Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (670)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott vždy patril medzi režisérov, ktorých filmy sú len tak dobré, ako im umožňuje scenár. A scenár Konzultanta toho neumožňuje veľa. V podstate celý film mi prišiel zložený zo scén, ktorých premisa sa zdá zbytočne komplikovaná a výsledok banálny. V dôsledku nemáme dojem, že svet je krutý a plný nefér situácií, ale smiešny a plný retardovaných ľudí, ktorí nevedia riešiť svoje problémy inak ako nezmyselne. Ide o ten typ snímky, kde aj sfetovaný mexický dealer vie hádzať filozofická múdra o bytí a nebytí, temnej podstate našej duše a režírujúci Ridley Scott to na rozdiel od bratov Coenovcov berie smrteľne vážne a s neadekvátnou adekvátnosťou to prevádza ako realistickú drámu. Výsledok je ale naskrz rutinný, nezaujímavý. Iste nie zlý, na to Ridley remeslo až príliš ovláda, ale dôvod zakrývať si pri zívanie pusu sa hľadá ťažko. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od každého filmu R. Scotta očakávam dokonalosť, ale posledné roky akoby nebol vo svojej koži. Výborne sa pozerá na hereckú zostavu, každý odviedol slušnú robotu, ale film sa hlavne v prvej polovici strašne vykecáva a všetko tu žiari sexuálnym zdravím...C. Diaz som nikdy nemusel a možno práve preto som jej tú mrchu veril. Navyše bonus s roztiahnutými nohami a prilepenou "mačkou" na čelnom skle ma rozosmial. Na chvíľu som si predstavil moju manželku na našom, popri BMW, skromnom aute. Druhá polovica začína byť hustá, poteší i B. Pitt v menšej a asi najlepšej roli. Super scéna s obojkom v závere... Chcelo to viac pritvrdiť, menej kecať, pridať pár zmysluplnejších scén a lepšie zdôvodniť konanie niektorých postáv. Jednoducho na tak zvučné mená je tam až priveľa chýb, ale s tak dobrou hereckou zostavou si to i tak užijete. 60%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $16,973,715Tržby Celosvetovo $71,009,334Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,411,447 //počet predaných kusov 62,162Tržby za predaj DVD v USA $4,110,973 //počet predaných kusov 182,901║ nevyspitateľný Scott, ktorý stále vie ukrutne prekvapiť, dejovo rozcuchané, otvorené a silné v detailoch v samostatných scénkach /75%/ ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Advokát se nějakým neznámým způsobem zapojí do obchodu s drogami a vy netušíte proč. Všechny vedlejší postavy jsou do onoho obchodu nějak namočené a vy nemáte ponětí jak. Ne, teď nepopisuju prvních patnáct minut filmu, ale moje schopnosti analyzovat příběh po návratu z kina. Cormac McCarthy napsal scénář, ve kterém každá z postav mluví v metaforách, a ať už je to vlivem toho, že můj mozek vzdal po dvaceti minutách snahu dešifrovat je, nebo ať už je to tím, že jsou prostě bez vysvětlujícího komentáře autora rozluštit nejdou, pravda je taková, že ze synopse jsem se toho o o Konzultantovi dozvěděla víc než za dvě hodiny strávené jeho sledováním. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ach jo, na tohle jsem se fakt hodně těšil. Bohužel výsledek je maximálně rozpačitý. KONZULTANT rozhodně není prohrou Ridleyho Scotta, který má řemeslo stále pevně v rukou (těch pár krátkých akčních scén, které film obsahuje, je natočeno skvěle), a stydět se za sebe nemusí ani herci (Fassbender se snaží, Penélope Cruz je stále krásná a roztomilá, Pitt je cool a Cameron Diaz si svoji nadrženou sexy mrchu velmi užívá). Problém je ve scénáři. Nevím, jestli už je McCarthy senilní, ale děj tohohle filmu působí opravdu divně. O čem má (v podstatě dost řídký) příběh být je sice celkem snadno pochopitelné, ale zápletka a zásadní zvraty jsou podané hodně neobratně a v podstatě i nelogicky. Netvrdím, že každý žánrový film musí diváka vodit za ručičku a vše mu polopaticky vysvětlovat, ale scénář KONZULTANTA zkrátka působí jako kdyby ho napsal nabubřelý pseudofilozof, který má Alzheimera. Ovšem víc než to, že film není příliš srozumitelně vyprávěný, mi vadí, že není ani moc zábavný a opojný (což u Scottových filmů obvykle očekávám). Naprostou většinu stopáže zabírají dialogy, které sice nejsou vyloženě špatné (některé jsou takřka vynikající), ale málokterý z nich je nějak nadprůměrně vypointovaný (kam se v tomto ohledu hrabou na Tarantina) a děj posouvají kupředu poněkud nešťastným způsobem (nejednou rozhovor trvá tak 2x - 3x déle, než by bylo třeba). Navíc mám trochu dojem, že tu plytkost děje se McCarthy snažil částečně zakrýt poměrně značnou a celkem zbytečnou oplzlostí (často se mluví o něčí nadrženosti, pohlavních orgánech apod.). Lepší 2* dávám hlavně kvůli zmiňovaných sugestivním akčním scénám a dvěma úžasným (v dobrém slova smyslu "wtf") momentům - oba dva asi jen tak z hlavy nedostanu a na jeden z nich (jeho hlavní hvězdou je Cameron Diaz) se pravděpodobně ještě někdy rád podívám znovu. ;) 50 % ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

  • V poslednej scéne, keď sa Malkina (Cameron Diaz) zhovára so svojím bankárom, pri pripíjaní chytí svoj pohár šampanského za jeho kalich, avšak vzápätí pri zábere na ňu ho drží za stopku. (SaraF.)
  • Konzultant (Michael Fassbender) odhodí svoj mobilný telefón a požičia si od dámy iný, neskôr vo filme však používa opäť ten zahodený. (De Large)
  • Okrem amerických štátov Kalifornia, Texas a Utah prebiehalo filmovanie aj v Londýne či španielskom Alicante. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama