Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během předvolebního mítinku se neznámý útočník pokusí zastřelit kandidáta na starostu. Pátrání naznačuje, že k vraždě má motiv mnoho lidí. Chce se ho snad zbavit politický protivník? Je v ohrožení také někdo jiný? Pan Monk musí zjistit pravdu za každou cenu... (Universal)

Recenze (34)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pretože som o Monkovi počul rozporuplné hodnotenia, bol som na pilotný film k seriálu primerane zvedavý. Nie som odborník, aby som tvrdil, že trpel obsedantno-kompulzívnou poruchou alebo nejakou formou autizmu. Ale aj ako laikovi mi je cudzie, aby sa tieto poruchy spájali s geniálnym pozorovacím talentom a nespochybniteľnou logikou. Ak by bolo vo filme viac vtipu a zreteľného nadhľadu, bral by som to. Ale takto bez ľútosti oželiem jednotlivé časti seriálu, lebo som nemal byť čím navnadený. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pilot ako má byť. Postavy, ktoré si automaticky zamilujete a Tony Shalhoub asi vo svoje životnej úlohe. Správne dávkovanie emócií, napätia aj humoru v ktorom je na súčasné detektívne pomery omnoho viacej ľudskosti a omnoho viacej krásnych momentov než by sa na podobný žáner patrilo. A práve to robí tento seriál tak výnimočným. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá zábava uvádějící na obrazovky jednoho z nejosobitějších televizních detektivů. Už první scéna Monkových dedukcí a postřehů neustále přerušovaná diskusí o tom jestli doma vypnul plyn je naprosto geniální.. a to nemluvím o takových skvělých momentech jako je lovení klíčenky z rakve během posledního rozloučení.. prostě pilot, který mě spolehlivě zahákoval k celému seriálu.. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coby pilotní film k famóznímu seriálu je celkem slušný. Časem se sice postava samotného Monka trochu vybarvila, přesto zůstala tak nějak věrná předloze nastíněné v tomto pilotu. Navíc případ, který zde Monk řeší je celkem zapeklitý a dává dost prostoru k humoru mezi Monkem a Sharonou, který je bezesporu hnacím motorem celé monkovské podstaty. Rád bych prozradil konec celé detektivky, ale ne, nemohu. :-) ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak keďže sa natočilo už sedem sezón seriálu Monk, tak ho možno označiť za vcelku úspešný. Prvým krokom však bol práve tento pilot, ktorý divákom predstavil nový druh detektíva a moje hodnotenie sa preto zameria iba na tento film. V tomto filme sa nám predstavia všetky dôležité postavy a zároveň sledujeme vyšetrovanie pokusu o atentát na kandidáta na starostu. Škoda, že práve v pilote bola použitá práve jedna z najmenej zaujímavých zápletok, ale asi išlo autorom filmu trafiť sa do vkusu čo najväčšieho okruhu divákov (teda docieliť minimálne riziko prepadu). Takže moje hodnotenie je o čosi nižšie ako hodnotenie seriálu, ktorý obsahuje omnoho viac lepších epizód ako tento pilot, ktorý aj napriek tomu tvorí pevnú súčasť vynikajúceho seriálu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Díl, který je rozdělen na dvě 44 minutové části, byl ve Francii sestříhán a vysílán jako jediný 44 minutový díl. Materiál, který byl vystřižen, zde nebyl nikdy odvysílán. (HappySmile)

Reklama

Reklama