik zaujala, že jsem film prubnul a dobře jsem udělal. Ano, byla to romantika, ale upřimná, měla v sobě lidský city a byla moc hezky napsaná i zahraná, hlavně Kate je naprosto úžasná, málo kdy chápu ženskou a její myšlení, ale tady jsem s ní byl na jedný lodi od první minuty. Pokud jde o Joshe, tak ze začátku se mně moc sympaticky nejevil, ale postupně jsem si ho i já zamiloval. Film je takovej něžnej mazlíček, který romanticky založený jedinec nemůže nemít rád. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že cílová skupina, čili romanticky laděné osoby milující červenou knihovnu, kvitují s povděkem, že tenhle film neuráží ani nás neromantiky. Představa toho, kterak si ženská ve středních letech s pubertu atakujícím klukem bez řečí doveze domů kriminálníka, je mírně komická. Že se do něj během tří dnů bezhlavě zamiluje, je už roztomilé sci-fi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Soustředěně intimní film, který diváka vtáhne do děje natolik, až se cítí součástí rychle a náhodně vzniklé rodiny. Tahle rychlost a nahodilost se dá odpustit už kvůli sevřeným hereckým výkonům a lehce podaným nápovědím, co se stalo v minulosti a přivedlo aktéry tam, kde teď jsou._____ Je to film připouštějící různé výklady zejména o tom KOUSEK DĚJE kdo a proč nakonec zradí, protože hlavním podezřelým je syn, který si přes všechny sympatie ke - konečně! - mužskému vzoru v rodině, zároveň nechce nechat vzít své výlučné postavení ve vztahu k matce. Potud dobré, protože reálné a to odpouštím i téměř svatou povahu uprchlého vězně, který v domě vyspraví co může a jehož temná stránka se projeví jen zálibou v bondáži, protože jiný než skrytě sexuální důvod ke svazování Kate Winslet neexistuje. Ale ten konec? No, fuj! Tenhle přeslazený závěr by se dobře vyjímal leda tak v jihoamerické telenovele. Toho cukrkandlu je tolik, že ho divák plive ještě cestou z kina. Hnus! Proto dávám jen tři hvězdy. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se od 13.6.2012 do 17.8.2012 ve státě Massachusetts. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama