Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po západní Kambodži (S12E28)

(epizoda)
Česko, 2012, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Starověká říše s chudým i mladým obyvatelstvem a spoustou vůní. Třeba známého kampotského pepře, který hraje všemi barvami ? zelenou, modrou, červenou i bílou, což je barevný pepř bez slupky. Provoněná je i malá dílnička, ve které od úsvitu do soumraku vyrábí rodina aromatické tyčinky. Zvláště napilno má před buddhistickým svátkem Meak Bochea. V den třetího úplňku v roce jsou mniši obdarováváni takovým množstvím potravinových darů, že si musí najímat nosiče... Během cesty po západní Kambodže se zastavíme i v brusičské dílně, u řezbáře a na khmérské svatbě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním a uklidňujícím komentářem pánů Donutil/Bartoška. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tvůrci navíc téměř každý díl stihnou ovonět jídlem, atmosférou ulic, pamětihodnostmi a zvyklostmi lidí.. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument zobrazuje běžný život na západokambodžském venkově, každodenní pracovní náplň tamních obyvatel ale třeba i způsob dopravy po místních "železnicích" nebo typickou kambodžskou svatbu. Stručné ale celkem zajímavé. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama