Reklama

Reklama

Kora

  • Čína Kora (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý muž z Taiwanu se vydává na cyklistický výlet do Tibetu. Chce zdolat jeho nejvyšší vrchol a naplnit tak sen svého bratra. Toto silně emocionální drama je založeno na skutečném příběhu. Shuhao je čtyřiadvacetiletý mladík z Taiwanu, čerstvý absolvent univerzity. Jeho starší bratr Shuwei, který byl od dětství jeho vzorem, zemřel na cyklistickém výletu do Lhasy. Mladík se rozhodne naplnit bratrovu cestu a doufá, že tuto výzvu zvládne. Shuhaova nezkušenost ho ohrozí – málem spadne z útesu. Téměř zahyne po otravě jídlem a přežije útok zuřivých tibetských psů. Nakonec se Shuhao dostane do Lhasy – k paláci Potola. Jeho osamělé putování je naplněno smíchem i slzami a dá jeho životu nový smysl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asijský filmy si moc nepředepisuju, protože od sebe poměrně často nedokážu rozeznat jednotlivý asiaty a tím krom toho, že pak mám ve filmu bordel se stává film dost neosobním což nemám rád. Leč po přečtení tématu filmu jsem zkrátka neodolal, protože ono už samo téma, že nejsilnější zážitky v člověku zanechá cestování při kterém se pohybuje vlastní silou je mně neskutečné blízký, do toho ještě ty magicky kouzelné panoramatické záběry na himalejské vrcholky a jako divák se rochním blahem. Hlavní hrdina filmu má můj respekt, protoež tohle bych fakt nedal, no možná kdyby mě uživatelka Květula hecla, ale asi bych při tom chcípnul. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná športovo ladená dobrodružná dráma. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý sa po smrti svojho milovaného brata dozvie o jeho plánovanej náročnej cyklistickej ceste na najvyšší vrch v Tibete a tak sa na jeho počesť rozhodne túto cestu absolvovať sám. Na nej ho čaká viacero zaujímavých, ale aj nepríjemných udalostí, ale len tak sa nevzdá a je ochotný aj riskovať svoj život, aby tento cieľ dosiahol. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Podobný typ filmu si rád občas pozriem, väčšinou je to tak sympaticky motivujúce, ale tentoraz mi to moc nesadlo. Hlavne som sa do toho nevedel moc dostať, za čo určite môže aj tá skoro dokumentárna forma, takto mi to prišlo také odťažité a ani hlavný hrdina si ma moc nezískal a tak mi bolo takmer jedno, ako to skončí. Ale zase pozerať sa na to dá, za čo môže aj samotné prostredie, nuda to určite nie je a občas sa nájde nejaká lepšia časť, napríklad pri chlapcovi a jeho matke, ale inak toho vlastne ani neponúkne moc zajímavého, prípadne sa tým častiam, ktoré mali väčší potenciál, ako problém so psami moc nevenuje. Takže takto mi to väčšinu času prišlo len také obyčajné. Herecké obsadenie je tiež iba priemerné, väčší priestor tu očakávane má len minimum postáv a síce žiadna neurazí, ale ani ma nikto výraznejšie nebavil. Réžia a technická stránka sú tiež skôr sklamaním, toto pôsobí až moc televízne, ale aspoň to vylepšuje pekné prostredie. Takže nie je to zlé, ale znovu si už One mile above nepozriem, na to je to až moc priemerné. 52% ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nádherný vizuálny zážitok a nevtieravá čínska propaganda. Obyvateľ jednej odbojnej čínskej provincie (Tchai .wan, ehm pardon, čínske Taj Pej, ako sa to teraz politicky korektne volá) sa vyberie do inej odbojnej provincie (Tibet) a nezainteresovaný divák uvidí nielen krásy Himalájí, ale aj pár folklórne odprezentovaných Tibeťanov (tenhle čaj je nejtradičnejší), vrcholný úspech budovania komunizmu (asfaltku vedúcu do Lhasy), odolnosť jednotlivca voči nepriazni osudu. To všetko je krásne, exotické a film výborne funguje. Ale nezabudnite si uvedomiť, že za tým je ešte iná pravda - temná, asimilačná, netolerantná, komunistická. Ako spieval Kryl: Spasibo, boľoši, nikogda ne zabudem! ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Řekněte si sami, jestli dokážete přijmout, že cyklista nejede sám, protože má s sebou kolo; že může telefonovat se svým mrtvým bratrem; že nejbližší je čerstvýmu absolventovi malý tibetský chlapeček. Kdo přistoupí na upřímný masochismus náročných osudových cest, hledání sebe sama skrz zkoušky odolnosti v drsné přírodě a pro ty, co milují svobodu cestování zcela nezávisle na vlastní triko, jó pro ty přesně je Kora určená. A ti ostatní, co vyčítají Amandě Palmer chlupy nebo Picasso vi krychle, kostelu kříže a Bukowskimu chlast, tak ti ať prosím vystoupí pro vlastní dobro na jiné stanici metra. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že Cinemax bude vysílat film o cyklistice a cestování, tak jsem maximálně zpozoroval. Na Koru jsem se během okamžiku maximálně těšil a v tu chvíli mi v hlavě nekolovalo nic jinýho než „Kora, Kora, večer mě čeká Kora“. Pak jsem film večer zapnul a pozoroval tu úžasnou čínskou krajinu, do které se jen tak nedostanu a taky ty krásně hladký silnice, které v Česku asi nikdy neuvidím. Film jako takový se na začátku vůbec na nic neptal. Během pěti minut mě dost brutálně vhodil do čínské krajiny, ve kterém se rozjel cyklistův očistec. Jako cyklista si to dost živě dokážu představit. Každopádně musím uznat, že tvůrci to pojali opravdu poctivě. Nejenom, že vidím ty krásy čínských hor, také mi ukázal jejich stinné stránky. Mrzí mě ale, že film jak náhle začal, také tak náhle skončil. Pět hvězd má ale oprávněně. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama