Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On - sirota, ktorú vychovala ulica, napriek nepriaznivým výhľadom jeho postavenia, mal sen stať sa pilotom a ten sa mu aj splnil. Teraz je jedným z najlepších. Ona - dievča zo šľachtickej rodiny, ktorej svadba s korunným princom musela byť kvôli vojne odložená, teraz jej znepriatelená krajina usiluje o život. I keď je medzi nimi priepastný rozdiel v spoločenskom rebríčku, aj tak sa ich cesty stretávajú. Charles dostal totiž prísne tajnú úlohu, prepraviť Fanu k jej budúcemu manželovi, princovi Carlovi. Najväčší problém sa zdá byť vzdialenosť. Jedná sa o trasu dlhú asi 12.000km a vedie cez nepriateľské územie.. (Trip)

(více)

Recenze (11)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Finišující tanec pilota v oblacích a závoj zlatých třpytek, které obklopí princeznu jako něžný vodopád, je nádherně hořkobolná scéna. Protože je to poprvé. A protože je to vůbec naposledy. Nemá to logiku, ale má to krásu. A krása přece nemusí být logická. ____ To před tím je velmi slušný standard. Podvraťák a ušlechtilá rasa se nečekaně na chvíli sejdou, vznikne porozumění a kýčem příliš neurážející situace sblížení. Protože ona se umí chovat, a protože on si je vědom svých povinností. Banální rozhovory - ale vedeme vůbec nějaké jiné? - a až podezřele časté padání do moře. SHRNUTÍ: Na mořské dno vám spadlo mnohem víc než jen nějaké poděděné šperky. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Pekný a uveriteľný (s výnimkou leteckých výkonov ;-)) príbeh ktorý nevyhnutne speje ku zlému koncu. A viac nemôžem povedať, lebo by som niečo vykecal a to by už nebolo ono. Snáď len toľko, že to je dosť vážny film, ale napriek tomu aj pobaví. Nič sa nedá robiť, idem kdesi pozrieť o čom je ten súvisiaci seriál. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Rádi byste v noci usli s dobrou, klidnou náladou. Zapnete si tedy tento filmek, dáte si popcorn a během 100 minut budete vtáhnuti do děje, budete si libovat nad hudbou, nad grafickým zpracováním, nad postavami... A pak to skončí. A vy si řeknete - wow. Hezké. Ale jo. Bylo to hezké, ale asi se na to nebudu už nikdy koukat. Chcete to ohodnotit a zjistíte, že to na čsfd ještě není. Nevadí. Počkám pár týdnů. O 4 roky později si na tento film vzpomenete, začnete psát komentář a přitom se vám vybaví, jak příjemně se na to koukalo, scéna na ostrově, scéna s "dog's fight", scéna závěrečná... Vzpomenete a řeknete si, tohle bych chtěl vidět ještě jednou. S někým. V klidu. S někým, s kým pak v té posteli usnete a budete klidně spát. Je to nádherné dílko, které by mělo dostat hodnocení 3*, ale protože si na něj i po těch letech v dobrém vzpomínám a vím, že se mi až-moc líbilo i při shlédnutí před mnoha roky, dávám více... Za krásný příběh i zpracování: 80% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Určitým smyslem mi to připomnělo Macross Zero, ale přesto je to v určité podstatě originální. Sice by bylo hezké mít určité pokračování z tohoto světa (konkrétně s těmito postavami), ale to už by bylo riziko, že člověk z toho nebude mít takový dojem a ztratí se onen mysteriózní konec, kdy zakončení nechává na divákovi. Sice existuje ještě seriál, kde ona Fana Levamme vystupuje zatím nepřímo, ale je zaměřen na úplně jinou část toho světa a postavy. Každopádně napětí (jak příběhové, tak i letecké kousky), romantika a dobrodružství je tu nádherně vyvážené. Animace je výborná a hudební stránka je také celkem znatelná. Přesto vše to nepřináší úplné uspokojení, abych to hodnotil pěti. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Svět: Válka dvou zemí proti jedné, odehrává se převážně ve vzduchu. Dva spojenci odděleni oceánem. Pilot: Mladý hoch s dobrým srdcem, ale národnostně závadným původem, vynikající pilot. Dostává důležitý tajný úkol. Převézt princeznu dále od fronty do spřetelné země, aby se tam mohla politicky vdáti. Princezna: Mladá dívka s dobrým srdcem, nesmazatelným úsměvem, odvážná, laskavá, krásná... +++++ Setkání dvou takto bezchybných a zároveň mělce napsaných osobností v sobě neobsahuje prakticky žádný dramatický náboj, jen neustálé vzájemné potvrzování si krásy dobrých vlastností, postupné odhazování zábran a přeskakování bariér národních i třídních. Idyla dokonalého přijetí a porozumění tam, kde porozumění a přijetí nemá opravdových překážek. Těžko považovat toto téma za smyslupně uchopené, když se v něm lidé liší jen barvou vlasů, podílem rýže v kuchyni a množstvím vlastněných peněz, které se tu bagatelizují, ačkoliv jejich distribuce často působí ve společnosti ty nejhorší rozkoly a pro mnohé kreslí čáru mezi bytím a nebytím. +++++ Když nemůže drama přicházet s princeznou a pilotem, vnese jej do dění okolní svět, vždyť jím zmítá válka. Letadlo putující přes oceán se stává cílem hord nepřátel, jež hledají, nacházejí, pronásledují a nakonec stejně prohrávají. Hra na schovávanou mezi ostrůvky umožňuje vytasit se s exotickými krajinkami, letectví zase s reálně i bájeslovně vypadajícími stroji. Cítil jsem se skoro jak při sledování reklamy cestovní kanceláře, jež nabízí lety do vzdálených krajin prozářených sluncem. Jen má slabost pro techniku mi umožňovala snášet relativně bez problémů sledování Princezny a pilota. Ovšem i její kouzlo bývá zachyceno lépe v tisíci dílech různých forem i žánrů. Dobrodružné anime s nelétavou fantazií si nepomůže ani letadélky. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama