Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (116)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný film s tematikou Vietnamskej vojny. čo ma však zamrzelo bol fakt že mnoho aspektov ako napríklad sklony k rasizmu, zlá hygiena, psychické problémy na rozhraní zbláznenia sa boli iba načrtnuté a nie vygradované ako napríklad vo filme Olivera Stonea čata. Takisto samotný boj o "Hamburger Hill" ktorý bol nakrútený perfektne sa mi zdal vždy v tom nesprávnom čase strihnutý a v tábore mi chýbala tá bezmocná beznádej. Až na seržanta som si neobľúbil počas filmu žiadny charakter a to je na veľkolepí vojnový film málo. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Větší část filmu lezou zablácení vojáci do kopce, střílejí a je po nich stříleno. Něco se ale nepovedlo, protože to na mě neudělalo žádný dojem, nudilo to. Víc na mě zapůsobilo několik zmínek v tom smyslu, že za tuhle smrtelně nebezpečnou dřinu jsou řadoví vojáci doma v nenávisti a opovržení. Odmítat vietnamskou válku je legitimní názor, ale plivat na tyhle kluky, to opravdu nebylo fér. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný film. Hamburger Hill z počátku nabízí hrozně málo. Děj se rozjíždí velmi pomalu a přes pochopitelné "setkání" s hlavními hrdiny čeká divák na válku opravdu dlouho. Vše je však vynahrazeno v posledních 30ceti minutách filmu, kdy Irvin představí svou vizi války a sekunduje mu konečně se rozjíždějící Phillip Glass (jeho účast byla překvapením, v první půli filmu jsem o něm nevěděl, ale ke konci to vynahrazoval, jak mohl...). Boj vojáků o kopec, krev, hrdinství, beznaděj, působivý a netradiční doprovod, to vše dělá z poslední půl hodiny úchvatný kousek, který nabízí velký kus atmosféry jedné "hloupé" války. Potěšila i kamera, která především ve scénách dobývání slavného kopce předvádí krásné plynulé jízdy podél hrdinu a zachycuje vše důležité. Krom toho scénář skrze dialogy některých postav nabízí velmi zajímavý pohled do atmosféry mezi vojáky a jejich vnitřní motivací (včetně jednoho z nejpůsobivějších "komentářů" doby ve filmech z vietnamu tuším z úst Stevena Webera). Právě díky hlubšímu pohledu do myslí vojáků a atmosféry jednotky dávám slabší 4*... PS: ten rasismus tam prostě musel být... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně ne vůbec špatné, ale po stránce scénáře a dialogů je to děsná bída. Už dlouho jsem neviděl tak moc nezáživný a nevtahující válečný film. Člověk sice cítí tu špínu, krev a utrpení, které (nejen) američtí vojáci v této zbytečné válce prožili, ale na druhou stranu samotné postavy jsou natolik nevýrazné, že jsem se s nimi nedokázal vůbec sžít. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Nemozem porovnavat tento film s kultovými filmami ohladom Vietnamskej vojny (Cata,Apokalypsa,Olovena vesta) uz iba kvoli obsadeniu a rezii. Porovnavat Coppolu,Kubricka,Stonea s Irvinom to proste nejde to plati aj o hereckom obsadení. Napriek tomu mu davam 4 hviezdy. Preco? Pacil sa mi.Je to presne o tom ako z nicoho sa da upliest slusny byc. Dabing? Naco cesky dabing ? V anglictine to nema chybu. Strih ? Taky presne aky je aj vo vojne. Zmatok,Stres,Hluk toto vsetko dava autenticnost tomuto filmu. Dejovo je to jednoduche , ale bitky o jednotlive koty boli presne taketo.Staci si precitat knihu od Tima Saundersa - Kota 112 z Normandie. Hudba? O.K. nic moc ,ale su aj horsie brebty. Suma Sumarum oplati sa ho pozriet a myslim ,ze nikto nemoze byt enormne sklamaný. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Některé z postav hráli skuteční mariňáci, sloužící ve Filipínách. (Hal_Moore)
  • Během natáčení byl před očima štábu a herců zabit elektřinou jeden z elektrikářů, pracujících na filmu. Celá událost ohrozila zbytek natáčení, ale nakonec se film podařilo úspěšně dokončit. (Hal_Moore)
  • Scenárista James Carabatsos bojoval vo vojne vo Vietname. Jedným z dôvodov, prečo bola prizvaná producentka Marcia Nasatir, je aj to, že jej syn tiež bojoval vo Vietname. (Smok)

Reklama

Reklama