Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (387)

Othello 

všechny recenze uživatele

Ufňukaná, táhlá a neskutečně neinspirativní podívaná jak od Sparkse, kde jsem musel celou dobu myslet na to, jak mi zítra začíná dovolená, abych si nesežral ruku nudou. Potkávají se v ní prakticky všechny aspekty filmového zla - vina, fatalismus, nedůvěra lámající se v lásku, dospívání v muže, měkký světla a je to prakticky bez rozpočtu. Raději knihu. A raději jinou. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet je opravdu výborná herečka! Vážně postlesk jejímu výkonu. Jinak celkově příběh je skvěle zkomponován a diváka opravdu vtáhne do děje a nemůže se od toho vůbec odtrhnout. Je to napínavé, plné otázek, emocí, ale trochu předvídatelné. Jediné, co mě zklamalo byl konec. Klasický americký happy ending se mi tam vážně nehodí a kazí celý film. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nezvyknem si potrpieť na dramatických konverzačných drámach s citovým terorom a vykonštruovaným dejom, ktorý na druhý pohľad stavbou príbehu pripomína utorkový TVfilm s Rosamunde Pilcher na STV1. Táto dospelácka dráma ma však zaujala od prvej minúty a podvedome si udržala moju pozornosť až do samotného záveru. Nejde teraz o to, že som to mal prekuknuté od samého začiatku, scenár naozaj neohúri a v mnohom dávam za pravdu tým, čo v ňom videli prvoplánový kalkul, ktorého priorita bude útok na city. Ale v podstate je to len neobyčajne obyčajný príbeh zo života, ktorý keď sa natočí s citom a vášňou, a zahrá s empatiou a emóciou, tak vie vyznieť celkom prijateľne a uveriteľne. Na moju filmovú dušu to malo doslova balzamický efekt. 85%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si nečetl obsah. Jen jsem si všiml, že moje topka nedala pod čtyři hvězdičky a říkal si, že určitě musí mít něco do sebe a tak naladil HBO a čekal, co z Prodlouženého víkendu vypadne. No a ze začátku to vypadalo dost depresivně a klasicky, když si představíte uprchlého vězně. Nečekal jsem ale, že se rozjede tak láskyplné drama s překrásným průběhem, výbornými herci a závěrem, který snad ani nemohl být nádhernější. Škoda jen, že mi místy unikalo pár věcí, jako třeba otazník, zdali ten syn Adel byl její a nebo byl adoptovaný. Když už si Reitman dal tu práci, aby odvyprávěl její smutný život, mohl to i uzavřít. A takových momentek tam bylo víc. Celkově vzato ale krásný film o jedné osudové lásce, která na sebe čekala až se našla. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to nebylo hezké, ale celou dobu mi v hlavě ťukala pochybnost, tj. v prodlouženém víkendu, se nikdo nezamiluje do člověka, ještě k tomu takového, kterej nám krvácí na dlaždičky a tráví své dny ve vězeňské cele a ikdyž umí vařit a péct broskvové koláče, je to velice nereálné. Celý film se mírně vleče a jede si ve své rovině a nikdy z ní neodbočí. A co mě iritovalo snad nejvíce bylo, že měli všichni mastný vlasy. To bylo v roce 1987 populární? ()

Galerie (134)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen na základě stejnojmenné knihy od Joyce Maynard, která vyšla v roce 2009. (SONY_)
  • Kniha, ktorú číta Adele (Kate Winslet) vo filme, je "Living the Good Life" od Helen K. Nearingovej a Scotta Nearinga. (Laslo)
  • Film se odehrává v září 1987. (SONY_)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama