Reklama

Reklama

Takoví jsme

  • USA We Are What We Are (více)
Trailer 2

Zdánlivě spokojená a laskavá rodina Parkerových byla vždy uzavřenější, než je zdrávo. A má k tomu dobrý důvod. Za zavřenými dveřmi totiž vládne svým potomkům patriarcha Frank pevnou rukou a je odhodlán udržovat starobylé rodinné tradice stůj co stůj. Když jejich oblast zasáhnou přívalové deště, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat a Frankovy dcery Iris a Rose jsou nuceny převzít povinnosti, které nejsou pro jejich rodinu úplně běžné. Nejdůležitější úkol, s nímž se dívky musejí vypořádat, spočívá v servírování masa – ovšem nikoli takového, které je v místním obchodě běžně k dostání. A protože neúprosný liják nepřestává zaplavovat jejich městečko, místní úřady začínají odkrývat stopy, které vedou k tajemství, jež se Parkerovi snaží dlouhá léta držet v tajnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (104)

WathanajX 

všechny recenze uživatele

„Dělám to z čisté lásky. Boží vůle nechť se stane.“  Hodně poutavý námět a moc jsem se těšila na temnou pošahanou rodinku se zajímavou minulostí. Klady: Velmi příjemný thriller přesně jak jsem čekala a nezklamala jsem se. Temná atmosféra deštivého městečka, pohledy do minulosti i nemoc hlavních postav. To vše do sebe krásně zapadalo a tvořilo naprosto dokonalou a mrazivou atmosféru. Fajn děj s perfektním závěrem zakončeným jak jinak než sváteční "večeří", na kterou asi dlouho nezapomenu ale spíše v tom dobrém slova smyslu. Zápory: Obecně se ale film děsně táhnul a dal si opravdu na čas, než přišla první pořádná akce. Vlastně ani nevím proč ale nakonec i obsahově nemůžu nazvat děj něčím, co by mě vystřelilo z trenek bohužel… Hodnocení: 60 % / 6 z 10 – Fanoušci thrillerů budou nadšeni. I když se mi film líbil jednou asi stačilo. (7.) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V Desateru evidentně zapomněli na "Nežer bližního svého" a chtělo by to reformu! Klidně bych tím nahradil to o těch manželkách, aby se na mě kudlanky nedívaly skrz prsty. No nic, v neděli při mši brnknu Řediteli, jestli nechce znovu nakopat Mojžíše na Sinai a trochu to přehodnotit. Jo, a ještě bych zakázal Assbooky. Třeba místo toho omezujícího "Nesesmilníš", protože už mě nebaví šukat v alobalu, aby to Generální manager neviděl. Ač film hezky ukazuje, že i v Bibli lze najít pár príma receptů, říkejme jim třeba "Ježíšovy dobroty", co upravují stravovací návyky křesťanů a zpestřují jim jídelníček například o guláš z ječící dvacítky, jedná se o nudnou, plíživou blbost, která osloví snad jen pár židovských šéfkuchařů několika odbornými nápady, jak připravit košer večeři. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tematicky nie príliš výživný materiál bez vitamínov, predhodený dnešnému, ťažko odskúšaného a v prebytku podobných pokusov sa bahniacemu divákovi. Prvopot ma nezaujímal a tu som narazila na zrkadlovku, ktorou sa živí režisér s inovačnou neschopnosťou. Pár atmosferických " fototapiet" celkový účinok neposilní. Psycho-dráma a táto teda na povzbudenie žánru nechýbala. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, kterej hraje na psychiku diváka takovým těžko popsatelným způsobem, nebo aspoň na mě to tak zapůsobilo, celou dobu se táhne jak nit něco nevysloveného, něco docela fest mrazivého, čemuž skvěle dopomáhá pomalé tempo vyprávění a takové odcizení jednotlivých postav. Film spíše depresivní (nečekejte žádné přehnané gore scény, snad s výjimkou úplného závěru), kdy vám koutky úst zůstanou prostě naprosto neaktivní :-) Spíše drama než horor (sakra, už zase :-), ale už jen kvůli tomu, že jsem letos ještě nic podobného neviděl, střelím klidně i tu nadprůměrnou čtvrtou hvězdu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Umírněný horůrek o jedné navenek obyčejné rodině, kterou však tíží strašlivé tajemství. Hodně pozvolné malování atmosféry v první polovině, kdy jsme se jen z náznaků mohli dohadovat, co Parkerovi vlastně skrývají, bohužel značně uspávalo; až pak se dostalo na pár chuťovek, úvahy o 4. hvězdě ale vzaly za své v úplném závěru, "šokujícně" popírajícím dosavadní chování obou dcerušek. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V 83. minúte, keď otec číta v Andersovom (Wyatt Russell) mobile SMS od doktora (Michael Parks), nečíta žiadnu SMS, ale dopredu napísanú poznámku v pripomienkovači. Zároveň si je možné všimnúť, že telefón je bez signálu. (gfrusvk)

Reklama

Reklama