Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Konečne som si pozrel akože pokračovanie Emerichovho veľkofilmu, ale sklamanie bolo dosť veľké. Zo začiatku sa to ešte dalo, ale ku koncu sa tento dvojdielny film prepadol až k slabým trom hviezdam. Strieľačka medzi ľuďmi a nejakými pribrzdenými egyptomimozemšťanmi fakt nestačí na sci-fi, a to nemohlo stačiť ani v roku 1997. Takže nechápem, čo ešte mohlo byť v nasledovnom seriáli, a ani to vedieť nechcem. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi kvalitní úvod pro (hned po Futuramě) nejkvalitnější sci-fi seriál všech dob :-). Po té, co jsem si dal úvodní dvojdíl v originále, musím zvednout na plné hodnocení, působí to mnohem uvěřitelněji, zejména pak Teal'cova změna týmu. Děti bohů jsou mnohem lepší než Emmerichův film a zároveň si z něho berou to nejlepší. To, co pak v samotném seriálu bylo již opomíjeno. Mimozemšťané tu pořád téměř nemluví anglicky (zásadní chyba seriálu, nebyl žádný důvod, proč to nezařídit jakousi technologií), Daniel má pořád alergii, přenos bránou dělá omrzliny. Všechny tyhle věci pak v seriálu takřka okamžitě zmizely, aniž by to bylo pořádně vysvětleno. Zásadní úlohu v úvodním filmu má hudba. Joel Goldsmith podivuhodným způsobem spojil geniální témata Davida Arnolda a do nich ještě zakomponoval svá vlastní, z nichž bych vypíchnul zejména pochod Gouauldů (respektive Apophisův pochod), který co do působivosti si skoro nezadá s Imperial Marchem, o to víc mě pak mrzelo, když ze seriálu postupně vymizel. Hudba způsobuje to, že Děti bohů vyznívají neskutečně velkolepě. Zejména pak scéna, ve které Apophis rozkáže Teal'covi všechny postřílet a v Teal'covi se to vaří pochybnostmi. Hudba už pak v seriálu nikdy nebyla lepší, lehce se jí kvalitou přiblížil až závěrečný film Ark of Truth. Děti bohů jsou pak také jediným dílem celé Hvězdné brány, kdy se objeví nahé lidské tělo v plné kráse. Jsou také dost možná jediným dílem, kdy jsme svědky mimozemské hudby, alespoň na chvíli na Chulaku, krátce předtím, než se Apophis jde pochlubit svou novou manželkou. Když už jsme u Apophise, ten na mě vždycky působil neuvěřitelně démonicky, zvlášť když byl jeho prvním mužem Teal'c. Hodně za to mohou ty skvělé hadí masky, které za nějaký čas ze seriálu vymizely rovněž. Kdoví, jestli by seriál nebyl ještě lepší, kdyby Teal'c bojoval delší dobu za špatnou stranu. Každopádně nářezový film. Některé díly a dvoudíly jsou možná ještě asi lepší, tenhle díl je ale co scéna, to zásadní zlom pro vývoj Hvězdné brány a já prostě zažíval během sledování těžko popsatelné extatické pocity. ()

Reklama

Desmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl jden z nejpovedenějších filmů k SGC. Měl všechno a divákovi ještě přinesl dárek v podobě příslibu, že uvidí ještě mnohem více dalších světů. Celá SG mě bavila výborně a tenhle film něbyl vyjímkou. Je docela zajímavé, jak si pořád dokáželi držet svou tvář. Většina seriálů jde sestupnou tendencí co se sérií týče. Tady jsem měl pocit, že seriál graduje, totiž že každá nová série je lepší a lepší. Tenhle film byl na začátku tohoto boomu, a proto si zaslouží plný počet.. =)) ()

Allein4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý začátek Stargatemánie (teda film z roku 1994 byl úplně první, ale ten měl být jen trilogií, což se nakonec nepovedlo). Obsazení je výtečné, všichni tam skvěle sedí. SG1 vydržel neuvěřitelných deset sezón, SGA pak pět, SGU určitě také nějaké připíše a Stargate jen tak neodejde...spousta filmů a jistě i další seriály. Stargate world forever :)) ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dr. Daniel Jackson a O´Neil jsou zpátky. Kdžyž jsem zjistil, že se tohle chystají dávat na naší komerční nejmenované stanici, byl jsem nadšený. Samozřejmě jsem si to nemohl nechat ujít a vlastně od té doby jsem se začal těšit na každou neděli dopoledne. Jenže, to by nebyla tv hnova aby zase něco neposr... Po několika dílech, bylo vše přesunuto do odpoledních časů v týdnů. Proto jsem logicky neviděl všechny díly a zájem o hvězdnou bránu opadal, protože tenhle seriál je opravdu nutné brát jako celek. Záchranou se o něco později stal internet, kdy jsem si dopřál všech dílů v libovolné dni a čase. Děti bohů platí za skvělý pilot, který připravil a vyšlapal cestičku pro seriál Hvězdná brána. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)
  • Na začátku vchází nepřátelé otevřenou hvězdnou bránou. O pár sekund později je brána v záběrech zavřená a následně opět odchází otevřenou bránou. Nemohli tu bránu otevřít bez počítače. (Sca7ha)
  • Hned na začátku filmu, když Apophis (Peter Williams) projde hvězdnou bránou, má na sobě zlaté brnění. V čase 5:02, když se Apophis otočí a jde zpátky k hvězdné bráně, má na chvíli jeho brnění klasickou matně šedou barvu a ne zlatou, kterou mělo před chvílí. (dom156)

Reklama

Reklama