Reklama

Reklama

Záhady minulosti: Tajemství dolarové bankovky

  • Česko Odkrývání minulosti: Tajemství dolarové bankovky (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Mysteriózní
USA, 2006, 47 min

Obsahy(1)

Tajné symboly americké pečeti, otisknuté na nejznámější americké jednodolarové bankovce? Tajemství se pokouší rozlousknout tento dokument, který poukazuje i na možnou symboliku tajného spolku svobodných zednářů. (Expertt)

Recenze (3)

korect 

všechny recenze uživatele

Dokument pěkný, nejprve nastíní konspirační teorie a pak je vysvětlí, čímž však neubere člověku možnost rozhodnout se, kde je formální vysvětlení více, či méně pravděpodobné. A navíc jsem se dozvěděl zase něco nového o dějinách USA. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento dokument v podstatě říká: Jste blázni, když věříte konspiračním teoriím. Co je oficiální, to je 100% pravda a kdo říká něco jinýho, ten je blázen a tak je to dnes se vším! Ale jak nám to odborníci na slovo vztatí v tom filmu krásně nakonec vysvělili co? Takže co doporučit skutečně nezaujatému divákovi, který chce vidět a vědět? Chce to jen nabrat co nejvíce informací z různých zdrojů (web, knihy, v žádném případě ale televize), jednoduše bádat, nevěřit jen oficiálnímu výkladu (protože to tak většinou není) a pak začít pomalu skládat mozaiku - srovnávat a porovnávat. Ono to leckdy všechno krásně do sebe zapadá. Podprůměrný dokument, velmi komerční, zaujatý a opatrný! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zajímavý dokument o tom, jak někteří jedinci, kteří se po nocích ukájí nad obrázky s kružítky a pravítky, dokáží vnímat a rozklíčovat podobu jedné bankovky. Co je na filmu ovšem jednoznačně největší klad je to, že je zde prostor dán jak konspirátorům, tak lidem, co předkládají historický výklad. ()

Reklama

Reklama