Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává na ostrově v tropech. Nezdařený pokus o odcizení nebezpečné chemikálie skončí nezdarem. Vojáci střílejí po muži nesoucím schránku s chemikálií. Kulky zasáhnou svůj cíl a neplánovaně i onu schránku. Postřelený, infikovaný muž se odpotácí do bezpečí, kde brzy zjistí začínající infekci. Vojáci pročesávají kraj a najdou infikovaného muže již mrtvého a jeho tělo spálí. Při kremaci se však kromě dýmu do ovzduší uvolnila i nebezpečná látka. Tento fakt způsobí masivní úbytek živých jedinců, ze kterých se stávají zombies. Člověk v boji proti tomuto nepříznivému stavu začíná vítězit. Je však v té chvíli ještě živý, nebo nemrtvý? (folklorman)

(více)

Recenze (45)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pohnuté natáčanie snímku, zrejme urobilo svoje. Pôvodný Fulciho cut bol doladení ,,majstrami,, Matteiom a Fragassom a tak to aj dopadlo. Fulci síce koncom ôsmej dekády nepatril už k tým najlepším, ale ,,dorobiť,, film miesto neho sa tiež minulo účinkom. Gore sa dá označiť za to lepšie, atmosféra ( pravdepodobne Luciho práca ) sa chce chytať na ZOMBI 2 ( aka ZOMBI ), občas sa to podarí, občas to vyznie ako horor pre najmenších. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Trefné upozornenie na zlyhanie vojenského tajného výskumu, ktorého cieľom je nová biologická zbraň. Po infikovaní vírusom sa človek stáva zombíkom. Nakoľko vírus rôznymi formami prenosu (napríklad únikom slabo zabezpečenej zombbie vírusovej látky, ďobnutím zombie-vtákmi, pohryzením od nakazenej ľudskej kreatúry) mutuje, rôzne sú aj spôsoby správania sa nakazených. Od ultra pomalých po kung fu-rýchlych, od samostatne ožívajúcich končatín po hovoriacich zombíkov. Podarená zábava s varovným posolstvom nezodpovednej armády, ktorá nevie ničomu zabrániť, a ak má čosi riešiť, tak sa zmôže na to jediné čo vie: bezhlavé vraždenie streľbou do všetkého živého. Rady a varovania vedcov, lekárov a odborníkov generalita samozrejme bohorovne ignoruje. Zábavné dielo, trpiace repetitívnosťou (opakovaním) scén, pposkytuje na druhej strane niekoľko výživných momentov. Nerozumiem Fulcimu, prečo sa tak vehemetne dištancoval od výsledku, keď výsledkom jeho vlastnej režisérskej práce boli niekoľkokrát oveľa horšie filmy. P. S. Únik vedcami vyvinutého vírusu - utajenej biologickej zbrane a rôzne mutujúce formy prejavov nakazených sa dá analogicky použiť aj na aktuálnu situáciu s vírusom covid-19. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi zlý euro-trash horror. Žiadna atmosféra, slabé masky, príšerné herecké výkony a syndróm militantnej prostoduchosti amerických akčných béčiek osemdesiatych rokov. Hej, akcia tu zohráva v podstate väčšiu rolu než strach. Napätie tu nenájdete ani pod lupou. Lucio Fulci tento film nefilmoval, iba dofilmovával. A vždy sa od neho dištancoval. Dokonca prostestoval proti uvedeniu jeho mena v titulkoch. Niet sa čomu diviť. Hoci on sám taktiež netočil zrovna perly, isté autorské režijné dotyky, ktoré im dodávali na vábivej osobitosti, vždy obsahovali. Zombi 3 neobsahuje žiadny autorský rukopis a v poslednej tretine je až urážlivo stupídny. Jedna hviezdička iba za miernu trashovitú zábavnosť v prvej polovici. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Skupina teroristů, díky své zaslepenosti a nevydařenému pokusu o loupež biologické zbraně, způsobí nákazu civilního obyvatelstva tropických ostrovů, která s postupem času přerůstá v extrémně nebezpečnou epidemii. Nemrtví se rozmnožují jako na běžícím pásu a malé skupinky nešťastníků bojují o holou existenci a to jak s nemilosrdnou a tupou armádní složkou, tak s věčně hladovými a rozpadajícími se těly, které nenašly pokoje. Konfrontace těchto tří uskupení je hlavním motivem spíše akčního trashe, který si nebere servítky s nějakou logikou, gradací či sebemenší psychologií hrdinů. Ti jsou zde bagatelizování pouze na pohybující se krmení, bez špetky představivosti a invence. Je to jenom dobře, protože režie či scénář, místo dějové ekvilibristiky, klade důraz na zběsilý boj o přežití, přičemž je velkým překvapením, že k některým postavám si lze vytvořit i jakýsi divácký vztah a se zájmem sledovat zakončení jejich osudů. Škoda jen, že Zombie chvílemi pobíhají závratnou rychlostí, aby se v zápětí vrátily ke klasické šouravé chůzi, při které je možná jejich pohodlnější eliminace. Masky nejsou nikterak dokonalé, ale v klíčových scénách nejsou ani odsouzeníhodné, tudíž si v celkovém kontextu filmu nemůžeme příliš stěžovat. Najde se i pár zajímavých scén, které stojí za zapamatování svou morbidností, které však mohlo být o něco více. Překvapením zůstává, že při veškeré horké a vlhké atmosféře, kterou prostupují klasické propriety žánru a to lehce obnažené a dle doby upravené ženštiny, prakticky nedojde k žádným erotickým scénám... ()

ladylucifer odpad!

všechny recenze uživatele

Možná to tak nevypadá, ale já mam filmy tohoto typu fakt ráda. Bavim se u toho víc než u lecjaký komedie a zároveň uspokojí moje krvelačný choutky (:-D). Ale co je moc, to je moc. Na to se prostě koukat nedalo, nedalo se to ani brát s nadsázkou. Tohle je výsměch všem zombiehorrorům. Film totálně nudí a všechno (hudba, scénář, výkony, efekty...) je vyloženě trapný. Nechápu, jak se pod to mohl Fulci podepsat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Filipínách, a to konkrétně ve městech Los Baños a Pagsanjan. Dále se filmovalo v prostorech CBK Power Company, což je elektrárna ve městě San Juan. (fiLLthe3DD)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Keď Lucio Fulci videl hotový film, žiadal byť vyradený z titulkov. Ale nestalo sa. Jeho meno predstavovalo v hororovom svete známu predajnú značku, preto vo filme zostalo, čím režisér nadšený nebol. (Paldiny)

Reklama

Reklama