Reklama

Reklama

Titanic: Následky

(TV film)
  • Velká Británie Titanic: The Aftermath
Velká Británie / Kanada, 2012, 90 min

Obsahy(1)

Zaoceánský parník Titanic narazil 15. dubna 1912 do ledovce a potopil se ke dnu. O život přišlo 1500 pasažérů a členů posádky. Celovečerní film Titanic: Následky začíná tam, kde ostatní většinou končí. Vypráví příběh o pozoruhodné misi na vyzvednutí a identifikaci těl obětí. Seznámíme se s potomky tří účastníků jedné z největších tragédií 20. století, odhalíme osudy jejich předků a zjistíme, jak se vyrovnali s tím, že při zkáze Titaniku přišli o své blízké. Sledujte příběhy houslisty, který zemřel, když hrál, aby pomohl uklidnit vyděšené pasažéry; nejbohatšího muže na palubě, který zahynul poté, co dostal svou mladou těhotnou manželku do bezpečí záchranného člunu; nebo notáře z Halifaxu, jehož uctivé a účinné metody posloužily jako základ moderní forenzní vědy. Sledujte příběhy tří rodin, jejichž životy navždy změnila tragédie Titaniku. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo sa dialo po havárii Titaniku. Výpovede pozostalých, či dobové záznamy, vykresľujúce priebeh záchrannej akcie na mieste tragédie, až po narábanie s teľami zosnulých. Miestami naozaj veľmi podivná atmosféra, sprevádza tento dokumentárny film, ktorého hlavným bodom záujmu, nie je loď, ale človek ... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně atraktivní, zajímavý a na informace bohatý dokument z produkce dokumentárního kanálu Discovery, ovšem je to taky dokument hodně ponurý a skoro se nebojím říci přímo dokument depresivní, což je způsobeno tématem, jímž se zabývá. Tento dokument se totiž ani nezajímá o Titanic samotný, ale spíše o to, co bylo poté, když se nad tímto lodním kolosem nadobro uzavřela hladina oceánu. Samotný dokument tedy začíná okamžikem, kdy byli přeživší cestující z Titanicu zachráněni lodí Carpathia a divákovi neznalému toho, co následovalo po potopení Titanicu nabízí zevrubný pohled do následujících dnů, týdnů a nakonec i měsíců po potopení Titanicu. Součástí dokumentu jsou také hrané pasáže, díky kterým si divák snadněji představí popisované události. Asi tím nejdůležitějším, čím se tento dokument zabývá, je vyzvedávání mrtvých cestujících Titanicu z vodní hladiny a jejich následná identifikace, která probíhala v městečku Halifax v Novém Skotsku. Nicméně dokument se věnuje i postojům společnosti White Star Line, která Titanic vlastnila, a to postojům vůči samotné katastrofě, ale i vůči pozůstalým po obětech nebo vůči pohřbívání mrtvých těl vytažených z oceánu. Ale dokument se věnuje i příběhům několika konkrétních lidí, kteří na Titanicu zahynuli, a nebo kteří pracovali na identifikaci obětí, přičemž po osudech těchto lidí pátrají v tomto dokumentu jejich příbuzní. Např. po osudu svého dědečka, 21letého houslisty, který hrál na Titanicu v lodní kapele a nebyl mezi přeživšími, pátrá jeho vnuk, ale divák se setká i s potomkem matrikáře, který měl na starosti v městečku Halifax identifikaci obětí a dokument se věnuje i osudu nejmovitějšího pasažéra Titanicu, Johna Jacoba Astora, který zde zahynul a zanechal po sobě těhotnou novomanželku a dospělého syna, přičemž tento příběh nám přibližuje Astorova vnučka. Zkrátka tenhle dokument má co nabídnout a já jsem se díky němu dozvěděl spoustu věcí, o nichž jsem dosud neměl ponětí. Takže zde asi není nad čím váhat, uděluji pět hvězd. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zajímají události, které následovaly poté, co se nad Titanikem uzavřela vodní hladina, určitě se podívejte na tento dokumentární film. O samotné lodi sice toho řečeno moc není, ale to bohatě vynahrazují příběhy lidí a osudy těch, kteří na Titaniku ztratili své milované. Jsou to příběhy smutné, depresivní, zvýrazněné o dobové fotografie a hrané pasáže. Velice dobře udělané. 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám originální dokument!!! V souvislosti s Titanicem to možná zní trochu jako sci-fi, ale pohled na katastrofu, respektive na to, co se dělo prvních pár dní po ní z trochu jiného úhlu pohledu to se cení. Pojednává to o příbuzných cestujících na Titanicu, o tom v jaké žili nejistotě a o vytahování těl z Atlantiku a jejich následné identifikaci. Téma to není zrovna příjemné, ale dokument přináší hromadu nových informací a zajímavostí, alespoň pro mě, protože co věta, to nějaká nová informace (teda aspoň skoro:D). Pro blázny do této katastrofy jistě povinnost, větší, než jakýkoliv jiný dokument. Víme co bylo předtím, přitom a teď i to, co bylo potom, co víc si přát? 100%. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Originalitou oplývající dokument, který má velkou snahu zasáhnout i ty, jenž se o Titanic nezajímají...vlastně se o Titanic ani vůbec zajímat nemusí, protože tu jde především o příběhy zahynulých a jejich příbuzných. Nejedná se vzhledem k tématu o nijak zvlášť optimistický dokument. Je však působivý, nejen díky záběrům na skutečné fotografie obětí, ale i bohatý na informace, které jsou poutavě odvyprávěny. Mě osobně velmi zaujal záběr na zaniklou společnost White Star Line, o níž je tu také pár zmínek. Pochmurná, ale kvalitní podívaná. 80% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama