Reklama

Reklama

Záhady minulosti: Tajemství dolarové bankovky

  • Česko Odkrývání minulosti: Tajemství dolarové bankovky (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Mysteriózní
USA, 2006, 47 min

Obsahy(1)

Tajné symboly americké pečeti, otisknuté na nejznámější americké jednodolarové bankovce? Tajemství se pokouší rozlousknout tento dokument, který poukazuje i na možnou symboliku tajného spolku svobodných zednářů. (Expertt)

Recenze (3)

korect 

všechny recenze uživatele

Dokument pěkný, nejprve nastíní konspirační teorie a pak je vysvětlí, čímž však neubere člověku možnost rozhodnout se, kde je formální vysvětlení více, či méně pravděpodobné. A navíc jsem se dozvěděl zase něco nového o dějinách USA. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zajímavý dokument o tom, jak někteří jedinci, kteří se po nocích ukájí nad obrázky s kružítky a pravítky, dokáží vnímat a rozklíčovat podobu jedné bankovky. Co je na filmu ovšem jednoznačně největší klad je to, že je zde prostor dán jak konspirátorům, tak lidem, co předkládají historický výklad. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento dokument v podstatě říká: Jste blázni, když věříte konspiračním teoriím. Co je oficiální, to je 100% pravda a kdo říká něco jinýho, ten je blázen a tak je to dnes se vším! Ale jak nám to odborníci na slovo vztatí v tom filmu krásně nakonec vysvělili co? Takže co doporučit skutečně nezaujatému divákovi, který chce vidět a vědět? Chce to jen nabrat co nejvíce informací z různých zdrojů (web, knihy, v žádném případě ale televize), jednoduše bádat, nevěřit jen oficiálnímu výkladu (protože to tak většinou není) a pak začít pomalu skládat mozaiku - srovnávat a porovnávat. Ono to leckdy všechno krásně do sebe zapadá. Podprůměrný dokument, velmi komerční, zaujatý a opatrný! ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama