Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Krasobruslení beru jako navýsost zajímavé zpestření sportovního světa a v případě některých krasobruslařek a krasobruslařů jako umění samo o sobě, a v neposlední řadě jako skvělou příležitost pro popularizaci filmové hudby;) Letošní mistrovství světa (2004) přineslo třeba skvělého Růžového Pantera nebo Austina Powerse...a Ledové Ostří přináší skvělý koktejl zábavy, romance a tvrdého sportu. Nelze jinak než vřele doporučit. Stejně jako v dětství i teď dávám 80%, i když přiznávám, že část z nich je čistě z nostalgie;) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sněhurka: Sprchuješ se taky někdy? Gretzky: Chceš mě sbalit? Devadesátková romanťárna. Nezapomentulný hlášky: Máš přece zoubky. Zoubky... zoubky... zoubkyyyy ッ Fajn songy = Joe Cocker - Feels like Forever atd. Kde jsou ty časy, kdy holky a kluci ve filmech vypadali ještě přirozeně. S nostalgickým povzdechem díky za tyhle nenáročný devadesátky, který i po třiceti letech stejně pobaví. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Moira Kelly je sexuální bohyně (možná to platí pro většinu krasobruslařek v těch jejich elastických oblečcích rýsujících jejich super těla) a D. B. Sweeney hraje debila. Zpočátku si člověk říká, že by to mohl být takovej ten trouba, co mu nevyšel hokej a laškování s Moirou mu imponuje - přeskakují jiskry a nakonec to nepochopitelně posere. Nejdřív ho chce ožralá Moira vomrdat, což se mu nelíbí, protože on je dobrák a chce lásku. A v zápětí vomrdá nějakou zrzku, kterou skoro nezná a která asi ani není ochotná dát mu ty love jako bohatá dcerka. V tenhle moment bych přísahal, že scénář psala nějaká zahořklá ženská, ale Tony Gilroy asi ženský jméno není... asi to museli nějak zdramatizovat a zpomalit, než se začnou pářit jak králíci, ale dalo se to vymyslet určitě líp - přece buď mrdám a je mi to jedno, že je ožralá, anebo sem cíťa a pak nemám random mrdání...ale to je jedno, jinak je to příjemná romantická klasika, kterou mám docela rád. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Měl jsem ve čtvrtek spoustu zařizování ve městě. Jenže u snídaně zapnu bendu a tam zrovna začíná Glaserova snaha vybruslit z kýčovité limonády. No a já blbec na to hned musím čumět, že jo... Pak mrknu na ČSFD a zjistím, že to má dalších asi devět dílů. Supr. Je na čase přiznat si, že nemusím vidět úplně všecko. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film z časov dominancie Wayna Gretzkyho, časov kedy NHL naberala na sile, časov kedy napriek rozpadu Sovietskeho zväzu, jeho bývalí odchovanci stále dominovali v hokeji, ale aj v krasokorčuľovaní. Tento film je krásne starý, detsky roztomilý, detsky romantický, ale pekný. Naša rodina v tých časoch sledovala krasokorčuľovanie a tento film bol navyše príjemným spestrením o niekoľko rokov neskôr, keď to odvysielali aj v našej televízii. Moira Kelly nebola prototypom prekrásnej ženy, telo mala síce pekné, ale tvár ani nie. Film je dosť naivný, ale je to zaujímavý príbeh, bolo to niečo iné. Oboch, Moiru aj D. B. Sweeneyho mám spojených s týmto filmom, podľa mňa ich vrchol kariéry, pre tú priam kultovosť tohto snímku. Podľa mňa aj to zakomponovanie Rusov nebolo zlé. Film je patriotický pre Američanov, ale únosne. Stará známa pohodička s dávkou nostalgie a tak hlúpym romantickým príbehom, že som si až predstavoval, aké by to bolo sa s nejakou ženou takto zoznámiť a súťažiť v krasokorčuľovaní. Podľa mňa je to krásny, náročný a nebezpečný šport, s ktorým mám spojené najmä ruské krásky a potom Jagudina a Pľuščenka. Zimná, no najmä vianočná a silvestrovská klasika. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)
  • Španělská verze filmu má 102 minut. (Cheeker)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)

Reklama

Reklama