Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je krásně vidět, že není potřeba obří rozpočet, aby se natočil realistický válečný film. When Trumpets Fade nic nepřehání, ale pořád poskytuje dostatek akce a velice solidní herecké výkony. Maďarské exteriéry jsou perfektní volbou - poskytují dostatek bahna a mlhavých lesů, pro navození skutečně depresivní a syrové atmosféry. Dějově sice film nemá větší ambice, než zobrazit jeden kratičký úsek z bojů 2. světové války, ale to vůbec nevadí a pro diváky, které toto období zajímá, funguje tento film (stejně jako řada dalších) jako další střípek do celé "skládačky". ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o cosi, co se jen zpovzdálí přibližuje takovým filmům, jako je např.Železný kříž.Vytrhuje, či popisuje jistý úsek války, nebo její epizody v Ardenách.Opět je tu snaha o vykreslení různých lidských typů, které jsou exponovány válečným hrůzám v té syrové podobě, které bývá vystavena útočící pěchota.Strach smíchaný se spoléháním na davový fenomén-rozuměj já to snad neschytám-v kontradikci s individuálním, či individualistickým jednáním hlavního hrdiny, který nakonec sám zemře, když je zachraňován právě nastoupivším bažantem.Štestí a hrdinství v dešti smůly, která mne může, a taky nemusí zasáhnout.Ale to všechno jako by již bylo řečeno jindy a v jiných filmech.Alespoň takový pocit mám já.Průměrný film bez nápadu. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivé válečné drama, zapůsobilo to na mě velmi reálně, krutě a zcela pochopitelně naprosto nesmyslně.. Hlavní postava není žádný neohrožený hrdina, je to mladý muž, který chce přežít a vypadnout z toho pekla, nováčci jsou patřičně vykulení, zoufalí, zmítaní strachem, zimou, vyčerpáním.. Herecký ansámbl skvělý, zejména tedy Ron Eldard a v zajímavé roli i Timothy Olyphant.. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Vojak Manning z 28. pešej divízie dokáže v nasadení pri Hurtgenskom lese prežiť ako jediný z celej čaty "až" 3 dni a hneď si za to zaslúži povýšenie. Moc hrdý na to neni, najradšej by z tohto pekla vypadol domov, nie je totiž žiadny hrdina, skôr sa snaží len prežiť. Film sa na nič nehrá, John Irvin (režíroval už aj skvelé vojnovky Hamburger Hill, alebo Žoldáci) ukazuje pravú (veľakrát špinavú) tvár vojny, a vôľu obyčajných vojakov prežiť. Film vznikal v tom istom roku ako "Tenká červená linie", alebo "Zachraňte vojína Ryana" a režisér vsadil na neopozerané herecké tváre, za čo som ja osobne vďačný. V mojich očiach to prispieva k realistickejšiemu zobrazeniu vojnového besnenia. Vzhľadom na to, že filmov s tématikou bojov v Hürtgenskom lese neni moc, (amíci sa asi zbabranou taktikou moc chváliť nechcú), doporučujem. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Režijní styl Johna Irvina mi moc nevyhovuje, přeci jen si myslím, že americké jednotky za 2.světové nebyly plné samých zbabělců a neschopných důstojníků. Film samotný je však udělaný slušně, bez servítků, bez salutování a řečnění, jen válka a každodenní boj o život. Snímek popisuje surový válečný mlýnek na maso v lesích na belgicko - německé hranici 1944. A speciálně příběh zbabělého a nedisciplovaného vojína, který se postupně stává poručíkem a velitelem čety. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=qGJ9l2gPWIo ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Bitva v Hurtgenwaldu, která je ve filmu znázorněna (ačkoli v českém dabingu je uváděna bitva v Ardénach), je nejdelší bitva na západní frontě druhé světové války. Probíhala od 19. září 1944 do 10. února 1945. (liebgott)
  • Fráza "Nobody Dies -(Nikto nezomrie)" je odkaz na knihu a film A Walk in the Sun, kde "Nobody Dies" je motto čaty. Tak kniha ako aj film sa zaoberajú podobnými účinkami vojny na človeka ako "Když utichli trumpety". (Smok)
  • Ve filmu jsou použity následující zbraně: poloautomatická puška M1 Garand, samopal Thomson, lehký kulomet BAR a pistole Colt M1911 na americké straně, Wermacht používá samopal MP40, pušky Kar 98 a pistole Luger. (liebgott)

Reklama

Reklama