Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (722)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč jen se mi tohle bubání ani napodruhé nezdálo být nějak zvlášť nevšední? Asi jsem zmlsaný, a přímý postup na branku mi přijde málo rafinovaný, zábavný? Nebo lekačky podepřené hlukovými skoky u mne shazují samy sebe? Inu, abych to hlavní popsal pocitově: když se velká většina aktérů snažila dělat, že jsou, co hrají, nějak jsem jim nevěřil skoro nikomu, a viděl jen nic moc herce. Snad jen manželka hrála jak měla. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Šablona, šablona, šablona. Viděl jsi jednoho Wana, viděl jsi všechny. Pár slušných momentů se ve druhých Insidious sice najde, ale vzhledem k tomu, že jsme se v polovině filmu začali bavit o reformě školství a na konci o tom, jestli pointa vychází z vidláckého pohledu na transgender lidi, to asi zase tak dobrý nebylo. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice jedničku zpětně uvádí do souvislostí, vysvětluje kontext i původ zla. Je tu nicméně jedno velké ALE - už to není moc horor, thrillerové pasáže nepřináší nic originálního a citelný je především nevyužitý potenciál Joshovy postavy, ze které se dalo subjektivizujícím pohledem a hlubším vnořením do myšlenek vytěžit daleko více (ztracená duše vs. démon, který ovládá tělo viz např. Pavučina snů). Trojka by podle mě už neměla vzniknout, protože tohle téma je vyčerpané a bude se jen dále recyklovat jako u série Saw. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že druhej díl bude jen slabej odvárek, kterej si Wan střihnul jen tak narychlo po skvělým The Conjuring, a nedůležitej dodatek ke skvělýmu prvnímu dílu. Opak je ale pravdou. Jde o plnohodnotný hororový pokračování, který nerecykluje a jen nenásilně rozšiřuje příběh prvního dílu, ale už to jede celý trochu na jiný vlně. Na příběhu je to postavený především, je fakt hustej a nedá se vytušit dopředu. Nejede to na šťávě lekaček, jako spíš na hrůznejch výjevech, při kterých diváka občas zamrazí, a to je velký plus. A jak už je zvykem, konec může, ale taky nemusí vyústit v třetí díl. Vrátka jsou ale otevřený. Každopádně mě už Wan po několikátý přesvědčil, že patří ke špičce moderní hororový scény. Jen tak dál. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Strašlivé herecké výkony, hrůzostrašný televizní look, prastrašně nudná story s nezbytnými flashbacky a čitelným zneužíváním ověřeného z jedničky... takže hrůzna a strašliva je v tomhle filmu skutečně moc. Wanova hororová tvorba mě míjí naprosto fatálním způsobem a ať dělám co dělám, neumím se nad to povznést - jeho kolovrátkovité bubu historky se zmalovanými strašidly, předvídatelnými lekačkami a hromadou klišé mi opakovaně lezou na nervy a je jim houby platné, že jsou ve své cirkusoidní bizár formě alá hororová televizní šou relativně neokoukané (po formální stránce). Nesympatické, nefunkční; nebaví, neděsí, nepohlcuje. Paradoxní je, že jednička se mi celkem líbila. Hvězda za kameru. P.S. Prý "jeden z nejlépe přijatých hororů roku" - aha, asi proto 40 metacritic a totéž číslo na rottenech. To je mi přijetí jak sviňa, chytráci. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Původně měl být film uveden v USA 30. srpna 2013. Později se datum premiéry změnilo na 20. září, ale konečným datem se stalo 13. září tohoto roku, což vyšlo na pátek třináctého. (Mardzis)
  • Nemocnica uvedená vo filme (Linda Vista Community Hospital) účinkovala vo viac ako tridsiatich filmoch (hlavne hororoch), mnohých televíznych seriáloch a tiež hudobných videách. (Pat.Ko)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama