Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (více)
Trailer 3

Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 008)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem schrastil odpovídající R.I.P (milovníci1080000000p prominou) v kině bych totiž hladový hry a Hobita fakt neriskoval a pustil jsem se do tohoto veledíla. No co na to říct fanoušek týhle série se ze mě nestane a to i přesto, že jsem letos viděl pár filmů z new age generací který mi překvapivě sedli (Labyrint, Divergence) nicméně po naprosto katastrofální dvojce je tenhle díl trochu přijatelnější. Akorát to rozdělení na 2 díly mi přijde jako debilita. No ještě, že to nežeru a nemusím se třást co přijde za rok, ale kouknu se jak to dopadne.35% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hunger games bez her. Poměrně pomalé tempo a 2 hodiny melodramatu bez žádného přínosu. Na tak vysoký rozpočet mi přišel vizuál až moc průměrný,lehce digitální ( Ve srovnání s Divergentem, který byl krásně vizuálně pestrý a vzrušující od začátku do konce, Mockingjay tohle těžce postrádá) Za mě tak nějak neuspokojivé téměř po všech stránkách. Průměr a nejslabší díl, uvidíme co na to Finále ? 55% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Úvodem poznamenám, že má spokojenost je podepřena neznalostí knižní předlohy, tudíž být tomu naopak, mohl bych si teď pravděpodobně hubu rozškubnout. Nadprůměrné hodnocení tak jde hlavně za Suzanne Collins, ke které po obsahově slabém prvním dílu získávám s každým dalším větší a větší respekt. Vlažnější přijetí Síly vzdoru je pro mě pochopitelným, protože parádní dvojka a přeskočení na jinší kolej udělaly své, ale mně rádoby zbytečný talky díl nezklamal. Zastavil se kolotoč postav, takže se plně soustředíme na poznávání vztahů fiktivního světa Panemu, poslání Reprodrozda a hlavně 13. okresu. To celé bez jakékoli zbytečnosti, účelovosti a debility, kdy jediným takovým momentem navíc je záchrana kočky. Je pravda, že Jennifer Lawrence vypadá líp v té těsnější kombinézce než v montérkách a že pěkná porce z těch 125 míčů se asi někde prožrala a prochlastala, ale já nemám jediný důvod se u takovéto uhlazené filmařiny, opřené o skvěle vymyšlenou předlohu, nadstandardně nepobavit. Upřímně jsem čekal i hůř, ale znovu opakuji, jsem spokojený hlavně s obsahem, forma je tuctová, ale nekonfliktní. 75% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo ostatné diely každý ospevoval, ja som si ich prezýval. Pri tomto bola zas väčšina sklamaná a ja som naopak prekvapivo nenudil. Ale ani mi nepadala s toho sánka, aby bolo jasné. Začiatok začal klasicky nudne, pokus o emócie s predošlých dielov, vyfetované xsichty. Neskor sa ale trojka posunula trošku na inú koľaj a od ostatných dielov sa dosť líši. A to je asi hlavne ten dôvod, prečo som sa bavil. Trošku sa tu pritvrdilo a akcie sú ešte lepšie. Francis Lawrence s toho ťaží čo to dá, žiaľ predloha a nenažraný producenti nepustia, takže príbehovo je to dosť suché každopádne ako celok ma to bavilo. Hodne pomohol opäť tradične výborný James Newton Howard a aj fakt, že tento diel bol najkratší. Obľúbený soundtrack: The Hanging Tree, Air Raid Drill. 65% - 3* ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Zbytečná etuda před finální nevyhnutelnou a očekávanou konfrontací, kterou můžete převyprávět v několika větách. !SPOILER! Katniss je tváří rebelů, ale její zaranžované vystoupení nemá potřebnou sílu. Tak ji vezmou přímo do terénu, tam už je to lepší. Výměna vzkazů mezi Peetou a Katniss, což sleduje celý Panem. Katniss neví, koho miluje. Finnick říká Katniss, koho miluje. Katniss nadále přemýšlí, koho vlastně miluje a co chce v životě dělat. Pár hlubokých myšlenek a srdceryvných řečí, jeden útok na podzemí (s wtf epizodou záchrany sestry a kočky), jeden na Kapitol, záchrana Peety a ostatních - ví o tom prezident Snow? Peeta chce zabít Katniss. Suma sumárum vzájemné PR přestřelky a mediální hry celkem fajn, montážní sekvence celkem sucks, scénář taky. Zvyšuji na 3* jen za Seymoura Hoffmana. Nejhorší díl série. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (30)

  • Reportérka Cressida (Natalie Dormer) má polovinu hlavy oholenou. V knize však nemá vůbec žádné vlasy. (adam9)
  • Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) se zmínil, jak nepříjemné pro něj bylo líbat Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen): "Je jednou z mých nejlepších přátel, ale když jsme měli točit líbací scénu, vždycky před natáčením řekla 'Jo, měla jsem tuňáka, česnek a nevyčistila jsem si zuby.'" (JustMeeKatie)

Související novinky

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama