Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marga (Cristina Brondo) nesnáší Buenos Aires a jeho podivné obyvatele. Sama pochází z Barcelony, ale v hlavním argentinském městě její rodina zdědila byt, který se teď pokouší pronajmout. Člověk z realitky stále nepřichází a Marga pomalu ztrácí trpělivost. Navíc má být dnes zatmění slunce a všichni kolem se kvůli tomu chovají jako blázni. Uvnitř domu narazí na muže, který se představí jako Jorge (Berta Muñiz). Je to realitní makléř zastupující movitého klienta nabízejícího čtyřnásobek nájmu a platbu na celý rok dopředu. Věc má jediný háček, smlouvu je třeba podepsat okamžitě a na místě. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bogliano mi dělá velkou radost, že se z laciné expoitační škatulky posunuje k čím dál tím zajímavějším projektům a k čím dál tím zajímavějším žánrům. Penumbra už v podstatě skoro ani není horor, Bogliano až rozkošnicky oddaluje moment, kdy se začne "něco dít", takže krvežízniví diváci si na své rozhodně nepřijdou (vlastně jsem se docela smál při představě, jak v průběhu filmu režiséra proklínají a modlí se, aby onen tajuplný pan Salva už proboha konečně přišel :-D). Většina filmu je zkrátka pěkně natočená konverzačka, místy až nečekaně komediální a cynická, svým způsobem mi to připomnělo nedávný Balaguerův úkrok stranou z hororových vod, Mientras duermes. Moc lidem to asi úplně nesedne, takže s doporučením bych váhal, ale u mne 7/10. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po pomalu vystupňovaném napětí, po jedné zvlášť žaludek dráždivé scéně, upadne atmoška k průměru na 40 - 50% stupnice čsfd. Ale zase: Herečka Cristina Brondo, šikovná charismatická v roli svlečené naolejované makléřky :-) Zajímavá vesele laděná hudba .Od 50 minuty se to rozjíždí k finálnímu mírnému zklamání. Lepší tři hvězdy. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nedopadlo to najhoršie - a to hovorím vzhľadom na fakt, že ma prvá hodina takmer zabila a bol som presvedčený, že to pošlem do odpadu. Vôbec nič sa tam nedialo, s hororom to nemalo nič spoločné (pomaly mi to začalo pripomínať akúsi psychologickú čiernu komédiu) a ak to nebol najukecanejší film za posledné roky, tak už neviem. Pozeral som to len preto, aby som zistil, či je vyšinutá hlavná hrdinka, alebo všetci okolo nej, pričom som si neustále želal, aby ju už konečne niekto zarezal, nech drží hubu. Bol to proste des! Zaujímavý, krvavý záver to síce vyzdvihuje na akú takú znesiteľnú úroveň, to však nič nemení na veci, že od tvorcu parádnych kúskov ako "No moriré sola" či "Sudor frío" som čakal omnoho viac. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Chce prenajať svoj byt a tak čaká na realitného agenta a po chvíli aj príde.A z takou ponukou ktorá sa neodmieta.Bude mať potýčky pred obchodom z miestnym žobrákom.Ale ta ženská sa len tak nestratí a ústa jej fungovali na plné obrátky.Logika alebo scenár tu moc nefungovali-Pustila cudzieho človeka do bytu a realiták to byť nemusel,požičia mu svoj telefón a ešte ho nechá ho v byte a ona si išla nakúpiť,tak to som len pozeral.Pokým sme čakali na pána Salvu pomalí sa byt zaplna ďalšími neznámymi ľudmi a ona bola stále kľudná.Cítil som tam veľkú dávku irónie z cynizmom a to ja rád.Ale tak ukecaný film som už dávno nevidel,keby som mohol vstúpiť do tohoto filmu,chytím peknú ale veľa ukecanú a dosť sprostučkú hlavnú hrdinku a jej krásnu tvár obúcham o stenu lebo ma srala,štvala a tak.Po tomto filme sa mi sprotivil aj telefón a kto videl tento film tak vie prečo.Ale tvorcovia vytvorili depresívno ponurú atmosféru ale len v pár momentoch.Pomalí 60 minút nudy a hlavne tam nebol krvavý podtón. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klasika. Do traileru nařezali jeho tvůrci ty nejdůležitější momenty, co zabírají zhruba poslední dvacetiminutovku, čímž tak lživě sliboval adrenalinovou jízdu. Samozřejmě je to úplně jinak. Realitní agentka se v jednom starém činžáku dostane do sporu se skupinkou hodně podezřelých lidí, co potřebuje zdejší byt pro svoje zvrácené účely. Námět teda poměrně zajímavý, avšak drtivá část filmu se jenom dlouze kecá, telefonuje a řeší ztracené klíče od domu, z něhož se hrdinka pak nemůže dostat. Nemůžu ale říct, že tomu chybí určité napětí (návštěva staré nájemnice), hodně tomu přidává perfektní hudba, která společně s vyhroceným (na můj vkus zbytečně přepísknutým) finále šlape na plyn. Ne tak brutální a syrový jako "No moriré sola", ani tak napínavý jako "Sudor Frío", tahle režisérova novinka je zkrátka jen průměrným počinem. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama